Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.12.2012 10:00 | Správy | Domáce správy

Reklama na módnu značku? Politikov to môže vyjsť draho!

Slovenskí politici sa objavili na fotení ako modeli v súťaži o Najlepšie oblečeného muža.

Anketa o najlepšie oblečeného muža alebo reklama na módnu značku? Nahodený Andrej Hrnčiar (Most-Híd) napríklad sedí na schodoch v parlamente, štátneho tajomníka rezortu dopravy Františka Palka zase fotili v priestoroch ministerstva. Anketu organizuje značka luxusného oblečenia. Poslanci pritom reklamu žiadnym produktom robiť nesmú.

Politici majú zakázané propagovať určitý produkt pod hrozbou pokuty až do výšky ročného platu. Na internete sa však objavila anketa Najlepšie oblečený muž. Tá má priamo vo svojom logu názov firmy, ktorá ponúka pánsku módu. Medzi 50-kou mužov sa objavil aj László Sólymos z Mostu-Híd. Tvrdí, že organizátori ho oslovili s tým, že do nej zaraďujú mužov, ktorých okolie vníma ako dobre obliekajúcich sa.

„Práve to bola moja jediná podmienka, aby to nebola reklama pre značku, ale keďže je to anketa a sú tam rôzni ľudia, myslím, že to je o niečom inom. Túto vec som konzultoval,“ dodáva Sólymos. V parlamente sa dal nafotiť preto, lebo ide o prostredie, v ktorom sa bežne pohybuje. Na fotenie si zobral hneď dva obleky, vo svojom šatníku má pritom zhruba 10 oblekov a najdrahší kúsok má hodnotu 1 200 €.

Kaník porušenie zákona odmieta„Bol som oslovený v rámci časopisu, bolo to už pred dvoma týždňami,“ spomína si zase štátny tajomník ministerstva dopravy František Palko. „Fotilo sa vo večerných hodinách v mojej kancelárii a pred ňou,“ hovorí politik. „Nie je to o tom, že by som robil reklamu značke, sú tam aj ďalší politici a nemal som v živote žiadne benefity zo žiadnej súkromnej firmy,“ uzavrel.

Andrej Hrnčiar (Most-Híd) však priznáva, že si neuvedomil všetky súvislosti a pripúšťa, že anketa sa dostane aj na rokovanie výboru. Aj on vlastní oblečenie od značky, ktorá organizuje anketu. Naopak Ľudovít Kaník (SDKÚ) je presvedčený, že žiadny zákon neporušil. Chceli si ma odfotiť, tak som im povedal dobre, odfotografujte si ma, povedal Kaník.

Ústavný zákon zakazuje vedomé vystupovanie verejných funkcionárov v reklame, kam určite patrí platená inzercia. Samotná účasť v súťaži o najlepšie oblečeného muža teda zákon neporušuje, ak by sa však objavila inzercia, kde sú s ich súhlasom funkcionári zobrazení, to už by bola iná vec," komentoval svojich kolegov šéf výboru pre nezlučiteľnosť funkcií Miroslav Beblavý.

Koho už riešil výbor?

Ivan Gašparovič: Zúčastnil sa automobilových pretekov a na svojom pretekárskom obleku mal značku automobilového výrobcu. Tiež bol kritizovaný za to, že údajne propagoval v súčasnosti už neexistujúcu Spoločnú zdravotnú poisťovňu.

Ivan Mikloš (SDKÚ): Jeho meno sa objavilo v reklamnom letáku cestovnej kancelárie. Mikloš v ňom hovorí, že odporúča cestovať s cestovnou kanceláriou. Obhajoval sa, že výrok použil pred 4 rokmi a nevedel, že ho cestovka použije.

Juraj Droba (SaS): Podľa podnetu smeráckych poslancov zneužil svoje auto na propagáciu alkoholu, ktoré oblebil reklamnými nálepkami. Vyhlásil, že na aute nejazdí on, ale jeho asistentka a tak sa trestu vyhol.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




(ilustračné foto).
Ženu odsúdili na 7 doživotných trestov a 1794 rokov väzenia: Čo spravila?
Daniela Peštová
FotoVáš Tip
Peštová spomína na najťažšie obdobie svojho života: Zaspávala som s plačom! Silný odkaz pre fanúšikov
(ilustračné foto)
Plánovanie útoku na ciele spojené s Ukrajinou: Sila, kto mal Rusku pomáhať v Londýne!
Footballer takes the corner. Detail of player's legs and the ball during soccer match.
Veľké priznanie profesionálnych futbalistov: V TENTO deň svetu povieme, že sme GAYOVIA!
Ilustračné foto
Biznis s falošnými potvrdeniami? Ukrajinci sa chceli vyhnúť vojne, takto to dopadlo
Police officer with a German shepherd police dog
Obrovský úlovok policajného psa: Otvorili drevené debny z Maroka a nestačili sa diviť
predseda českého Senátu Miloš Vystrčil
Predseda českého Senátu Vystrčil: Štáty V4 kedysi v EÚ trucovali, Česko sa zmenilo
Ruský prezident Vladimir Putin
Rusko malo zasiahnuť vlak so zbraňami zo Západu! Nová taktika Putina?
(ilustračné foto)
Rozhodnuté: Nemecký Bundestag prijal kontroverznú reformu! Kritici upozorňujú
(ilustračné foto)
Čo sa stalo? Propalestínski aktivisti dostali stopku: Zásah 150 policajtov
Po nehode troch vozidiel na diaľnici zostalo auto prevrátené.
Foto
Hromadná zrážka na D1: Auto ostalo prevrátené na streche! Hasiči sa zapotili
Obec Krivá
FotoVáš Tip
Mrazivý príbeh zázračnej dediny na Orave: Okolité obce cez vojnu vypálili, v Krivej nik nezomrel! Ako spomínajú preživší?