Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.10.2012 12:00 | Správy | Domáce správy

Krajský policajný šéf Stanko: Pán Poór, orežte mi cigaru

Privatizér Vladimír Poór, ktorý má blízko k niektorým politikom Smeru, trávil sobotňajší futbalový zápas vo vyberanej spoločnosti.

Len pár desiatok centimetrov od neho sedeli podpredsedníčka parlamentu Renáta Zmajkovičová (Smer) či jej stranícky kolega Marián Kovačócy. Za Poórom sa dokonca zastavil aj krajský policajný šéf Bystrík Stanko a obaja v rukách držali cigary. Stanko tvrdí, že ho vraj neponúkal, lebo mal vlastné.

Vo veľkom štýle a v dobrej spoločnosti. Tak by sa dala opísať spoločnosť krajského policajného riaditeľa z Trnavy Bystríka Stanka zo sobotňajšieho zápasu. Priateľsky zastrúhaná cigarka od veľkopodnikateľa Vladimíra Poóra a spolumajiteľa trnavského klubu mala byť iba malá výpomoc, na čom nemá byť nič zlé. Na stretnutie s privatizérom z čias poslednej Mečiarovej vlády si však plukovník najskôr nevedel spomenúť. Neskôr iniciatívne zavolal do redakcie, aby situáciu dovysvetlil, že išlo iba o zastrúhanie cigary, keďže si zabudol orezávač. „Mňa ste videli na zápase s Vladimírom Poórom?“ reagoval prekvapene Stanko, keď sa Nový Čas zaujímal, čo robil na futbale v spoločnosti mecenáša. Póra označil Ján Figeľ (KDH) za sponzora strany Smer. „A ako ste ma s ním videli? To by ma fakt zaujímalo,“ kládol otázky namiesto odpovede, čo za vzťah má s Poórom. „Na štadióne bolo milión ľudí, asi stopäťdesiat,“ odpovedal už nervózne.

Vzťah s mecenášom nechcel označiť za blízky, hoci ho fotograf zachytil, ako v tesnej blízkosti riešili na tribúne cigary. „Mal som vlastnú cigaru,“ povedal Stanko. „Mám tam svedkov, vyťahoval som si vlastnú cigaru z vrecka a mal som ešte jednu, ktorou som ponúkal kolegu. Zhodou okolností to bol náčelník mestskej polície,“ vysvetľoval. Tvrdí, že Poóra spoznal v čase, keď po odchode z polície pôsobil ako viceprimátor v Trnave a dohodovali sa na stavbe City arény. Po nástupe Ficovej vlády sa od 1. júla 2012 do polície opäť vrátil. Neďaleko Poóra sedeli aj bývalý kádehácky primátor Trnavy Štefan Bošňák, ale i poslanec Smeru Marián Kovačócy či podpredsedníčka parlamentu Renáta Zmajkovičová. Tá mala včera vypnutý telefón.

1087642:gallery:true:false:false

Stanko sa do povedomia verejnosti dostal už minulý týždeň. Na spravodajských portáloch sa objavila jeho fotografia z lyžovačky. Na nej sa opaľuje s expolicajtom Andrejom Kráľovičom, obvineným z bankovej lúpeže. Nakoniec vyhlásil, že ak expolicajt skutočne banku vykradol, nech zhnije v base.

Bystrík Stanko o vzťahu s Poórom: Poznáme sa

Aký blízky je váš vzťah s Vladimírom Poórom?

Vzťah mám asi taký, že sa s ním poznám. Tak, ako sa poznám s x ľuďmi, ktorí chodia na futbal.

Odkiaľ sa s ním poznáte?

Z Trnavy. Trnava je malé mesto.

To je veľmi široká odpoveď. Odkiaľ konkrétne?

Z futbalu asi najviac. Pozdravíme sa dobrý deň a dovidenia. A to je asi tak všetko. Neviem, čo je blízky vzťah u vás, u mňa je to taký vzťah, že sa zdravím a poznám sa s dvetisíc aj päťtisíc ľuďmi v Trnave. Poznáme sa vzhľadom na to, že som Trnavčan, on je Trnavčan. Pôsobil som v komunálnej politike, čiže poznám možno aj všetkých alebo väčšinu podnikateľov v Trnave.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Ilustračné foto
To snáď nie: Irán sa dohodol na bližšej vojenskej spolupráci s TOUTO krajinou!
(ilustračné foto)
Nečakaný krok USA: Sťahujú časť svojich vojakov! Čo sa to deje?
Ilustračné foto
Študenta brutálne umučili na smrť: Popáleniny, rozdrvené kosti a rezné rany! Všetko bol nakoniec OMYL?
Ruský letecký útok v Kyjeve 25.3.2024
Aktualizované
Poplach v Kyjeve, začínajú evakuovať nemocnice! Strach vyvolalo mrazivé video
(ilustračné foto).
Ženu odsúdili na 7 doživotných trestov a 1794 rokov väzenia: Čo spravila?
Daniela Peštová
FotoVáš Tip
Peštová spomína na najťažšie obdobie svojho života: Zaspávala som s plačom! Silný odkaz pre fanúšikov
(ilustračné foto)
Plánovanie útoku na ciele spojené s Ukrajinou: Sila, kto mal Rusku pomáhať v Londýne!
Footballer takes the corner. Detail of player's legs and the ball during soccer match.
Veľké priznanie profesionálnych futbalistov: V TENTO deň svetu povieme, že sme GAYOVIA!
(ilustračné foto)
Večerný beh prinesie dopravné obmedzenia! V tomto meste sa pripravte
Ilustračné foto
Biznis s falošnými potvrdeniami? Ukrajinci sa chceli vyhnúť vojne, takto to dopadlo
Police officer with a German shepherd police dog
Obrovský úlovok policajného psa: Otvorili drevené debny z Maroka a nestačili sa diviť
predseda českého Senátu Miloš Vystrčil
Predseda českého Senátu Vystrčil: Štáty V4 kedysi v EÚ trucovali, Česko sa zmenilo