Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.09.2012 14:16 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Kauza mŕtvej Lucky († 5): Vykašľali sa úradníci na dievčatko?!

Prípad Lucie († 5), ktorej mŕtve telo našli po troch rokoch od smrti, je šokujúci! Sociálnych pracovníkov pritom na dievčatko viackrát upozornili susedia!  

"Bola som na sociálke najmenej päťkrát! Upozornila som zamestnankyne, že dievčatka niet. Naposledy na jar tohto roku. Keď som sa opýtala jej matky, kde je Lucka, odpovedala vyhýbavo. A že dievčatko je u jej sestry. Nič sa nedialo, neviem o tom, že by boli zo sociálky moje oznámenie prešetrovať," povedala pre Čas.sk suseda matky dievčatka, ktorej meno má redakcia. "Nechcem byť menovaná. Mám zlý pocit, že som mohla dievčatku viac pomôcť... Alebo aspoň prispieť k rýchlejšiemu odhaleniu jej telíčka."

Malú Luciu v dome na Koceľovej ulici v bratislavskom Ružinove susedia poznali ako malé a štebotavé dievčatko. "Keď sa manžel matky malej Lucie na jar v roku 2009 vrátil z väzenia, správanie dievčatka sa zmenilo. Už bola taká zarazená, akoby sa niečoho bála..." dodala suseda, ktorá tvrdí, že úradníkom na sociálke rozprávala aj o podozrení z týrania. 

Ústredie prešetruje úrad a úradníkov

"Na základe informácií, ktoré Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny dnes o tomto prípade dostalo, začalo jeho dôsledné preverovanie. Po vyžiadaní spisovej dokumentácie tohto prípadu môžeme potvrdiť, že Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny (ďalej ÚPSVaR) v Bratislave evidoval podnety susedov a blízkeho okolia týkajúce sa agresívneho správania voči maloletej osobe. Preverujeme, ako na tieto podnety úrad reagoval a ako postupoval pri ich riešení. Výsledok bude známy v priebehu dvoch dní. V prípade, že budú zistené pochybenia zo strany úradu, vyvodí ústredie voči jeho zamestnancom náležité dôsledky," uviedol Peter Zeman, hovorca ÚPSVaR.

Ako je možné, že rodina poberala rodinné prídavky aj po smrti dieťaťa? "Nárok na výplatu prídavku na dieťa dokladujú rodičia rodným listom dieťaťa. Povinnosť predkladať každoročne potvrdenia preukazujúce nárok na prídavok vzniká až vo veku dovŕšenia povinnej školskej dochádzky dieťaťa. Do tohto obdobia je možné zistiť neoprávnené poberanie prídavku v rámci kontrol, ktoré vykonávajú zamestnanci ústredia a úrady práce. Tie však z pochopiteľných dôvodov nie je možné vykonávať plošne pri každom jednotlivom prípade, ale len v rámci či už plánovaných alebo náhodných kontrol vo zvolenom rozsahu," povedal hovorca.

"Ak si dieťa neplní povinnú školskú dochádzku, škola oznamuje túto skutočnosť úradu práce, ktorý v takomto prípade môže vyplácanie prídavku pozastaviť. Takéto oznámenie však úrad práce neobdržal," uzavrel hovorca.

Zle prišlo aj policajtomObyvatelia domu netušili, že dievčatko je mŕtve. Dozvedeli sa to až od kriminalistov, ktorí mŕtve dievčatko našli v izbe bytu, v ktorom bývala jej matka, otčim a ich trojročné dieťa. 

Telo dieťaťa bolo na posteli v izbe, ktorá bola zamknutá. Telíčko bolo zahádzané rozličnými vecami. "Nebolo nám všetko jedno, keď sme do tej izby vošli a našli to dieťa... Niektorým prišlo zle..." povedal policajt, ktorý nechce rozprávať podrobnosti, čo všetko v izbe videl.

Bude Luciina matka rodiť vo väznici? Do bytu, v ktorom sa v pondelok popoludní našlo mŕtve telo, prišli aj zamestnankyne sociálky. Trojročné dievčatko odviezli preč. Jej matku, ktorá je vo vysokom štádiu tehotenstva, odviezli policajti.    

Bratislavská polícia v utorok potvrdila, že na príde pracuje. "Ako podozrivú osobu zadržali otčima (32) maloletej, s ktorým vykonávajú procesné úkony. Matku (42) zadržali v súvislosti s inou trestnou činnosťou, tá je v súčasnosti v cele policajného zaistenia," uviedla bratislavská krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.     

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Martin Pospíšil je v kontakte so šéfom zväzu Šatanom.
Craig Ramsay: Pospíšil? Má sa na čo tešiť!
Tomi sa po skončení profesionálnej kariéry dal na trénerskú dráhu.
Tomi Kid rieši veľké nepríjemnosti: Zadĺžený do konca života a to nie je všetko!
ilustračné foto
Foto
Desivá predpoveď brazílskeho Nostradama na rok 2024: Svet sa má ponoriť do... To neznie dobre!
Policajti  hliadkujú neďaleko Eiffelovej veže v Paríži.
Paríž chce zriadiť špecializovanú prokuratúru: Slúžiť má na boj s organizovaným zločinom
Lili hrala za futbalový klub KFC Komárno.
Veľké nešťastie na zápase v Dunajskej Strede: Lili († 17) skolabovala a zomrela! Bolestivé slová tímu
(ilustračné foto)
Požiar v Oščadnici hasiči lokalizovali: Ľudí z hotela evakuovali!
Ilustračné foto
V rieke Tisa našli telá dvoch mužov: Polícia telá vylovila na hraniciach
Beautiful young hispanic woman with diastema with colorful and cool style - Confident and interesting female with diverse and unique style, concepts about fashion, individuality and body acceptance
Naozaj vám môže žuvačka zlepiť črevá? TOTO sa stane, keď ju prehltnete: Pozorne čítajte
(ilustračné foto)
Foto
USA vyzerajú ako po apokalypse: Hlásia obete! Obrovské škody, uzavreté cesty a strhnuté vedenia
Národná rada Slovenskej republiky.
Hodina otázok v pléne NRSR: Ministri a poslanci budú odpovedať študentom v parlamente
(ilustračné foto).
Rakúskym colníkom takmer oči vypadli: Na letisku našli... Tomu nebudete veriť!
Zlatica a Patrik sú  dlhoročnými tvárami spravodajstva Markízy.
FotoVáš Tip
Švajdovci niekomu ležia v žalúdku: Kto im chce rozbiť manželstvo?! Moderátori reagujú