Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.05.2012 06:00 | Správy | Domáce správy

Prezidentov syn staval načierno: Prikážu mu vilku zbúrať?!

Syn prezidenta Ivana Gašparoviča Ivo sa rozhodol postaviť si vilku v Bratislave pod vládnym hotelom Bôrik.

Stavebný úrad však zistil, že potomok hlavy štátu porušil povolenie, a teda stavia načierno! K zverejneným informáciám sa rozhodol reagovať aj samotný Ivo Gašparovič.

"Po celý čas konania (a aj nekonania Stavebného úradu mestskej časti BA I) postupujem v zmysle stavebného zákona, radím sa s odborníkmi a na všetky výzvy stavebného úradu reagujem v stanovenej lehote. O uvedenú zmenu výškového založenia stavby (nie o zmenu výšky stavby), ktorá spĺňa všetky náležitosti územného plánu danej lokality z r. 2000, som požiadal riadne a v zákonom určenom čase podanou Žiadosťou o povolenie zmeny stavby pred jej dokončením dňa 12.10.2011, na ktorú som zo Stavebného úradu BA I dodnes nedostal žiadne rozhodnutie alebo odpoveď (!?). Z uvedenej žiadosti vyplýva, že projekt rodinného domu s jedným podzemným a dvomi nadzemnými podlažiami zostáva nezmenený!"

O tom, že s výstavbou vilky prezidentovho syna nie je všetko s „kostolným poriadkom“, už vie aj bratislavské Staré Mesto. Začalo totiž konanie o dodatočnom povolení alebo odstránení stavby. Ivo Gašparovič s manželkou Anettou totiž stavia v rozpore so stavebným povolením, čím sa z jeho budúceho príbytku stala čierna stavba! „Umiestnil nepovolenú stavbu vyššie takmer o 3 m oproti právoplatne povolenému stavu,“ píše sa v Oznámení o začatí konania o dodatočnom povolení (odstránení) stavby.


„Uvedené zistenie je nepochybné z fotografií miesta nepovolenej stavby a z vykonaných štátnych stavebných dohľadov. Skutočnosť, že nepovolená stavba sa realizuje v rozpore s právoplatným územným rozhodnutím a stavebným povolením, je možné zistiť aj z verejného priestranstva, bez potreby vstúpiť na pozemok stavebníka,“ uvádza sa ďalej v dokumente.

Gašparovičovcom už plynie 60-dňová lehota na predloženie žiadosti o dodatočné povolenie stavby. Prezidentovho syna však môže porušenie povolenia vyjsť poriadne draho. Krajným riešením totiž môže byť aj zbúranie samotnej čiernej stavby! „Stavebný úrad nariadi odstránenie stavby v prípade, že sa v konaní o dodatočnom povolení stavby preukáže rozpor s verejnými záujmami, alebo ak stavebník v určenej lehote nepredloží žiadosť (spolu s prílohami a vyžiadanými dokladmi) o dodatočné stavebné povolenie,“ potvrdil Tomáš Halán, hovorca bratislavského Starého Mesta.


Nový Čas sa pokúšal zistiť, čo si o čiernej stavbe svojho syna myslí prezident Ivan Gašparovič, no jeho kancelária neodpovedala. Rovnako nie je známy ani názor premiéra Roberta Fica na čiernu stavbu Iva Gašparoviča. Práve v programe novej vlády sa totiž nachádza záväzok navrhnúť prísnejšie sankcie za čierne stavby.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Kráľ Karol bojuje s rakovinou.
ZLÉ správy o zdravotnom stave kráľa Karola: To, čo sa v Británii deje, naznačuje jediné
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Zelenskyj sa obáva jadrovej hrozby: Slová o radiačnej katastrofe! Pripomenul Černobyľ
Americká basketbalistka Brittney Grinerová na súde
Ako v horore! Zakrvavený matrac, bez mydla a WC papiera: Americká hviezda opísala podmienky v ruskom väzení
Český premiér Petr Fiala
Český premiér Petr Fiala: Hlas štátov strednej a východnej Európy je pre EÚ dôležitý
Francúzsky prezident Emmannuel Macron
Napätie stúpa, Francúzi zvažujú radikálny krok: To sa Izraelu nebude páčiť
Viktor Orbán na stretnutí s Donaldom Trumpom.
Trump verí, že bude prezidentom: Odkaz Budapešti a samotnému Orbánovi!
Fumio Kišida získal premiérske kreslo.
Japonský premiér navštívi Francúzsko, Brazíliu a Paraguaj: Očakáva sa podpis dohody
Pri nehode auta a kolobežky v Záhore sa zranili deti, vodička nafúkala.
Foto
Opitá vodička sa zrazila s kolobežkou: Pri nehode na východe Slovenska sa zranili tri deti!
Tankovanie bude čoraz drahšie.
Tankovali sme konečne lacnejšie? Pozrite sa na novinky zo štatistického úradu
(ilustračné foto).
To tu ešte nebolo! Astronauti sú už na mieste, chystá sa historický let
(ilustračné foto)
Objavia sa kamióny na cestách aj počas sviatkov? Polícia chystá opatrenia
Ilustračné foto
Zlodeji ukradli elektrické káble a spôsobili POHROMU! Znefunkčnili podstatnú vec