Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.02.2012 00:00 | Správy | Domáce správy

Dráma v paneláku: Renáta s výťahom padala z 9. poschodia

Mala obrovský strach. Renáta išla po príchode z práce na prechádzku so psíkmi. Na deviatom poschodí nastúpila do výťahu a nasmerovala ho nadol.

1200211:fullwidth:false:false:trueVýťah však začal nekontrolovateľne padať dolu a na nič nereagoval. Vystrašená žena sa ho snažila márne zastaviť. Na dvoch miestach mierne pribrzdil, nasledovala rana a vzápätí výťah spadol až do šachty. Žena si pri dopade silno narazila chrbát a ostala v šoku. Z výťahovej šachty ju po čase zachránil priateľ Juraj. Spoločnosť, ktorá výťahy opravuje, tvrdí, že nešlo o nič mimoriadne a chybu už odstránili.

1199753:gallery:false:true:true

Renáta býva v bratislavskej časti Nové Mesto v byte na 9. poschodí. Po návrate z práce išla vyvetrať svojich štvornohých miláčikov. Na čas strávený vo výťahu určite nikdy nezabudne. Po nastúpení sa kabína stala neovládateľnou. Výťah nešiel ako zvyčajne, a keď Renáta stlačila nulu, začala rýchlo klesať k zemi. „Vedela som, že je zle a snažila som sa ho zastaviť. Stláčala som všetky gombíky vrátane stopky, ale nič nepomáhalo. Na šiestom poschodí to trošku pribrzdilo, no po chvíli výťah začal opäť klesať veľkou rýchlosťou dolu,“ opisuje otrasný zážitok Bratislavčanka Renáta.

Na druhom poschodí opäť trošku spomalil. V tom čase žena nevedela, že to najhoršie ju ešte len čaká, a že hrôzostrašná chvíľa sa ani zďaleka neskončila. „Z druhého poschodia som spadla úplne dolu do šachty. Po náraze som so psíkmi nadskočila asi meter. Silno som si narazila hrudník a chrbát. Keby tam bola tehotná žena, ani nechcem vedieť, ako hrozne by sa to celé mohlo skončiť,“ povedala zdrvená Renáta. Po celej tej hrôze ešte strávila vo výťahovej šachte vyše 30 minút, kým ju nezachránil jej priateľ Juraj. „Moja priateľka niekoľkokrát volala na núdzovú vyslobodzovaciu linku, no márne. Rozbil som okienko na výťahu a vytiahol ju von. Celá sa striasla a zadúšala kašľom,“ povedal záchranca Juraj.

Spoločnosť, ktorá má v bytovke výťahy na starosti tvrdí, že nešlo o výnimočnú situáciu. „Stykače (elektromagnetický ovládaný spínač - pozn. red.) smerom dole sa zlepili a výťah prebehol nejakú stanicu. Stáva sa to bežne, pretože výťahy sú staré a opotrebované. Stala sa úplne normálna vec, ale je to určite nepríjemné. Poruchu sme už odstránili,“ zdôraznil Ľudovít Rakaj z firmy, ktorá má výťahy na starosti.

Máte podobnú nepríjemnú skúsenosť s výťahmi? Ozvite sa nám! Napíšte nám na tip@novycas.sk alebo volajte na 0918 620 001!

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Fiona sa priznala k vražde svojho priateľa.
Fiona chladnokrvne zavraždila svojho priateľa († 42): Zavliekla ho do spálne a nasledoval horor! Mrazivé detaily
Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Historické stretnutie odložili: Turecký prezident cúvol! Čo sa stalo?