Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.02.2012 20:05 | Správy | Domáce správy

Bitka v parlamente: Igor Matovič sa pobil s Rafaelom Rafajom

Rokovanie v parlamente, počas ktorého sa malo riešiť aj zrušenie priestupkovej imunity, sa skončilo bitkou. Igora Matoviča si podal Rafael Rafaj!

"Išiel ma škrtiť, tak som sa iba bránil. Vytasil som pri imunite tabuľku, že Gorily patríte do basy, a keď som si sadol, tak Rafael Rafaj začal, že ’Poď von, poď von.’ Išli sme do salónika. Chytil ma za kravatu a začal ma ňou škrtiť, potiahol mi ju silno dole. Vyletela mi ruka, tak som ho chytil pod krk a pritlačil som ho," opísal Novému Času incident Igor Matovič. Dokonca musela zasahovať aj SBS služba. Rafaj sa napokon Matovičovi ospravedlnil.

Matovič vynadal niekoľkým poslancom do debilov Matovič si servítku pri svojom vystúpení pred ústa nedával. K rečníckemu pultu si priniesol transparent s nápisom "Gorily, patríte do basy". Zástupcovia Smeru-SD mu mali odkázať, že on bude prvý, ktorý v base skončí. Poslanec, ktorý niečo také povie, je podľa Matoviča debil a chudák. Poslancov obviňoval zo zneužívania imunity.

"Pán Matovič, považujem vás za infantilného. Správate sa ako politický terorista. Čo si to dovoľujete nás vydierať? Rokujeme o návrhu, ktorý podalo aj KDH. Toto nie je infantilné? Za ten čas, čo ste tu, ste sa veľmi málo naučili z toho, čo je náplňou práce poslanca Národnej rady SR," obrátil sa na Matoviča poslanec KDH Július Brocka.

Smer chce zrušiť imunitu všetkýmOpozičný Smer-SD navrhuje ísť pri rušení imunity ďalej ako koalícia. Anna Viteková predložila pozmeňujúci návrh, ktorý by rušil imunitu nielen poslancom ako to predpokladá pôvodný návrh, ale aj prezidentovi, prokurátorom, generálnemu prokurátorovi, príslušníkom SIS, polície, väzenskej a justičnej stráže a tiež príslušníkom Železničnej polície. Pozmeňujúci návrh by dokonca rušil imunitu aj založenú na medzinárodnom práve a teda by imunitou neoplývali napríklad ani diplomati.

Hlasovať sa bude až v piatok

Priestupkovú imunitu si dnes poslanci nezrušia. Hoci rozprava k tomuto bodu sa už skončila, spravodajkyňa novely zákona o priestupkoch Jana Dubovcová (SDKÚ-DS) navrhla, aby sa hlasovalo až v nasledujúci deň. Odôvodnila to tým, že dnes boli podané pozmeňujúce návrhy a podľa rokovacieho poriadku by sa o nich nemalo hlasovať v ten istý deň. Predseda parlamentu Pavol Hrušovský avizoval, že hlasovať sa bude v piatok o 11:00.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


vojak
Izrael niečo také urobil prvýkrát: Ukončenie vojny s Hamasom? Schyľuje sa k dôležitej veci
Ilustračné foto.
Rozruch v Nemecku: Množstvo ľudí museli evakuovať! Znepokojivé, čo sa tam stalo
Princ Harry.
Foto
Harryho veľký NÁVRAT? Kvôli TOMUTO mieri späť do Spojeného kráľovstva! A čo Meghan?
Ilustračné foto
V dome vládli nadprirodzené sily, tínedžerka to mala zažiť na vlastnej koži: Žena, ktorá v ňom býva, prezradila detaily
Foto
Modelka si dala predĺžiť nohy, trpko to ľutuje: Choroba, ktorá ju ničí každý deň
Dmitrij Peskov.
Rusko varuje Západ: Ak TOTO urobí, príde TVRDÁ reakcia! Čo prezradil Peskov?
Agáta nemá na chlapov šťastie.
Foto
Hanychová pod paľbou kritiky: V TAKOMTO stave berie dcérku von? Agáta posiela odkaz a zatiahla do toho aj MAMU
Zomrela bývalá najvyššia žena sveta Maria († 77).
Foto
Niekdajšia rekordérka († 77) zomrela: Bola považovaná za najvyššiu ženu! Čo sa jej stalo osudným?
Ilustračné foto.
Katastrofálne správy: Ďalšia strata pre Ukrajinu? Rusko malo prevziať kontrolu nad týmto územím
(ilustračné foto)
Polícia uzavrela Medzev a Sobrance: Konali sa to rozsiahle kontroly
Ilustračné foto
V Bangladéži trhajú rekordy: Toto tu už nemali desiatky rokov
Spice Girls
Foto
Spajsky opäť spolu? Spev, tanec a dobrá nálada: VIDEO od prominentného manžela hovorí za všetko