Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.02.2012 15:20 | Správy | Domáce správy

Radičová priznala, že ľudia z Penty chodili k nej domov!

Viacero predstaviteľov finančnej skupiny Penta bolo na návšteve doma u Ivety Radičovej, no v čase, keď nebola vo vrcholových pozíciách.

Premiérka to dnes povedala novinárom na margo vyhlásenia lídra Smeru-SD Roberta Fica, podľa ktorého bol u Radičovej doma niekoľkokrát aj spolumajiteľ Penty Jaroslav Haščák. Ten je jednou z ústredných postáv v spise Gorila.

"V mojom dome bolo za tie roky na návšteve možno viac ako tisíc ľudí. Som rada, že môj dom je ústretový a pohodlný rôznym ľuďom. Viete, že pán Fico u mňa ešte nebol?" pýtala sa. Radičová však odmieta, aby bol vťahovaná do týchto "gorilích" hier. "Prepáčte, to vážne odmietam."

Otázky ohľadom jej návštev považuje premiérka za zásah do jej súkromia. "Nebola som verejne činná, čo toto má znamenať? Ja sa do týchto nechutností zatiahnuť nenechám. Mám okruh priateľov, známych, pán Kováčik bol u mňa x-krát a mnohí ďalší, a to ešte z čias, keď Stanko Radič robil humoristické relácie, neskôr sa nabalili ďalšie priateľstvá a kontakty. Je bežné, že komunikujete v rámci pracovných raňajok či večere alebo priateľských pozvaní," vysvetlila. Na otázku, či je Haščák jej priateľ, odvetila, že ho iba pozná a to je všetko.

O stretnutiach Radičovej s predstaviteľmi Penty hovoril Fico"Je prirodzené a nevyhnutné, že predstavitelia jednej z najvýznamnejších podnikateľských skupín komunikujú a stretávajú sa so zástupcami politického spektra... Medzi verejných činiteľov, s ktorými zástupcovia Penty komunikovali, patrila aj premiérka Radičová," potvrdil stretnutia denníku SME hovorca investičnej skupiny Martin Danko. Kde sa tieto stretnutia konali, ani čo bolo ich obsahom však nespresnil.

1047895:article:true:true:true

Otázku stretnutí premiérky priamo s Haščákom otvoril šéf Smeru-SD, keď sa moderátorka Slovenskej televízie pokúšala zistiť, či on sám môže potvrdiť pravosť spisu Gorila. Ten spomína, že sa s podnikateľom mal v roku 2006 stretnúť aj líder Smeru-SD. "Veríte mi, že pán Haščák bol niekoľkokrát v rodinnom dome u Ivety Radičovej?" reagoval protiotázkou expremiér. "Na takéto výkriky Roberta Fica nemienime reagovať... Predpokladáme, že ste si všimli, že zatiaľ čo meno premiérky sa v spise Gorila nenachádza, meno Robert Fico sa tam nachádza hneď niekoľko ráz," odpovedal na to tlačový odbor Úradu vlády SR.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Detektív prezradil najčastejšie výhovorky neverníkov: ODPADNETE! Také niečo len tak nevymyslíte
vojak
Izrael niečo také urobil prvýkrát: Ukončenie vojny s Hamasom? Schyľuje sa k dôležitej veci
Ilustračné foto.
Rozruch v Nemecku: Množstvo ľudí museli evakuovať! Znepokojivé, čo sa tam stalo
Princ Harry.
Foto
Harryho veľký NÁVRAT? Kvôli TOMUTO mieri späť do Spojeného kráľovstva! A čo Meghan?
Ilustračné foto
V dome vládli nadprirodzené sily, tínedžerka to mala zažiť na vlastnej koži: Žena, ktorá v ňom býva, prezradila detaily
Foto
Modelka si dala predĺžiť nohy, trpko to ľutuje: Choroba, ktorá ju ničí každý deň
Dmitrij Peskov.
Rusko varuje Západ: Ak TOTO urobí, príde TVRDÁ reakcia! Čo prezradil Peskov?
Agáta nemá na chlapov šťastie.
Foto
Hanychová pod paľbou kritiky: V TAKOMTO stave berie dcérku von? Agáta posiela odkaz a zatiahla do toho aj MAMU
Zomrela bývalá najvyššia žena sveta Maria († 77).
Foto
Niekdajšia rekordérka († 77) zomrela: Bola považovaná za najvyššiu ženu! Čo sa jej stalo osudným?
Ilustračné foto.
Katastrofálne správy: Ďalšia strata pre Ukrajinu? Rusko malo prevziať kontrolu nad týmto územím
(ilustračné foto)
Polícia uzavrela Medzev a Sobrance: Konali sa to rozsiahle kontroly
Ilustračné foto
V Bangladéži trhajú rekordy: Toto tu už nemali desiatky rokov