Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.10.2011 17:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Sivé eminencie: Kto pomohol na výslnie známym spevákom?

Ich pesničky pozná každý. Majú vypredané koncerty, ľudia ich milujú. Kto stojí za ich úspechmi?

Známi slovenskí speváci, ktorí sa v anketách popularity objavujú na popredných priečkach, by však bez svojich manažérov veľa vody v šoubiznise nenamútili. Tina, Dara Rolins či Desmod by to bez schopných ľudí v pozadí určite mali oveľa ťažšie. Aký honorár zhrabnú od svojich ovečiek poprední manažéri slovenských top hviezd?

Andi Práznovská

1032289:article:false:false:true

Pod jej vedením sa z Tiny stala top speváčka, tanečníčka Melánia Kasenčáková tancovala s Kanye Westom a organizátorom ponúka aj rapera Rytmusa, DJ Kappu a najnovšie aj moderátora Michala Szaba. „Mám rada každého jedného z mojich interpretov a rešpektujem ich ako mimoriadne talentovaných ľudí, ktorých zastupujem a predávam preto, lebo v nich verím,“ povedala Práznovská. Výšku svojho honoráru však prezradiť odmietla. Podľa informácií Nového Času si však príde na slušných dvadsať až štyridsať percent z každého kšeftu.

 

1032287:article:false:false:true

Tina - slovenská speváčka, držiteľka strieborného a bronzového Slávika, úspešne moderovala druhý ročník Česko Slovenskej SuperStar.

1032288:article:false:false:true

Rytmus - najúspešnejší raper na Slovensku, porotca Česko Slovenskej SuperStar, s Andi tvorili niekoľko rokov dvojicu aj v súkromí.

1032285:article:false:false:true Melánia Kasenčáková - tanečnica, ktorá zahviezdila najmä ako členka tanečného sprievodu na turné s raperom Kanye Westom a teraz čaká, ako dopadne kasting na americkú časť.
Tina%20a%20moderator%20Michal%20Sabo.%20crop%20crop" alt="1032286:article:false:false:true" width="220" height="129" />
Michal Sabo - moderátor, od roku 2009 vysiela v rádiu svoju rannú šou, taktiež je moderátorom festivalov, firemných akcií , festivalov a robí aj redaktora pre mesačník EVA.

 

 

Eva Skallová

1032280:article:false:false:true

Už sedem rokov je tieňom speváčky a módnej ikony Dary Rolins. Okrem jej manažovania je zároveň aj jej dobrou kamarátkou. Bola pri nej v najťažších chvíľach jej života, no s Darou zažíva aj veľa zábavy. Dokonca sa nevyhnú ani hádkam. „My sa hádame skoro stále kvôli práci,“ povedala so smiechom Skallová. Za najväčší úspech považuje to, že sa Dara drží na výslní už tri desaťročia. Koľko peňazí jej na účet pribudne vďaka spolupráci s Rolins, však nepovedala. Manažér typu Evy Skallovej môže dostať až polovicu Darinho honoráru.

Dara Rolins

1007702:article:false:false:true

Slovenská speváčka, bývalá porotkyňa v speváckej šou SuperStar, momentálne porotcuje v tanečnej šou Let´s Dance. Spieva odmalička, vydala niekoľko albumov, no medzi jej najväčšie úspechy patrí skladba Zvončeky šťastia, ktorú naspievala ešte s Karlom Gottom.

Adnan Hamzič

1032301:article:false:false:true

Stojí v posledných rokoch za úspechom Richarda Mullera. So svojím zverencom spolupracuje už po druhýkrát. Najskôr to bolo v rokoch 1997 - 2000. Prišla dlhá deväťročná pauza. Pred tromi rokmi začali opäť spolupracovať a Richard sa vrátil na scénu ako vymenený. „Za najväčší úspech spolupráce s Richardom považujem spoluprácu s Richardom,“ povedal Adnan Novému Času. So zárobkami sa zaraďuje do kategórie 20 - 40 % z príjmu zverenca.

Richard Müller

1032302:article:false:false:true

Slovenský spevák, ktorého dlhoročná kariéra bola plná vrcholov a pádov. Už raz ukončil kariéru, no potom sa vo veľkom štýle vrátil a získal zlatého Slávika. Momentálne je na svojom úspešnom turné.

Jozef Šebo

1032281:article:false:false:true

Od začiatku kariéry sa stará o kšefty zlatej Slávice Jany Kirschner. Pod jeho vedením sa z nej stala jedna z najúspešnejších speváčok na Slovensku. Potom však odišla do Anglicka, kde nahrala album a jej kariéra začala stagnovať. Veľkolepý návrat sa konal, keď naspievala pieseň Pokoj v duši, s ktorou prevalcovala všetky rádiá. Aj za týmto úspechom stojí jej manažér Šebo. Jeho služby po víťazstve v SuperStar využíval istý čas aj Peter Cmorik, ktorý sa s ním však tento rok rozišiel pre určité nezhody. Šebo, podľa informácií Nového Času, berie až 50 % províziu.

Jana Kirschner

1032284:article:false:false:true

Štvornásobná zlatá Slávica, vyhrala tiež anketu Aurel a v Anglicku vydala album Shine. Jej pesnička Pokoj v duši sa stala najhranejšou skladbou roka

Michal Kožuch

1032282:article:false:false:true

Môže sa pochváliť, že z kapely Desmod urobil najúspešnejšiu skupinu na Slovensku. Už osem rokov buduje jej imidž a stará sa o pohodlie a kšefty celej kapely. Za ten čas Desmod získal niekoľko cien zlatý Slávik a na ich koncerty chodia tisíce ľudí. „Za najväčší úspech považujem, že chalani ostali takí, akí boli. Aj keď to znie ako fráza, je to pravda,“ povedal Kožuch o spolupráci s Desmodom. Jeho provízia predstavuje tak ako u väčšiny manažérov dvadsať až tridsať percent z honoráru.

Desmod

1032283:article:false:false:true

Najúspešnejšia slovenská kapela, ktorá z trónu po dlhých rokoch zosadila neohrozený Elán a odvtedy kraľuje rebríčkom popularity aj hranosti v rádiách. Lídrom kapely je Kuly, ktorý svojím nezameniteľným hlasom prespieval aj legendárnu pesničku V dolinách.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Hasiči zasahujú v obytnej štvrti po ruskom raketovom útoku na ukrajinské mesto Charkov.
OSN prišlo s prekvapujúcim tvrdením o útoku v Charkove: To, o čom sa špekulovalo, je už jasné
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Elitní izraelskí vojaci čelia hnevu USA: Hrozia sankcie! Aha, z čoho ich vinia
(ilustračné foto)
Vedci sú v strehu, toto sa ešte nestalo: Výsledky testov odhalili vážnu hrozbu
Medzi Christine Haycox a Hamzom Dridimom je až 34-ročný rozdiel!
Babička má muža mladšieho ako jej syn: Poviem vám, čo robíme spolu v posteli
László Solymos
Sólymos kritizuje rozhodnutie ministerstva: Kvôli čomu sa naťahujú s Tarabom? V ohrození je naša voda!
Here Gérard Depardieu.
Herca Depardieua čaká súd: Dve ženy ho obvinili z niečoho odporného
(ilustračné foto)
Strach narastá: Nakazili sa ľudia ZOMBIE vírusom?! Znepokojivé zistenia
Ilustračné foto
Expríslušník nemeckej armády sa priznal k špionáži pre Rusko: Hrozivé, k čomu mal prístup
Český prezident Petr Pavel.
Český prezident: Strely Taurus pre Ukrajinu význam majú, ale...
beautiful lonely sand beach during sunset.
Nech sa páči, toto sú najkrajšie pláže na svete: Európa sa môže pochváliť suverénnymi prvenstvami
Matka sa vydala za svoju dcéru (ilustračné foto).
Veľké zmeny v Česku: Homosexuálne partnerstvá dostanú väčšinu manželských práv
Orava
Na Orave namerali niečo zvláštne: Je toto normálne?! Extrémna zmena