Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.09.2011 10:00 | Šport | Tenis

Tenistka Zrubáková: O moje dobošky sa bije celá rodina!

Ničnerobenie, to jej nič nehovorí. Rovnako ako bola kedysi na kurte šidlom, taká je aj teraz. Vraj nečinne sedieť nedokáže.

„Moja rodina je najradšej, keď sa vtedy zatvorím v kuchyni,“ prezrádza bývalá tenistka Radka Zrubáková (30), čím zabíja voľný čas. Jej dobošky vraj potom majú len veľmi krátku životnosť. „To keď chcem kúsok poslať mame, musím to dobre schovať,“ tvrdí.

Keď sme sa stretli, bola krásne opálená. Vlastne sa po dovolenke, ktorú si s manželom, hokejovým trénerom Jánom Jaškom, a deťmi - syn Niki má 13 a dcéra Anika osem - užívali na Floride, iba dostávala do pracovného režimu.

Zaujímalo nás, či po skúsenostiach s tenisom na najvyššej úrovni nemala chuť pracovať v inej brandži. „Vlastne ani nie. Akosi to vyplynulo z toho, ako šiel čas. Po narodení syna som robila sparinga a neskôr sa zo mňa stala trénerka,“ zamyslela sa prvá Slovenka, ktorá vyhrala Pohár federácie.

V roku 1988 bola členkou družstva Československa, ktoré v tejto súťaži triumfovalo. „Prvenstvo vo Fed Cupe patrí k najkrajším chvíľam v mojej kariére. Repliku trofeje mám uloženú a pri pohľade na ňu mi vždy zaletí mysľou Melbourne,“ povedala Radka Zrubáková, ktorá bola najvyššie vo svetovom rebríčku na 22. priečke (v roku 1991) a ktorá vlastne vo Fed Cupe reprezentovala dve krajiny. Po Československu aj Slovensko.

Dnes sa venuje tenisovým talentom v bratislavskom Slovane, kde má pod palcom talentované dievčatá. „Či z nich niečo bude? To ťažko povedať. Žiaľ, dnes veľakrát viac chcú rodičia ako deti...“ poznamenala Radka, ktorá na margo súčasnej vyrovnanosti ženského tenisového pelotónu povedala: „Veľa vyrovnaných hráčok približne rovnakého veku. Veď už pomaly nenájdete takú, čo má viac ako 25 rokov... Tenistky rýchlo prichádzajú a rovnako rýchlo odchádzajú.“


A ako je to so športovaním jej detí? „No syn Niki sa ,potatil. Už sa celkom venuje hokeju. K tenisu sa dostaneme len zriedkavo. No a dcérka Anika, tú zatiaľ drží tenis, ale či z nej niečo bude, to ťažko povedať,“ dodala Radka, ktorá o svojom tenisovom i netenisovom živote napísala knihu s názvom S raketou až na vrchol.

Najcennejšie skalpy

Radka si dobre pamätá mená hráčok, ktoré boli v rebríčku vyššie ako ona, no zdolala ich. „Boli to napríklad Sanchezová-Vicariová, Fernandezová, Mandlíková, Suková, Novotná, Savčenková, Zverevová, Dateová či Amanda Coetzerová,“ vysypala Zrubáková.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Martin Pospíšil je v kontakte so šéfom zväzu Šatanom.
Craig Ramsay: Pospíšil? Má sa na čo tešiť!
Tomi sa po skončení profesionálnej kariéry dal na trénerskú dráhu.
Tomi Kid rieši veľké nepríjemnosti: Zadĺžený do konca života a to nie je všetko!
ilustračné foto
Foto
Desivá predpoveď brazílskeho Nostradama na rok 2024: Svet sa má ponoriť do... To neznie dobre!
Policajti  hliadkujú neďaleko Eiffelovej veže v Paríži.
Paríž chce zriadiť špecializovanú prokuratúru: Slúžiť má na boj s organizovaným zločinom
Lili hrala za futbalový klub KFC Komárno.
Veľké nešťastie na zápase v Dunajskej Strede: Lili († 17) skolabovala a zomrela! Bolestivé slová tímu
(ilustračné foto)
Požiar v Oščadnici hasiči lokalizovali: Ľudí z hotela evakuovali!
Ilustračné foto
V rieke Tisa našli telá dvoch mužov: Polícia telá vylovila na hraniciach
Beautiful young hispanic woman with diastema with colorful and cool style - Confident and interesting female with diverse and unique style, concepts about fashion, individuality and body acceptance
Naozaj vám môže žuvačka zlepiť črevá? TOTO sa stane, keď ju prehltnete: Pozorne čítajte
(ilustračné foto)
Foto
USA vyzerajú ako po apokalypse: Hlásia obete! Obrovské škody, uzavreté cesty a strhnuté vedenia
Národná rada Slovenskej republiky.
Hodina otázok v pléne NRSR: Ministri a poslanci budú odpovedať študentom v parlamente
(ilustračné foto).
Rakúskym colníkom takmer oči vypadli: Na letisku našli... Tomu nebudete veriť!
Zlatica a Patrik sú  dlhoročnými tvárami spravodajstva Markízy.
FotoVáš Tip
Švajdovci niekomu ležia v žalúdku: Kto im chce rozbiť manželstvo?! Moderátori reagujú