Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.08.2011 10:00 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Počiatkov svokor Válek: Jeho exmanželku obvinili z vraždy!

Ďalšia rana rodine Počiatkovcov. Evu P., exmanželku svokra poslanca NR SR Jána Počiatka, vyšetrovateľ obvinil z vraždy.

Vražda sa odohrala ešte v roku 1998, polícia ju však objasnila až po trinástich rokoch. Do prípadu mal byť vtedy zapletený aj Peter Čongrády († 36), ktorý patril do skupiny bratislavského podsvetia - sýkorovcov. Popravili ho v roku 2004 neznámi páchatelia v bratislavskej Petržalke.

Podľa informácií Nového Času k vražde došlo ešte v roku 1998. Polícia tvrdí, že Eva P. 28. júna toho roku pristúpila v rodinnom dome k svojmu druhovi Ladislavovi († 49) a strelila ho zozadu do hlavy. Cieľom bolo získať majetkový prospech. Eva potom oslovila bossa gangu sýkorovcov Petra Čongrádyho († 36), prezývaného Čongi, s ktorým sa spoznala ešte v detskom domove a požiadala ho o odstránenie tela. „Touto vecou poveril Jozefa K. Spolu s členmi zločineckej skupiny v Dubnici nad Váhom telo nebohého Ladislava naložili do auta a odviezli do katastra obce Malé Nosice, kde ho zakopali do vopred vykopaného hrobu,“ povedala pre Nový Čas hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová. Eva následne 2. júla 1998 nahlásila na políciu nezvestnosť svojho druha Ladislava.

988150:fullwidth:true:true:true

Eva P. bola neskôr manželkou Andreja Válka, ktorý je svokrom Jána Počiatka. Válek je otcom Ivany Počiatkovej, ktorú mal z prvého manželstva. Polícia Evu P. zadržala 10. augusta tohto roka na základe získania nových dôkazov a sudca ju posadil do väzby. V prípade dokázania viny jej hrozí až 15 rokov za mrežami. „Je to pre mňa úplne, ale úplne cudzí človek a vôbec ma nezaujíma,“ reagoval na nové informácie o exmanželke svojho svokra poslanec Ján Počiatek.

988148:fullwidth:true:true:true

Problémy so zákonom mal však vlani aj Počiatkov svokor. Andrej Válek minulý rok v septembri v dedinke Dunajská Lužná niekoľkokrát vystrelil zo zbrane. Polícia po príchode zistila, že nebol úplne triezvy. Muži zákona ho obvinili zo zločinu všeobecného ohrozenia, no prokuratúra jeho správanie považovala len za prečin.

988147:fullwidth:true:true:true

Kto bol Peter Čongrády

Čongrády, prezývaný Čongi, bol považovaný za šéfa jednej skupiny bratislavského podsvetia. Rozstrieľali ho v bratislavskej Petržalke za bieleho dňa 9. septembra 2004. Narodil sa v rodine, ktorú opustil otec. Štyri deti skončili v detskom domove. „Bol výborný v matematike. Mal rád zbrane, futbal, autá,“ spomína si na Petra jeho bývalý vychovávateľ z Detského mestečka Trenčín-Zlatovce. Vyštudoval Vojenskú školu v Košiciach a bol reprezentantom v boxe. Po príchode do Bratislavy sa dostal do skupiny sýkorovcov pomenovanej po zavraždenom bossovi Miroslavovi Sýkorovi, ktorému istý čas robil vodiča. Bol spoločníkom v piatich firmách. Jeho tvár je známa zo záberov členov ochranky, ktorá v roku 1998 obsadila TV Markíza.

Kto bol Jozef Kucmerka

Jozef Kucmerka, prezývaný Ošo, šéfoval skupine pôsobiacej v okolí Trenčína a Dubnice nad Váhom. Značnú časť jeho príjmov tvorilo výpalné od miestnych podnikateľov, ale aj vydieranie, lúpeže, pašovanie drog a obchody so ženami. Siedmeho júna roku 1999 ho nájomný vrah ôsmimi ranami zo samopalu rozstrieľal za bieleho dňa. Poprava sa odohrala v Dubnici na sídlisku Pod hájom.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?