Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.10.2007 15:45 | Správy | Domáce správy

Fico, urob s tým niečo!

Fico, urob s tým niečo!
Každý týždeň nové „sústo“. Občania ani nestačia sledovať, z ktorého tábora práve prilieta - či z vládnej SNS, alebo opozičnej SMK a či sa do toho neprimiešal aj niekto tretí.

Výroky, listy, vzájomné obvinenia medzi vládnymi a opozičnými politikmi však z týždňa na týždeň zvyšujú napätie medzi občanmi slovenskej a maďarskej národnosti na Slovensku a čoraz častejšie presahujú hranice republiky. Kam to povedie a kto zastaví nechutné a zbytočné spory, o ktoré väčšina občanov nemá nijaký záujem? Redakcia denníka Nový Čas preto vyzýva Róberta Fica, aby zo svojej pozície premiéra Slovenskej republiky skrotil všetkých, ktorí nás chcú rozoštvať navzájom i so susedmi.


Vážený pán premiér Fico!

Je čas konať! Obraciame sa na Vás, pretože sa obávame toho, ako sa vyostrujú vzťahy s našimi južnými susedmi. Slovenskí aj maďarskí politici svojimi neuváženými krokmi za posledný rok prispeli k tomu, že v našej krajine stúpa etnické napätie. Dúfame, že podobne ako my, ani Vy na Slovensku nechcete opakovanie tragédie Kosova.

Choďte príkladom ostatným. Prestaňte aj Vy sám prilievať olej do tohto ohňa, ktorý môže zničiť našu krajinu. A zastavme deštrukciu vzťahov, ktorá sa už začala pre konfrontačnú a nenávistnú politiku vášho koaličného partnera Slotu a pánov z SMK Duraya a Csákyho.

Týmto Vás žiadame o činy preto, lebo ste premiérom tejto krajiny a dlhodobo aj najpopulárnejším politikom Slovenska. Teraz je ten najvhodnejší čas využiť percentá na správnu vec a nielen na získavanie výhodných postov. Začnite konať hneď, aby sa vás o niekoľko rokov Slovensko nepýtalo, prečo ste niečo neurobili v čase, keď to bolo vo Vašich silách. Zastavte vojnu hlúpych a zbytočných slov skôr, ako prerastie do niečoho horšieho. Náš denník Nový Čas je pripravený stáť v tomto boji na strane zdravého rozumu.

S pozdravom

Nový Čas
Bratislava, 9. 10. 2007





1.Kauza Hedviga
Študentka Hedviga Malinová v auguste 2006 s dobitou tvárou tvrdí, že ju v Nitre zbili dvaja holohlaví mladíci, pretože cestou do školy telefonovala po maďarsky. Na blúzku jej údajne napísali štvavé protimaďarské nápisy. Polícia o istý čas tvrdila, že skutok sa nestal, potom, že sa nestal tak, ako ho Malinová podala. Študentku, ktorá trvá na svojej verzii, obvinili z krivej výpovede. Útok dodnes nie je objasnený. Rozpory vo výpovedi Malinovej, ale aj nedostatky vo vyšetrovaní polície a vyhláseniach politikov po celý rok prispievali k zhoršovaniu slovensko-maďarských vzťahov.


2. Csákyho pokusy
Pál Csáky už v auguste tohto roka vytiahol otázku tzv. Benešových dekrétov. Pre maďarský denník Magyar Nemzet vyhlásil, že, že v septembri otvorí v parlamente návrh na odškodnenie obetí. Reakciou na Csákyho snahy bolo, že slovenský parlament 20. septembra schválil vyhlásenie o nemennosti Benešových dekrétov. Vládne strany okamžite reagovali na tento návrh s ostrým odmietnutím.


3. Slotove výroky
Predseda SNS Ján Slota, známy svojimi protimaďarskými výrokmi spred volieb, sa k nim v septmebri tohto roka opäť vrátil. Vyvrcholili 24. septembra, keď Slota v televízii TA3 označil Csákyho za „zvratok“ a „zhnité lajno“. SMK oznámila, že Slotu zažaluje a predsedníčka maďarského parlamentu Katalin Szili zrušila návštevu Slovenska.


4. Horúce letá
4.Horúce letá Hneď nástupe tejto vlády sa na internete objavil videoklip, v ktorom slovenskí extrémisti pálili maďarskú vlajku. O necelé dva týždne na futbalových zápasoch v Maďarsku fanúšikovia prišli s transparentmi, ktoré hlásali, že Slota musí zomrieť a že Slováci budú „otrokmi Maďarov“. Tohto leta zasa 56 členov polovojenskej maďarskej gardy zložilo v Budapešti prísahu. Vznik gardy iniciovalo extrémistické hnutie Jobbik.


5. Súkromné výlety
Maďarský prezident László Sólyom súkromne navštívil Komárno a kritizoval uznesenie NR SR o tzv. Benešových dekrétoch. Aj predsedníčka maďarského parlamentu Katalin Szili súkromne navštívila Podunajské Biskupice a odhalila tam pamätný stĺp vysídlencom.
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Bača má na takéto situácie asi šťastie.
Foto
Juraj Bača NEVERIL vlastným očiam: Už ZASE?! Musel okamžite KONAŤ
Zdravotná sestra Julie sa podelila o svoje skúsenosti.
Sestrička z hospicu: Najhoršie a najlepšie veci, na ktoré ľudia zomierajú!
Ruský prezident Vladimir Putin a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Rusko UKONČÍ vojnu pod touto podmienkou! Reakcie politikov sa Putinovi nebude páčiť
Zrejme ako dobrý nápad sa mu zdalo kopnúť do hlavy sochy na lavičke.
Nenormálne! Mladík kopol do sochy a ostal ako obarený: TO nečakal ani v zlom sne
Foto
Onlyfans modelka s pikantnými chúťkami: Do práce zatiahla aj vlastného OTCA! Tomu nebudete veriť
Muž nožom zaútočil na ľudí sledujúcich futbalový zápas a vážne zranil tri osoby.
Desivé krviprelievanie: Fanúšikov počas sledovania zápasu ME pobodal útočník!
V Aphrodite sa ukázali mnohé známe tváre!
Foto
Božská párty v Aphrodite: Zažiarila na nej aj Tina! Neuveríte, čo prezradila o svojom SÚKROMÍ a... Čo to stváral Bača?
Foto
Dotiahne Slovan dva megaprestupy?! Usiluje o nášho reprezentanta a exkanoniera belasých
Pápež František zablahoželal prezidentovi SR, uistil ho o svojich modlitbách
Pápež František zablahoželal Pellegrinimu: Slová hlavy cirkvi pre Slovákov!
Na snímke nový prezident SR Peter Pellegrini a jeho predchodkyňa Zuzana Čaputová počas symbolického odovzdania Prezidentského paláca.
Čaputová odovzdala Prezidentský palác Pellegrinimu: Prvé plány nového prezidenta
Obrovský žiaľ v Arsenale: Náhle zomrela klubová legenda († 54)
Rudolf Jelínek s manželkou Martinou.
ÚNOS českého herca?! Zúfalá manželka sa obrátila na políciu: AHA, kto má byť za tým