Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.02.2011 10:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Krvavý útok na fotografa: Fialovej partnera zaistila polícia!

Návrat herečky Zuzany Fialovej na Slovensko po tom, ako prežila teroristický útok v Moskve, sprevádza škandál.

Fialová podstúpila už dve životné skúšky: Ide po nej smrť!>>

Zranená Fialová: Tajná oslava ihneď po prílete z Moskvy!>>

Jediný necenzurovaný rozhovor! Čo povedala Fialová?>>

Takýto návrat na Slovensko si asi Zuza Fialová (36) nepredstavovala! Len deň stačil na to, aby sa hrdinka, ktorá prežila teroristický útok, dostala do úzadia vinou agresívneho exmanžela Petra Matulika (41). Ten po tom, čo sa Nový Čas pokúsil o kontakt s herečkou, zaútočil na nášho fotografa. Vybehol naňho so skrutkovačom v ruke a zranil ho na hlave. Jeho agresívne správanie stopla až polícia.

Na herečku čakala v utorok na rakúskom letisku desiatka novinárov, kým ona nečakane priletela súkromným lietadlom do Bratislavy. Keď sme s ňou v stredu ráno chceli urobiť rozhovor, jej dlho očakávaný návrat na Slovensko sa zmenil na drámu. A to napriek tomu, že herečka v Rusku bez problémov poskytla rozhovor pre ruské médiá.

Včera však hlavnú úlohu nehrala Zuzana Fialová, ale jej exmanžel, s ktorým má syna. Párik stále žije spolu. Kým náš fotograf čakal na kolegyňu-reportérku, okolo desiatej ráno vyšiel z domu Peter Matulik. Najprv zatvoril výjazd z parkoviska pri dome a potom podišiel k autu fotografa s otázkou, čo tam robí. Po krátkom dialógu mu buchol do okna rukou.

Na vozidle ostalo aj rozbité okno.

Keď sa už zdalo, že je dráma zažehnaná, Matulik odišiel k svojmu vozidlu a do ruky si zobral skrutkovač a nožík. Svoj hnev si začal opäť vybíjať na aute. Najprv mu vypustil zadné pneumatiky a potom sa snažil vypáčiť okno. Po krátkej chvíli ho rozzúrený Matulik rozbil. „Vybil ho skrutkovačom. Natiahol sa smerom ku mne a zobral mi fotoaparát. Skrutkovačom ma udrel do hlavy, ktorá sa mi zaliala krvou. Bol som šokovaný z toho, čo sa udialo,“ spomína na krušné chvíle fotograf.

Nový Čas na miesto incidentu ihneď zavolal políciu. Zraneného a šokovaného fotografa sanitka odviezla do nemocnice. Okrem tržnej rany na čele ho napína na zvracanie, pociťuje nevoľnosť, je zmätený a v psychickom šoku. Pre ťažkosti musel lekára navštíviť opäť.

Na aute fotografa poškodili aj pneumatiky.

„Uvedené oznámenie sme preverili. Vozidlo bolo poškodené, malo rozbitú sklenenú výplň na dverách, pneumatiky neboli nahustené, vodič mal tržnú ranu na čele,“ potvrdila bratislavská krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Matulik o niekoľko minút skončil v rukách polície. „Podľa popisu policajti krátko nato obmedzili na osobnej slobode podozrivého 41-ročného muža. S tým vykonáme potrebné úkony. Vec je v štádiu šetrenia,“ dodala Kurucová. Redaktorka Nového Času podala na prokuratúre kvôli incidentu trestné oznámenie.

Fotografa Nového Času Roberta Baumgartnera napadol partner Zuzany Fialovej Peter Matulik.

Ako to videl fotograf?

Fotograf Nového Času je z celej udalosti otrasený. Krátko po tom, ako sa incident odohral, ho opísal redaktorke do telefónu. „Prešiel okolo môjho auta a zatvoril výjazd z parkoviska pri dome. Vrátil sa a opýtal sa ma, čo tam robím. Povedal som mu, že na niekoho čakám. Rozkázal mi, aby som otvoril okno. Keď som povedal, že nie, tak buchol do okna rukou. Potom odišiel do svojho auta, z ktorého vybral skrutkovač a nožík. Vrátil sa ku mne a opäť buchol do okna. Hneď nato začal vypúšťať na aute pneumatiky a snažil sa dostať do auta a vypáčiť okno. V tej chvíli som naštartoval a snažil som sa autom pohnúť od neho ďalej. Keďže chvíľu predtým zatvoril bránu, zastal som pred ňou. Skrutkovačom potom vybil okno, načiahol sa cezo mňa a zobral mi fotoaparát a skrutkovačom ma udrel do hlavy,“ povedal šokovaný fotograf, ktorého museli s rozbitou hlavou odviezť do nemocnice.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Prezident USA Joe Biden
Severná Kórea kritizovala USA: Zhoršujú vojnu na Ukrajine!
Erik Tomáš, Ladislav Kamenický, Robert Fico.
Dvaja ministri vysvetľovali Ficove slová: Skončia peniaze z 2. piliera v diaľniciach?
Pár z tragédie v Rohožníku má tvoriť Slovák Milan a žena-cudzinka.
Foto
Krvavá dráma na Záhorí sa odohrala pred očami detí! Milan († 47) neprežil: Polícia má viacero verzií
Holub Lipták získal olympijské zlato v roku 1995.
Foto
Tomu nebudete veriť: Prvý úspešný olympionik z Liptova bol HOLUB! Predbehol aj Michala Martikána
Čo majú spoločné Zendaya, Emma a Kirsten?
Foto
Čo majú spoločné Zendaya, Emma Stone a Kirsten Dunst? Len Spider-man to nie je! Budete sa diviť
Robotický pes s plameňometom za 8 805 eur
Foto
Robotický pes s plameňometom?! Nie, nejde o sci-fi film: Padnete na zadok, na čo má slúžiť
(ilustračné foto)
Po tornádach v USA hlásia obete: Zanechali značné škody
Americký prezident Joe Biden a izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
Telefonát medzi Bidenom a Netanjahuom: Pozrite sa, o čom hovorili
Foto
Buckinghamský palác prelomil mlčanie: Ako je na tom kráľ Karol III.?! Takáto má byť PRAVDA
Novým francúzskym ministrom zahraničných vecí sa stal 38-ročný Stéphane Séjourné.
Šéf francúzskej diplomacie prišiel s novým návrhom: Posilniť by sa mala spolupráca v oblasti európskej obrany
Martin Pospíšil je v kontakte so šéfom zväzu Šatanom.
Craig Ramsay: Pospíšil? Má sa na čo tešiť!
Tomi sa po skončení profesionálnej kariéry dal na trénerskú dráhu.
Tomi Kid rieši veľké nepríjemnosti: Zadĺžený do konca života a to nie je všetko!