Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.11.2010 12:57 | Správy | Domáce správy

Fico obvinil Dzurindu z úplatkárstva, išlo o veľký biznis

Na centrálu Smer-SD dostali  nahrávku, ktorá podľa Roberta Fica "ukazuje, čo organizoval" predseda SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda v čase, keď bol prvýkrát premiérom.

Podľa predsedu Smer-SD nahrávka svedčí o tom, že Dzurinda prikrýval veľký biznis, v ktorom bola požiadavka na úplatok. Fico tvrdí, že v nahrávke, ktorú pustil novinárom, patria tri hlasy Dzurindovi, vtedajšiemu primátorovi Bratislavy Petrovi Kresánkovi a podnikateľovi Vladimírovi Miškovskému. Ten sa podľa predsedu Smer-SD v tom čase veľmi angažoval v rôznych obchodných projektoch, ktoré malo organizovať SDKÚ.

"Príbeh je veľmi jednoduchý. Pán Miškovský organizuje veľký obchod, pokiaľ ide o dodávku kotlov pre spaľovňu v Bratislave a organizuje to cez spoločnosť Siemens. Potrebuje to vybaviť u primátora mesta Bratislava pána Kresánka. Vstupuje do toho poslanec pán Vavrík, ktorý podľa pána Miškovského si pýta peniaze ako úplatok za tento biznis a celé to prikrýva pán Dzurinda, ktorý potvrdzuje, že sa o to všetko postará, že to všetko bude v poriadku," opisoval na tlačovej besede Fico.

Jeho strana ponúka tento výklad nahrávky a vyzýva aktérov telefonických rozhovorov, aby svoje slová vysvetlili. Fico si myslí, že nahrávku im do strany doručil niekto preto, že Dzurinda sa v sobotu na kongrese SDKÚ-DS veľmi negatívne vyjadroval o strane Smer-SD.


Dzurinda: Fico sa správa ako ohrdnutá nevesta

Predseda SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda je presvedčený, že šéf Smer-SD Robert Fico predviedol "reakciu urazenej, ohrdnutej nevesty", keď dnes na neho vytiahol nahrávky starých telefonátov. Podľa Dzurindu Fico už dlhšie vysiela signály, že by sa chcel s Dzurindovou stranou skamarátiť, zblížiť, aj jemu osobne telefonoval, že sa chce stretnúť. Dzurinda však zbližovanie odmieta. "Ja sa nenechám ani zastrašiť, ani kúpiť," povedal Dzurinda v relácii STV O päť minút dvanásť a "detektívovi" Ficovi odkázal, nech ďalej spriada siete.

O možnosti vytiahnutia nahrávky vedel Dzurinda podľa vlastných slov asi mesiac, pôvodne ju vraj mali zverejniť dva dni pred kongresom SDKÚ-DS. Podľa Dzurindu je lož, že by Smer-SD dostal nahrávku v sobotu. "Vidím, že to čo sa udialo na našom kongrese, zodvihlo predsedu strany Smer-SD zo stoličky," konštatoval. Na kongrese totiž hovoril o Ficovej strane, že nie je sociálnou demokraciou, ale "banda skorumpovaných komunistov, ktorí robia nenávistnú a protiľudovú politiku".

Nahrávka bola podľa Dzurinda zverejnená už pred asi desiatimi rokmi v rádiu, ale nikto sa na ňu nechytal, lebo všetci videli, "aká je to haluz". O žiadnej korupčnej požiadavke v súvislosti s obchodom, ktorý bol predmetom rozhovoru, nevedel. "Ani tušenia som o tom nemal, ani nemám," vyhlásil Dzurinda. Podľa jeho tvrdenia si len vypočul podnikateľa Vladimíra Miškovského, ktorý ho "bombardoval" telefonátmi, že mu robí mesto prieky a preto Dzurinda zdvihol telefón a zavolal vtedajšiemu primátorovi Bratislavy Petrovi Kresánkovi a zákonným spôsobom ho požiadal, aby nikomu prieky nerobili.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Slovensko - Zuzana Čaputová (49) (13 600 €)
Politológovia hodnotia hlavu štátu: Čo Čaputovej (ne)vyšlo počas pôsobenia v paláci?!
Karol III. zablahoželal Pellegrinimu.
Kráľ Karol III. poslal Petrovi Pellegrinimu odkaz: Povzbudivé slová!
Spevák sa v charite naplno angažoval aj počas života.
Uplynie 8 rokov od smrti Georgea Michaela († 53): Neuveríte, čo vyplávalo na povrch
Dubček bol významnou postavou v dejinách Československa.
Rakúsko si uctí Alexandra Dubčeka († 70): Aha, čo pribudne sa mape Viedne
Prison concept. Jail bars and metal handcuffs on the floor, dark background. 3d illustration
Francúzsky súd potvrdil tresty dvom mužom, ktorí pomáhali útočníkovi z Nice: Za mrežami strávia niekoľko rokov
Lithuanian Flag on a blue sky with clouds - Lithuania
Litva dala ruským a bieloruským staniciam ďalšiu stopku: Dostali ultimátum, zmenia to len v jednom prípade
Tisíce ľudí sa zhromaždili pred budovou parlamentu a žiadali odstúpenie premiéra Pašinjana.
Foto
Nespokojnosť narastá, tisíce Arménov vyšli do ulíc: Úrady sú vinné, tvrdia
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Stoltenberg o finančných záväzkoch NATO pre Ukrajinu: Toto by mali spojenci urobiť
ilustračné foto
Pri Časiv Jare na Ukrajine sa intenzívne bojuje: Kľúčová poloha pre Rusov! Stačí len kúsok a..
Ilustračné foto
Podpísané! Turecko nakúpi od USA stíhačky F-16: Obchod za miliardy dolárov
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a americký prezident Joe Biden.
Je to čierne na bielom: Zelenskyj a Biden podpísali desaťročnú bezpečnostnú dohodu, čo sa tam píše?
Packages of narcotics in car trunk. Drug smuggling.
Obrovský úlovok belgických colníkov: Šialené, koľko kokaínu zhabali, chcú to zopakovať