Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.11.2010 12:57 | Správy | Domáce správy

Fico obvinil Dzurindu z úplatkárstva, išlo o veľký biznis

Na centrálu Smer-SD dostali  nahrávku, ktorá podľa Roberta Fica "ukazuje, čo organizoval" predseda SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda v čase, keď bol prvýkrát premiérom.

Podľa predsedu Smer-SD nahrávka svedčí o tom, že Dzurinda prikrýval veľký biznis, v ktorom bola požiadavka na úplatok. Fico tvrdí, že v nahrávke, ktorú pustil novinárom, patria tri hlasy Dzurindovi, vtedajšiemu primátorovi Bratislavy Petrovi Kresánkovi a podnikateľovi Vladimírovi Miškovskému. Ten sa podľa predsedu Smer-SD v tom čase veľmi angažoval v rôznych obchodných projektoch, ktoré malo organizovať SDKÚ.

"Príbeh je veľmi jednoduchý. Pán Miškovský organizuje veľký obchod, pokiaľ ide o dodávku kotlov pre spaľovňu v Bratislave a organizuje to cez spoločnosť Siemens. Potrebuje to vybaviť u primátora mesta Bratislava pána Kresánka. Vstupuje do toho poslanec pán Vavrík, ktorý podľa pána Miškovského si pýta peniaze ako úplatok za tento biznis a celé to prikrýva pán Dzurinda, ktorý potvrdzuje, že sa o to všetko postará, že to všetko bude v poriadku," opisoval na tlačovej besede Fico.

Jeho strana ponúka tento výklad nahrávky a vyzýva aktérov telefonických rozhovorov, aby svoje slová vysvetlili. Fico si myslí, že nahrávku im do strany doručil niekto preto, že Dzurinda sa v sobotu na kongrese SDKÚ-DS veľmi negatívne vyjadroval o strane Smer-SD.


Dzurinda: Fico sa správa ako ohrdnutá nevesta

Predseda SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda je presvedčený, že šéf Smer-SD Robert Fico predviedol "reakciu urazenej, ohrdnutej nevesty", keď dnes na neho vytiahol nahrávky starých telefonátov. Podľa Dzurindu Fico už dlhšie vysiela signály, že by sa chcel s Dzurindovou stranou skamarátiť, zblížiť, aj jemu osobne telefonoval, že sa chce stretnúť. Dzurinda však zbližovanie odmieta. "Ja sa nenechám ani zastrašiť, ani kúpiť," povedal Dzurinda v relácii STV O päť minút dvanásť a "detektívovi" Ficovi odkázal, nech ďalej spriada siete.

O možnosti vytiahnutia nahrávky vedel Dzurinda podľa vlastných slov asi mesiac, pôvodne ju vraj mali zverejniť dva dni pred kongresom SDKÚ-DS. Podľa Dzurindu je lož, že by Smer-SD dostal nahrávku v sobotu. "Vidím, že to čo sa udialo na našom kongrese, zodvihlo predsedu strany Smer-SD zo stoličky," konštatoval. Na kongrese totiž hovoril o Ficovej strane, že nie je sociálnou demokraciou, ale "banda skorumpovaných komunistov, ktorí robia nenávistnú a protiľudovú politiku".

Nahrávka bola podľa Dzurinda zverejnená už pred asi desiatimi rokmi v rádiu, ale nikto sa na ňu nechytal, lebo všetci videli, "aká je to haluz". O žiadnej korupčnej požiadavke v súvislosti s obchodom, ktorý bol predmetom rozhovoru, nevedel. "Ani tušenia som o tom nemal, ani nemám," vyhlásil Dzurinda. Podľa jeho tvrdenia si len vypočul podnikateľa Vladimíra Miškovského, ktorý ho "bombardoval" telefonátmi, že mu robí mesto prieky a preto Dzurinda zdvihol telefón a zavolal vtedajšiemu primátorovi Bratislavy Petrovi Kresánkovi a zákonným spôsobom ho požiadal, aby nikomu prieky nerobili.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Nový majiteľ musí umožniť ľuďom prístup na cintorín, no veľkej návštevnosti sa obávať nemusí.
Foto
Niečo také ste ešte nevideli: Z kostola je dom! Pozrite si FOTO
Model na výšku meria 70 centimetrov.
Foto
To musíte vyskúšať! Postavte si vlastnú raketu: Nikdy to nebolo jednoduchšie
(ilustračné foto).
Konanie Izraela v Pásme Gázy ma ďalší zvrat: Do vyšetrovania sa primiešalo ICC! Čo na to USA?
Hasiči zasahujú v obytnej štvrti po ruskom raketovom útoku na ukrajinské mesto Charkov.
OSN prišlo s prekvapujúcim tvrdením o útoku v Charkove: To, o čom sa špekulovalo, je už jasné
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Elitní izraelskí vojaci čelia hnevu USA: Hrozia sankcie! Aha, z čoho ich vinia
(ilustračné foto)
Vedci sú v strehu, toto sa ešte nestalo: Výsledky testov odhalili vážnu hrozbu
Medzi Christine Haycox a Hamzom Dridimom je až 34-ročný rozdiel!
Babička má muža mladšieho ako jej syn: Poviem vám, čo robíme spolu v posteli
Here Gérard Depardieu.
Herca Depardieua čaká súd: Dve ženy ho obvinili z niečoho odporného
Sisa je pri manželovi v móde odvážnejšia.
Foto
Juraj Lelkes prekvapil: Povedal TO na plné ústa! Sise diktujem... Jeho odpoveď by ste nečakali
(ilustračné foto)
Strach narastá: Nakazili sa ľudia ZOMBIE vírusom?! Znepokojivé zistenia
Ilustračné foto
Expríslušník nemeckej armády sa priznal k špionáži pre Rusko: Hrozivé, k čomu mal prístup
Český prezident Petr Pavel.
Český prezident: Strely Taurus pre Ukrajinu význam majú, ale...