Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.08.2010 14:58 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Tento muž vraždil v Devínskej: Umrelo 7 ľudí aj strelec!

Takmer po piatich hodinách sa Slovensko konečne dozvedelo oficiálne informácie o drastickom masakri v Devínskej Novej Vsi.

Masaker v Bratislave: Šialenec strieľal na ulici, 8 mŕtvych! >>

Strelci v slovenských uliciach: Prípady z posledných rokov >>

Viete o útočníkovi viac? Poznáte jeho minulosť? Napíšte nám na tip@novycas.sk!


Policajný prezident Jaroslav Spišiak na špeciálnej tlačovej besede informoval, že starší muž (okolo 50 rokov) slúchadlami na ušiach vyvraždil v byte v Devínskej Novej Vsi 5 členov rodiny. Medzi obeťami boli 4 ženy a jeden muž. Pri vchode do vchodu, kde sa byt vyvraždenej rodiny nachádzal, našla polícia ďalšieho mŕtveho. Podľa Spišiaka išlo o ďalšieho človeka z vyvraždenej rodiny.

Podľa televízie Markíza zomrela pred 17:00 52-ročná žena na následky strelných zranení. Celkový počet mŕtvych je teda 7.

K identite obetí sa Spišiak odmietol bližšie vyjadriť. Motív masakru polícia zatiaľ vyšetruje. Policajný prezident povedal, že muž zrejme nebol v rodinnom zväzku s obeťami. Žiadna z mŕtvych osôb podľa neho nebola ozbrojená., z ktorých podľa neho žiadna nebola ozbrojená.

Streľbu spustil muž na Ulici Pavla Horova v Devínskej novej Vsi v Bratislave krátko pred 10:00.

Do bratislavských nemocníc previezli podľa Spišiaka 9 ľudí. Jedným z nich je aj policajt, ktorému muž prestrelil hlavu.

Chlap mal pri sebe celý zbrojný arzenál

Minister vnútra Daniel Lipšic zároveň povedal, že policajná hliadka bola na mieste do dvoch minút po oznámení streľby. Po príchode policajtov zahájil podľa Spišiaka predpokladaný páchateľ streľbu. Ďalšie policajné hliadky muža zahnali do kúta. Vtedy sa rozhodol ukončiť svoj život.

"Počas úniku prešiel pár metrov a sústavne pálil na všetko, čo sa hýbalo. Policajti ho obkľúčili a znemožnili mu únik poza bytové jednotky a v podstate stabilizovali ho v jednom takom mieste, kde už vlastne nebolo úniku," opísal zásah Spišiak.

Strelec bol len jeden, mal pri seba samopal vzor 58, dve krátke guľové zbrane, 8 plných zásobníkov do samopalu a zásobníky a guľky do krátkych guľových zbraní. Podľa Spišiaka nemal muž zrejme samopal v legálnej držbe.

Československý samopal vzor 58, toto mala byť zbraň maniaka z Devínskej:

Lipšic chce vytypovať centrá kriminality

Minister Lipšic zároveň povedal, že polícia musí vytypovať najrizikovejšie oblasti kriminality na Slovensku. „Musíme sa sústrediť na miesta, ktoré sú centrom zločinu. V opačnom prípade budú aj nevinní ľudia vystavovaní riziku,“ povedal Lipšic v Devínskej novej Vsi. Minister upozornil aj na problém vo vyzbrojení polície. „Treba čo najskôr prezbrojiť políciu, aby vedela účinnejšie zasahovať v obytných priestoroch,“ povedal minister vnútra.

Pozostalým po obetiach krvavej streľby ponúkli policajné orgány psychologickú pomoc. Lipšic chce s ministrom zdravotníctva Ivanom Uhliarikom postupne v nemocniciach navštíviť zranených.

Lipšic vyjadril pozostalým obetí úprimnú sústrasť. Minister vnútra sa zároveň viackrát poďakoval polícii a záchranárom. Sústrasť rodinám a pozostalým obetí po krvavom útoku vyjadril aj prezident Ivan Gašparovič, premiérka Iveta Radičová, predseda parlamentu Richard Sulík a ďalší politici.

Na tlačovej konferencii sa z radov médií ozvala kritika na adresu polície, ktorá vraj o incidente a policajnej akcii nedostatočne informovala. Obyvatelia mestskej časti v rozhovore pre televíziu TA3 povedali, že nevedeli, čo sa presne deje. Polícia sa voči kritike ohradila a zdôraznila, že prioritou bola záchrana životov.

Zriadili krízové centrum, tu nájdete pomoc

Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny zriadil krízové centrum pomoci. Na telefonickej linke 0908 770 963 sú postihnutým občanom k dispozícii sociálni pracovníci, ale aj vyškolení psychológovia. Bratislavská pobočka Sociálnej poisťovne poskytuje pomoc na nonstop linke 0905 838 994, alebo počas pracovnej doby na telefonickej linke 02/502 045 05.

Psychológov dostanú aj hasiči. Pomoc obetiam poskytujú v spolupráci s dobrovoľníkmi z občianskeho združenia Modrý anjel.

Na tlačovej konferencii sa z radov médií ozvala kritika na adresu polície, ktorá vraj o incidente a policajnej akcii nedostatočne informovala. Obyvatelia mestskej časti v rozhovore pre televíziu TA3 povedali, že nevedeli, čo sa presne deje. Polícia sa voči kritike ohradila a zdôraznila, že prioritou bola záchrana životov.
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu
Tragický prípad Émila († 2) vyvoláva mnoho otázok.
Smrť malého Émila († 2) šokovala krajinu: Vynárajú sa ďalšie otázky! Mrazivé, ako mohlo dôjsť k tragédii
Hasiči zasahujú po utorňajšom požiari historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň v stredu 17. apríla 2024.
Foto
Najhoršie obavy sa naplnili: Historická budova v Kodani sa rúca, pozrite si FOTO
Legendárny britský prírodovedec a moderátor David Attenborough.
Foto
Na záchranu planéty máme POSLEDNÚ šancu! Prírodovedec to videl na vlastné oči: Desivé svedectvo
Na snímke šarvátka hokejistov Slovenska (modré dresy) a Švajčiarska (biele dresy) pred striedačkou Slovenska v prípravnom zápase na májový svetový šampionát Slovensko - Švajčiarsko v Humennom.
Nemecko - Slovensko ONLINE: Sledujte prípravný hokejový zápas pred MS
Na snímke poslanec Národnej rady SR Peter Kotlár (SNS)
Finančná správa si posvieti na MOMky: Kotlár má vážne podozrenie, že počas pandémie sa niečo zanedbalo
Medzi Izraelom a Iránom je napätá situáacia (ilustračná fotografia).
V hre sú jadrové zbrane! Irán sa vyhráža Izraelu: Hrozné, čo majú v pláne urobiť
Europol
Europol hlási úspech: Klepli po prstoch globálnym podvodníkom, pozrite sa, čo majú na rováši