Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.08.2010 14:39 | Správy | Domáce správy

Belousovová vyfackala Matoviča z SaS, ten to musel rozdýchať

V parlamente išlo do tuhého! Podpredsedníčka SNS Anna Belousovová uštedrila dnes poobede facku poslancovi za SaS Igorovi Matovičovi.

Svojho kolegu vyfackala priamo v pléne pred poslancami Národnej rady SR. Belousovovú podľa informácií Nového Času vytočilo oslovenie "Anča", ktoré použil Matovič na jej adresu.

Belousovovú rozčúlil jeho článok v inzertných novinách, ktoré distribuuje. Matovič v novinách, ktoré rozširuje po celom Slovensku totiž napísal článok o prvých zážitkoch z parlamentu. V poznámke P.S.: napísal, čo povedal Ficovi a čo povedal v parlamente "Anči". Myslel tým Belousovovú. "Ficovi povie Fico, za to, že je chlap a mne povie Anča za to, že som žena? Ja som s ním husi nepásla", reagovala Belousovová.

"Dala mi jednu materskú. Prišla za mnou, ukázala mi ten článok a spýtala sa ma, či tú Anču som myslel ju. Povedal som jej, že áno," priblížil incident Matovič, ktorý si myslí, že facka bola prejavom jej kresťanskej lásky. "Ja jej to opätujem tým, že jej nastavím druhé líce," vyhlásil. Ospravedlnenie od Belousovovej neočakáva. "Ona si sama urobila hanbu a ja jej to nebudem vracať a žalovať na ňu niekde," dodal.

V spomínanom článku napísal: "Anču som vyzval, nech si strhne kríž, ktorý nosí, lebo si myslím, že politik-kresťan by nikdy nemal mlčky tolerovať zlodejov, tak nech nerobí hanbu kresťanom." Matovič si myslí, že Belousovovej sa táto časť článku dotkla.

"Inak, ale dosť sa čudujem. Ja som doteraz vždy pani Belousovovú registroval ako ženu, ktorá v pohode nazve poslancov v sále potkanmi a keď som ju nazval vlastným menom, myslel som, že to znesie normálne. Ale asi sa jej to dotklo," poznamenal s tým, že uraziť prvú podpredsedníčku národniarov nechcel. "Chcel som tým iba oznámiť verejnosti jazykom, ktorým sa pani Belousovová prihovára verejnosti, čo som na jej adresu v Národnej rade povedal," doplnil Matovič. Fackovanie podľa neho nepatrí do parlamentu.

Matovič sa priznal, že musel incident rozchodiť. "Ale ako žene by som jej to určite neopätoval fyzicky," zdôraznil s tým, že jej len chcel niečo povedať, ale minister kultúry Daniel Krajcer ho zastavil. Rovnako mu aj premiérka Iveta Radičová radila, aby to nechal tak. "Odkázala mi, aby som sa neznižoval na úroveň pani Belousovovej," doplnil.

Belousovová svoju reakciu obhajuje tým, že sa Matovičovi snažila iba vysvetliť, ako sa má muž k dáme správať. "Pán Matovič zrejme nemá dostatočnú výchovu a nevie, ako sa má správať k dáme. Ja som sa mu to snažila takou jemnou formou pripomenúť, ako by sa muž k dáme správať mal," zdôraznila Belousovová, ktorá je presvedčená, že muži by sa mali slušne správať aj k ženám v politike. "Mám svoje meno, priezvisko a nie som pre nikoho, ani pre pána Matoviča, nejaký hej-počkaj. Ak je toto nová kultúra, ktorú zavádzajú do parlamentu, tak ja mám zase metódy nie až také nové na to, aby som vysvetlila, že k dáme sa má muž správať slušne. Ja sa nedám urážať," vyhlásila.

Na začiatku júla sa do slovnej roztržky dostala podpredsedníčka SNS Anna Belousovová s poslancom za Most-Híd Ondrejom Dostálom. Ten vtedy ostro zaútočil na kandidatúru SNS na post predsedu výboru pre ľudské práva a národnostné menšiny. Belousovová mu kontrovala: „Vy neviete, čo je to politika, len sa veziete na Bugárovom chrbte, vo voľbách ste nedostali ani 5 percent,“ dodala. Neskôr Dostála a jeho kolegov označila za potkanov.

VIDEO: Igor Matovič musel facku od Anny Belousovovej dosť dlho predýchavať.


Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Čo majú spoločné Zendaya, Emma a Kirsten?
Foto
Čo majú spoločné Zendaya, Emma Stone a Kirsten Dunst? Len Spider-man to nie je! Budete sa diviť
Robotický pes s plameňometom za 8 805 eur
Foto
Robotický pes s plameňometom?! Nie, nejde o sci-fi film: Padnete na zadok, na čo má slúžiť
Kto vypadol v 9, kole?
V Let's Dance ide do tuhého: Kto opustil tanečnú šou tesne pred bránami FINÁLE?!
(ilustračné foto)
Po tornádach v USA hlásia obete: Zanechali značné škody
Americký prezident Joe Biden a izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
Telefonát medzi Bidenom a Netanjahuom: Pozrite sa, o čom hovorili
Foto
Buckinghamský palác prelomil mlčanie: Ako je na tom kráľ Karol III.?! Takáto má byť PRAVDA
Novým francúzskym ministrom zahraničných vecí sa stal 38-ročný Stéphane Séjourné.
Šéf francúzskej diplomacie prišiel s novým návrhom: Posilniť by sa mala spolupráca v oblasti európskej obrany
Martin Pospíšil je v kontakte so šéfom zväzu Šatanom.
Craig Ramsay: Pospíšil? Má sa na čo tešiť!
Tomi sa po skončení profesionálnej kariéry dal na trénerskú dráhu.
Tomi Kid rieši veľké nepríjemnosti: Zadĺžený do konca života a to nie je všetko!
ilustračné foto
Foto
Desivá predpoveď brazílskeho Nostradama na rok 2024: Svet sa má ponoriť do... To neznie dobre!
Policajti  hliadkujú neďaleko Eiffelovej veže v Paríži.
Paríž chce zriadiť špecializovanú prokuratúru: Slúžiť má na boj s organizovaným zločinom
(ilustračné foto)
Požiar v Oščadnici hasiči lokalizovali: Ľudí z hotela evakuovali!