Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.03.2010 10:50

Vinosady sa z vraždy synovca a strýka († 83, † 99) nevedia spamätať

Vrahovia, ktorí v dedine pod Malými Karpatmi dobodali Jána († 83) a jeho strýka Pavla († 99) spravodlivosti unikajú. Vinosady obchádza strach.

Policajti pri pátraní po vrahoch, ktorí zatiaľ spravodlivosti unikajú, postupujú dôkladne. Obhliadka miesta činu trvala vyše 15 hodín. Na verejnosť zatiaľ prenikla len jedna z vyšetrovacích verzií nezvyčajného prípadu. "Môže ísť o lúpežné prepadnutie, ktoré skončilo vraždením," povedal policajný zdroj. Starčekovia, ktorých našli dobodaných na podlahe v izbe, sa votrelcom zrejme bránili. "Boli to starí chlapi, ktorí proti útočníkom nemali šancu," povedal policajt. Kriminalisti už skúmajú bodné zbrane, ktoré našli vo vnútri domu.

Ďalším motívom môže byť skutočnosť, že strýko Ján († 99) žil dlhé roky v Amerike a na Slovensko sa vrátil užiť si dôchodok. Lúpežníci mohli predpokladať, že v dome nájdu finančnú hotovosť "Peniaze zrejme nenašli, starkí boli opatrní, svoje záležitosti si vybavovali cez banky," povedal hodnoverný zdroj.

"Očakávame, že občania budú políciu informovať o všetkých poznatkoch, ktoré by mohli pomôcť k odhaleniu vrahov. Máme na mysli predovšetkým informácie o pohybe podozrivých ľudí v dedine. Občania môžu volať na známe policajné číslo 158," povedal pre Čas.sk zástupca bratislavského krajského policajného šéfa Štefan Božík.

Partnerku Jána (80), ktorú útočník bodol najmenej 7-krát, po prevoze do bratislavskej nemocnice operovali. Našťastie nemala zasiahnuté životne dôležité orgány.

Nie je známe, že by dvojnásobnej vražde Jána († 83) a jeho strýka Pavla († 99) a pokusu o zavraždenie družky (80) synovca Jána predchádzali nejaké vyhrážky. "To by sme zrejme vedeli. Také veci sa po dedine rýchlo šíria. Ľudia v dedine hovoria, že ich prepadli a dobodali nejakí dvaja zabijaci. Na starú pani zrejme vrah zaútočil zozadu, pretože mala viacero bodnutí na chrbte," povedal pre Čas.sk dôchodca (65) z Vinosad. "Doteraz sme mávali odomknutú bránku, niekedy aj v noci. Už sa zamykám, žijem sám a mám strach, že ma niekto príde prepadnúť," dodal dôchodca.

Prepísali vrahovia novodobé dejiny kriminality?

Nikto zo skúsených súčasných ani bývalých policajných odborníkov, ktorých Čas.sk počas víkendu oslovil, si nespomína na dvojnásobnú vraždu, ktorej obete mali spolu 182 rokov.

Známou staršou obeťou vraždy na Slovensku bol v auguste 2001 Imrich († 92), ktorý sa stal obeťou zabijaka v Nových Zámkoch.

V Londýne a New Yorku zavraždili 100-ročné matky

Február 2010 - V Londýne našli v dome dobodanú Hannah Fitzgibbon († 100). Ako podozrivého zatkli jej syna (61).

September 2008 - V New Yorku sa obeťou vraždy v milionárskej štvrti Lond Island stala Jesie Burke († 100), podozrivou bola jej dcéra, bývalá policajta (76).

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Hokejová prestupová bomba: Marcel Haščák si opäť zahrá na Slovensku!
Ilustračné foto
Štedrá pomoc od Nórska: Aha, koľko krajina prisľúbila Ukrajine!
Po Darinom boku verne stojí jej priateľ Pavel.
Kým Dara koncertovala, Nedvěd ostal v Prahe sám: Zábery, ktoré nemal nik vidieť! Aha, koho bozkal
Marian Kočner počas pojednávania v prípade vraždy Jána Kuciaka, Martiny Kušnírovej a aj v kauze prípravy vrážd prokurátorov.
Na súde sa začne proces s Mariánom Kočnerom: Ktorej kauzy sa týka?
Wau! Tak toto sa hocikedy nevidí. Aj takto to môže vyzerať, keď sa príroda hrá s oblohou
Nebudete veriť vlastným zmyslom: Obloha rozdelená na dve polovice!
Peter sa chcel pochváliť úlovkami húb, ostatní ho v komentároch skritizovali.
FotoVáš Tip
Peter sa chcel pochváliť úlovkom z lesa, nahnevaní Slováci na ňom nenechali nitku suchú: Aha, za čo mu naložili!
(ilustračné foto)
Vodiči pozor! Týmto úsekom neprejdete až do konca júla
Tréner Holandska Roland Koeman
Fuj, poriadne nechutné! Neuveríte, čo spravil tréner Holandska priamo pred kamerami
(ilustračné foto)
Kým svet rokoval o mieri na Ukrajine, Rusko urobilo niečo ohavné! Aha, s čím sa chvália
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelensky
Záverečné vyhlásenie zo summitu o Ukrajine podpísalo 80 krajín: Ako sa zachovalo Slovensko?
Nočná mora každého motorkára či skútristu: Ženu pred smrťou zachránila prilba
Kamión zroloval skútristku: Posledným sekundám videa nebudete veriť!
Von der Leyenová
Priblížil summit vo Švajčiarsku Ukrajinu k mieru? Túto prekážku vidí Leyenová!