Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.09.2009 12:12 | Správy | Domáce správy

Minister Becík sa rozlúčil s poslancami v parlamente

Minister pôdohospodárstva Stanislav Becík sa v pléne parlamentu poďakoval poslancom za ich podporu za obdobie, ktoré pôsobil vo funkcii ministra.

„Vážim si, že ste vašimi stanoviskami podporovali rezort v jeho činnostiach, ktoré by mali priniesť väčší efekt v objeme pridanej hodnoty," povedal Becík. Podľa neho sa sektor pôdohospodárstva neuberal správnym smerom. „Čoho dôsledkom je vysoké pasívne obchodné saldo v bilancii s agrokomoditami, ktoré dnes dovážame a ktoré sme vytvárali," dodal odchádzajúci minister pôdohospodárstva.

Minister pôdohospodárstva Stanislav Becík doručil dnes abdikačný list na svoju ministerskú funkciu prezidentovi SR Ivanovi Gašparovičovi. O termíne výmeny na poste ministra pôdohospodárstva rozhodne podľa hovorcu prezidenta Mareka Trubača Kancelária prezidenta SR v najbližších dňoch.

Becík, ktorý dnes podal po dohode s predsedom ĽS-HZDS Vladimírom Mečiarom demisiu, neodchádza z funkcie so sklamaním. „Kto sa bojí konca, nesmie začať. Žiadny krik, žiadny plač, žiadne slzy, žiadne búchanie, nedajbože v maštali, pretože tie zvieratá si to nezaslúžia, tie musia produkovať. Takže s úctou. Chcel by som sa poďakovať národu, že to so mnou vydržal,“ povedal Becík pred novinármi.

So svojou prácou je Becík absolútne spokojný. „Ten, kto by to spochybňoval, tomu nerozumie. Samozrejme, čím viac neodborníkov, tým viac pripomienok,“ zdôraznil. Zároveň dodal, že mu ide o roľníkov, lesníkov, drevorubačov, potravinárov, ktorí vedia, o čom hovorí. Becík nie je zástancom pseudoroľníkov z vilových štvrtí, ktorí si tam idú pozrieť sprivatizované družstvo. „Niekto, keď túži po moci, po funkcii, tak sa nechá zneužiť a začne hodnotiť skôr, ako bude môcť povedať, ako to je vlastne možné zvládnuť,“ konštatoval.

O svojej budúcnosti bude Becík rozhodovať sám. „Zvykol som chodiť von oprašovať angličtinu, pretože keď s ňou denne nerobím, je potrebné na nejaký kurzík ísť. Pôjdem von. Chcem urobiť verejnú diskusiu k lesom. Som hosťujúci profesor na poľnohospodárskej univerzite. Prioritne budem robiť to, čo milujem, pôdohospodárstvo,“ uviedol v reakcii na Mečiarove slová, že s Becíkom počíta do inej funkcie o niekoľko mesiacov.

Svojho nástupcu, súčasného šéfa Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory Vladimíra Chovana, Becík bližšie nepozná. „Prajem mu, aby bol efektívny, aby sa mu darilo. Keď sa bude dariť rezortu, bude sa dariť aj mne ako roľníkovi. Budem ho hodnotiť podľa toho, ako obstojí v rozpočte. Dnes sú pravidlá nastavené. Ak prstom nepohne, je to dobre nastavené. Nemusí preto urobiť nič, aby to zmenil,“ uviedol Becík.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Slafkovský nastúpil opäť v prvom útoku Montrealu.
Ako obstál Slafkovský v hodnotení draftových jednotiek? To snáď nemyslia vážne!
Kolárovského prepustili po troch mesiacoch z psychiatrickej nemocnice v Hronovciach.
Nízlovej ex prepustili z liečenia: Najintímnejšia SPOVEĎ Kolárovského! Padli silné priznania
Na snímke severokórejský vodca Kim Čong-un
Kim Čong-un testoval smrtiacu mašinériu! Pohrozil vojnou: Slová, z ktorých ide strach
Andorra
Extrémny bič na cudzincov: Za neovládanie jazyka dostanú pokutu!
Eva si mala sama zobrať život.
Foto
Krásnu Evu († 22) našli doma obesenú: Smutný nález pri tele! Čo sa dialo pred jej smrťou?
vojak
„Zmrazí“ sa vojna na Ukrajine? Exminister varuje, môže to mať katastrofálne následky!
Belindin partner už má pre Bellu aj dres s číslom 24, teda rok, keď sa narodila.
Benčičovej slovenský snúbenec: Ako to vyzerá so svadbou?
Pre vdovu Majku bola rozlúčka s manželom veľmi bolestná.
Foto
Na Grúňovom († 81) pohrebe chýbala dcéra Renáta: Prečo sa neprišla rozlúčiť s otcom?!
Grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.
Grécky premiér s týmto Ukrajine nepomôže: Nezaberie ani nátlak! O čo ide?
Bratislava (ilustračné foto)
Váš Tip
Bratislava má ďalšiu národnú kultúrnu pamiatku: Je ňou TENTO chátrajúci objekt! Mesto ho plánuje obnoviť
Hollywoodsky herec Samuel L. Jackson ako Nick Fury.
Foto
Hollywoodska HVIEZDA v Bratislave! Prominentná lekárka Pallová sa pochválila exkluzívnou FOTO
A shot of a young woman standing outdoors with her arms outstretched
Po 10 dňoch prichádza ZMENA: Takéto počasie si pre nás prichystal víkend!