Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.05.2021 21:22 | Šport | Hokej

Ide ako píla: McDavid poľuje na stovku bodov aj v skrátenej sezóne

O kanadskom útočníkovi Connorovi McDavidovi sa už pri jeho vstupe do NHL v sezóne 2015/2016 písalo, že bude v produktivite hrať svoju vlastnú ligu.

Stále iba 24-ročný rodák z Richmond Hill má za sebou tri stobodové sezóny a v tej súčasnej už má na konte 87 bodov. Vtip je v tom, že v nej odohral iba 49 zápasov a napriek tomu nazbieral 29 gólov a 58 asistencií. čo dáva priemer 1,77 bodu na zápas. Zatiaľ naposledy sa na triumfe proti Calgary (4:1) podieľal gólom a dvoma asistenciami a tento týždeň má zo štyroch zápasov už 10 bodov (4+6).

V NHL sa tento rok hrá skrátená základná časť s 56 zápasmi a hokejista blížiaci sa k 90 bodov je úplná rarita. Pre porovnanie Leon Draisaitl na druhom mieste tabuľky produktivity má o 16 bodov menej ako jeho spoluhráč z Edmontonu McDavid a tretí Mitchell Marner z Toronta dokonca o 23 bodov menej. "Do konca základnej časti zostáva sedem zápasov a ak chce Connor McDavid dosiahnuť 100 bodov, musí v nich mať priemer 1,86," napísal oficiálny web NHL. "Tento človek ma neprestáva udivovať svojimi výkonmi. Je neuveriteľné, ako sa stále dokáže a chce zlepšovať. Po jednom skvelom zápase podá v tom ďalšom ešte lepší výkon, aby pomohol tímu. To hovorí o jeho zrelosti - hokejovej aj ľudskej. Z tohto mladíka už dávno vyrástol líder nášho klubu," povedal na adresu McDavida brankár Edmontonu Mike Smith na webe TSN.

Edmonton je druhý v tzv. Kanadskej divízii NHL a jeho postup do play-off je už len otázka času. Je to najmä zásluha vysokej produktivity prvého útoku "olejárov" na čele s kapitánom McDavidom. Proti Calgary odohral svoj štvorstý zápas v základnej časti NHL a nazbieral v nich 556 bodov za 191 gólov a 365 asistencií. Mal by ich určite viac, ak by sa dohrala vlaňajšia sezóna, ktorá už po marcovom prerušení pokračovala až súbojmi play-off v tzv. bublinách. Fenomenálny mladík aj tak nazbieral 97 bodov v 64 zápasoch. "Chcem len pokračovať v tom, čo robím doteraz - v podávaní čo najlepších výkonov a hraní dobrého hokeja. Chceme ísť do play-off z čo najlepšej pozícii. Stovka je pekné číslo a bolo by fajn dostať sa tam aj v tejto skrátenej sezóne. Nebudem však nič meniť. Naďalej sa budem snažiť o svoju typickú hru a keď sa to podarí, tak sa to podarí," komentoval Connor McDavid na webe NHL.

 

Na margo víťazstva nad Calgary (4:1) po predchádzajúcej domácej prehre s tým istým súperom (1:3) poznamenal: "Oni hrajú o prežitie a my sme sa potrebovali odraziť po prehre. Je to ako v play-off. Tiež si tam nemôžete dovoliť prehrať dvakrát za sebou, lebo väčšinou končíte. My hráme play-off už teraz, odviedli sme výbornú robotu."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Polícia zadržala vnuka obete krátko po čine. Podľa susedov nejde o žiadne neviniatko.
Krvavý kúpeľ v Dlhej nad Váhom: Zabil Marek dedka Ernesta († 67) valčekom na cesto?!
Zviera skrýval pod sakom a počas prejavu ho pustil do rokovacej sály.
Najprv prevážal guľovnicu, teraz vypúšťa holubicu mieru v europarlamente: Odborníci reagujú na Radačovského
8:48 hod. Zakrátko vyšiel a veľmi mu nebolo do reči.
Foto
Na súd s Černákom prišla aj jeho krásna priateľka Monika: Mikuláš povedal len 2 strohé slová
V koncerne VW pracoval niekoľko rokov v rámci rôznych značiek.
Foto
Jozef Kubáň prerazil vo svete automobilového dizajnu: Čínske fára bude navrhovať Slovák!
Zamestnanci RTVS protestovali v čiernom oblečení.
Nový zákon Šimkovičovej vyvoláva vášne: Zamestnanci RTVS protestovali v čiernom
Gukeš D sa počas Turnaja kandidátov snažil zachovať si chladnú hlavu.
Mladý Ind môže prepísať históriu šachu: Prefíkaná taktika ho dostala až k vrcholu!
Elle sa živí ako morská víla.
Foto
Kráľovský plat sexi morskej víly: Za jej služby sú ochotní zaplatiť astronomické sumy
Americký prezident Joe Biden
Dobré správy pre Pásmo Gazy, Američania začali s výstavbou móla: Humanitárna pomoc by mala byť dostupnejšia
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Stoltenberg to už nevydržal a povedal to bez okolkov: Tvrdá kritika Číny
Ilustračné foto
Opitý turista vystrájal na ceste, zachytilo ho auto: Zaujímavé, čo mu malo zachrániť život
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin plánuje dôležitú návštevu: To, kam sa chystá, veľa napovie o budúcnosti Ruska
Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!