Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.05.2021 08:00 | Správy
Špeciálny projekt

Gansberg Koliba: Nový víťaz bratislavských realít

Bratislava má veľa luxusných rezidenčných projektov, ale iba jednému patrí cena CIJ Award Slovakia 2020 za Najlepší prémiový development roka.

Gansberg Koliba vystúpil z radu konkurentov a širokú aj odbornú verejnosť v dvojstupňovom hlasovaní presvedčil, že je jasným víťazom vo svojej kategórii.

Predurčený na úspech

Gansberg Koliba od ITB Development získal ocenenie v najstaršej a najrešpektovanejšej súťaži mapujúcej úspechy na slovenskej realitnej scéne. Podujatie CIJ Awards Slovakia už 16 rokov upriamuje pozornosť na výnimočné projekty a ich tvorcov z realitnej a developerskej brandže. Víťazstvo Gansbergu je potvrdením, že ideu projektu sa zdarne podarilo preniesť z konceptu do terénu.

Gansberg Koliba bol od začiatku profilovaný ako „adresa úspešných“ a už príbeh jeho vzniku je ukážkou, že keď sa spojí silná vízia s profesionálne odvedenou remeselnou prácou, nemôže to skončiť inak ako veľkým úspechom.

V duchu kréda, že úspech priťahuje úspech, oslovuje oceňované bývanie na Kolibe ľudí, ktorí si potrpia na diskrétny luxus a neradi zľavujú z vysokých nárokov. V Gansbergu, našťastie, ani nemusia.

Otvoriť galériu

Na začiatku bola vízia

Nie je to tak dávno, čo bola oblasť na pomedzí Jeséniovej a Podkolibskej ulice schátranou divočinou plnou náletovej zelene, miestom, ktoré v ničom nepripomínalo zašlú slávu niekdajších vinohradov. „Nešli sme do projektu s tým, že chceme postaviť, čo tam ešte nie je. Našou ambíciou bolo nadviazať na to, čo tam bolo predtým a práve takýmto prístupom sme sa vymedzili a nesplynuli s okolitými projektmi,“ približuje Tomáš Šebo z ateliéru AŠL, aký prístup zvolili. Gansberg Koliba tak namiesto prvoplánovo okázalého luxusu predstavuje uvedomelejšiu architektúru, zohľadňujúcu prírodný ráz a historické zázemie lokality. Na mieste bývalých vinohradov dnes stojí rezidenčný súbor troch štvorposchodových víl v neokázalo elegantnom štýle, v ktorom znalci ľahko postrehnú referencie na minulosť, napríklad viničné hriadky, skrášľujúce zelené plochy v areáli objektu.

Otvoriť galériu

Hoci svahovitý terén predstavoval pre stavbárov výzvu, projekt sa predsa podarilo dokončiť a odovzdať načas, dokonca v predstihu, čo je v súčasnosti na Slovensku skôr rarita. Zdanlivé terénne limity napokon premenili tvorcovia na výhodu. „Práve vďaka situovaniu stavby má každý byt jedinečný a zaujímavý výhľad, jednotlivé domy si vzájomne nezavadzajú a netienia,“ vysvetľuje Igor Lichý z ateliéru AŠL.

Žiadna stredná trieda, iba top kvalita

Exteriér zaujme celou plejádou rafinovaných riešení, v ktorých sa snúbi efektnosť s efektívnosťou, napríklad vonkajšími klimatizačnými jednotkami „ukrytými“ v pôsobivých kvetináčoch. Mnohé detaily vrátane originálnych zábradlí sú zhotovené na mieru exkluzívne pre Gansberg, čo podtrhuje jeho výnimočné dizajnérske kvality.

Otvoriť galériu

Interiérový štandard Gansbergu ponúka „high-end“ upgrade spájajúci špičkové medzinárodné značky a overenú slovenskú výrobu. Vchodové dvere z dielní českej rodinnej firmy SAPELI, bytové parkety z prvotriedne opracovaného dreva od Parkett Designer alebo kúpeľňa, kde nájdete vybavenie od Villeroy & Boch, rovnako ako domácu kvalitu od kúpeľňového štúdia Domoss... Toto všetko tvorí základ komfortu, ktorý má v Gansbergu päť hviezdičiek.

Byty výnimočné ako vy a váš životný štýl

Netuctovo poňali autori projektu, ITB Development a ateliér Architekti Šebo Lichý, aj samotné rozdelenie bytov. Ľudia nároční na kvalitu bývania si tak mohli vyberať svoj budúci domov jedinečnou formou, podľa svojich osobných preferencií životného štýlu.

Každá zo štyroch kategórií bývania – City View, Garden, Quiet a Premium – nesie v mene dominantný prvok bytu. City View ohurujú výhľadmi na východnú časť centra Bratislavy, Garden ponúkajú predzáhradky – vítaný dotyk s prírodou v meste, Quiet sú orientované do zeleného svahu pre posilnenie pocitu súkromia a Premium vo forme penthousov s priestrannými terasami sú kombináciou toho najlepšieho z celého projektu.

Otvoriť galériu

Individualizovaný prístup sa odrazil aj na ústretovosti autorov projektu voči špecifickým klientskym prianiam. „Pri Gansbergu sme si opätovne potvrdili, že sme schopní naplniť požiadavky aj tej najnáročnejšej klientely,“ hovorí Ivan Rolný, spoluzakladateľ ITB Development. V realizačnej fáze bolo možné upravovať dispozície v súčinnosti s architektom a pôvodný počet 48 bytov v ponuke sa neskôr znížil na komornejší počet kvôli ich spájaniu na žiadosť klientov.

Otvoriť galériu

Repríza úspechu

Gansberg Koliba je aktuálne v predaji s poslednými voľnými bytmi a s bonusom 30 000 eur na bývanie na Kolibe. Ocenenie CIJ Award Slovakia je pre tím ITB Development reprízou ich profesionálneho úspechu a uznania vysokej kvality práce odborníkmi. Iný projekt od rovnakého developera, Čerešne fine living, získal CIJ Award Slovakia za najlepší rezidenčný development roka 2019.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Rozhodnuté: Nemecký Bundestag prijal kontroverznú reformu! Kritici upozorňujú
(ilustračné foto)
Čo sa stalo? Propalestínski aktivisti dostali stopku: Zásah 150 policajtov
Po nehode troch vozidiel na diaľnici zostalo auto prevrátené.
Foto
Hromadná zrážka na D1: Auto ostalo prevrátené na streche! Hasiči sa zapotili
Obec Krivá
FotoVáš Tip
Mrazivý príbeh zázračnej dediny na Orave: Okolité obce cez vojnu vypálili, v Krivej nik nezomrel! Ako spomínajú preživší?
Alena Heribanová a Ľuboš Machaj
Foto
Moderátorka Alena Heribanová k situácii v RTVS: Silné slová! Čo si myslí o Machajovi?
Na Akropolu v súčasnosti denne zavíta približne 23 000 ľudí.
Desivý objav Aténach: Podzemný sklad po rokoch odhalil tajomstvá
Adrian Lehmann.
Boj o olympiádu prekazila smrť (†34): Osudnou mu bola jeho láska!
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Prezidentka sa vzdialila od hradného kopca Bratislavy: V Košiciach sa stretla s bývalou hlavou štátu
Na archívnej snímke zo 14. marca 2024 nákladné autá s humanitárnou  pomocou pre Pásmo Gazy
Európska únia sa kvôli zhoršujúcej situácii rozhodla konať: Zintenzívňuje svoju pomoc
Ilustračné foto
V Rusku zadržali novinára: O jeho osude bude rozhodovať súd! Za toto mu hrozí basa
Zvolenská nemocnica začína vo svojom areáli s výstavbou nového pavilónu chirurgie.
Ministerka Dolinková zavítala do Zvolena: Miestna nemocnica spustí veľké plány
Policajti v Ružomberku žiadajú verejnosť o pomoc pri objasňovaní dopravnej nehody.
Hrozivo vyzerajúca nehoda: Vodič narazil do stromu! Muži zákona sa obracajú na verejnosť