Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.04.2021 22:51 | Šport | Futbal
Video

Blues sú pred odvetou vo výhode: Real remizoval v prvom semifinále s Chelsea

Futbalisti Real Madrid remizovali v prvom semifinálovom zápase Ligy majstrov 2020/2021 s Chelsea Londýn 1:1.

V utorkovom dueli na Štadióne Alfreda Di Stefana poslal hostí v 14. minúte do vedenia po individuálnej akcii Christian Pulišič, o štvrťhodinu neskôr vyrovnal Karim Benzema. Odveta na Stamford Bridge je na programe 5. mája.

 Chelsea dokázala v úvode otupiť ofenzívu súpera a sama v útoku nebezpečne hrozila. V 10. minúte sa individuálne presadil Mount, po jeho centri na zadnú žrď a hlavičkovom priťuknutí Pulišiča spálil obrovskú šancu Werner, ktorý zblízka trafil iba nohy brankára Courtoisa. V 14. minúte to už hosťom vyšlo. Rüdiger poslal oblúčik za obranu na Pulišiča, ktorý sa nikým nenapádaný pohral s Courtoisom a zakončil do odkrytej brány. Úradujúci španielsky majster, ktorý nastúpil už aj s uzdraveným Tonim Kroosom, sa dlho nevedel presadiť cez dobre organizovaný stred "modrých". Jeho ofenzívu naštartoval až v 23. minúte Benzema, ktorý to skúsil sám spoza šestnástky a jeho technická strela sa obtrela o ľavú tyč. Francúzsky kanonier sa dočkal o šesť minút neskôr, keď si po centri Marcela a hlavičkách Casemira a Militaa chrbtom k bráne spracoval loptu a z päťky ju nekompromisne napálil do siete - 1:1. Na dažďom zmáčanom teréne sa však v prvom polčase lepšie pohybovali Londýnčania, smerom dopredu vedeli rýchlo zakombinovať a riadne "podkurovali" dezorientovanej obrane Realu, v ktorej citeľne chýbal zranený dirigent Sergio Ramos.

V druhom dejstve sa tempo hry spomalilo. Rekordný 13-násobný európsky šampión si už dával väčší pozor na rýchle kontry hostí a snažil sa postupným útokom hľadať medzery v obrannom rozostavení súpera. V 66. min poslal domáci tréner Zinedine Zidane na ihrisko Edena Hazarda, ktorý tak nastúpil proti svojmu bývalému klubu. Belgický reprezentant sa snažil byť aktívny, striedania však v súhrne lepšie vyšli koučovi Chelsea Thomasovi Tuchelovi. Najmä Ziyech oživil hru hostí. V 71. minúte si naviedol loptu na ľavej strane šestnástky okolo Militaa a Havertzovi chýbalo len pár krokov na to, aby ju v šestnástke Realu zasiahol. V 79. min Ziyech z priameho kopu zakrútil loptu ponad múr k bližšej žrdi, ale Courtois bol pripravený. V závere stretnutia zaujali ešte tečovaná strela Kroosa a hlavička Varanea, skóre sa však už nezmenilo. "The Blues" tak ani v šiestom vystúpení v tejto sezóne LM na ihrisku súpera neprehrali a utvorili si sľubnú pozíciu pred odvetou, kde im bude stačiť k postupu aj bezgólová remíza. Real natiahol sériu bez prehry vo všetkých súťažiach na 18 zápasov.
      
prvý zápas semifinále Ligy majstrov 2020/2021:
Real Madrid - Chelsea Londýn 1:1 (1:1)
Góly: 29. Benzema - 14. Pulišič. Rozhodoval: Makkelie (Hol.), ŽK: Vinicius Junior, Kroos, Marcelo, Varane, Odriozola - Pulišič, bez divákov.

 

Real Madrid: Courtois - Militao, Varane, Nacho - Carvajal (77. Odriozola), Modrič, Casemiro, Kroos, Marcelo (77. Marco Asensio) - Benzema (90.+2 Rodrygo), Vinicius Junior (66. Hazard)

Chelsea: Mendy - Christensen, Thiago Silva, Rüdiger - Azpilicueta (66. James), Kante, Jorginho, Chilwell - Pulišič (66. Ziyech), Werner (66. Havertz), Mount

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Na plynové pole zaútočili dronom: Malo to tragické následky
Ukrajinský vojak v Mariupole
USA oznámili dlhodobú vojenskú pomoc: Na Ukrajinu pôjdu zbrane za 6 miliárd dolárov
Slovenský vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák vystupuje s prejavom na úvod dvojdňovej konferencie v maďarskej metropole.
Kaliňák v Budapešti upozornil na jednu dôležitosť: Európska integrácia zohráva v našej bezpečnosti ...
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo