Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.04.2021 12:58 | Prominenti | Domáci Prominenti

Janek Ledecký bol označený za najväčšieho dezinformátora v českom šoubiznise: Spevák podnikne právne kroky

Český hudobník Janek Ledecký sa bude právnou cestou brániť označeniu za dezinformátora, za ktorého ho pokladá české Bezpečnostné centrum neziskovej organizácie Európske hodnoty.

Fotogaléria
10
fotiek v galérii

V článku zverejnenom na serveri Zoznam Správy organizácia označila speváka a otca lyžiarky Ester Ledeckej za najväčšieho dezinformátora o koronavíruse medzi českými celebritami. "Podávame oznámenie o možnom spáchaní priestupku, ale nebudeme to riešiť žalobou," oznámila ČTK spevákova hovorkyňa Radka K. Martiníková. "Nikdy som nevytváral ani nešíril žiadne dezinformácie. Vyslovil som len svoj názor na niektoré mediálne prezentácie týkajúce sa pandémie a na chaotické, nesystémové, a hlavne nefunkčné opatrenia, ktoré naša vláda prijala a realizovala. Je to moje občianske stanovisko, o ktorom bolo možné viesť diskusiu alebo aj polemiku," napísal pred časom Ledecký v otvorenom liste zaslanom médiám.

Podľa Bezpečnostného centra neziskovej organizácie Európske hodnoty Ledecký počas posledného roka šíril nepravdivé konšpiračné teórie o koronavíruse a stal sa najcitovanejšie českou celebritou medzi českými dezinformačnými webmi. Na ďalšie miesta mimovládna organizácia zaradila Daniela Landu, Ilonu Csákovú, Daniela Hůlku a Báru Basikovú. "V čase, keď podľa prieskumu agentúry STEM z marca 2021 na 40 percent českej populácie verí konšpiráciám o pandémii, považujeme za potrebné na toto nezodpovedné správanie verejne činných osôb, ako je práve pán Ledecký, upozorňovať," uviedla za Európske hodnoty Veronika Víchová.

Ledecký je kritizovaný za príspevky na tému koronavírusu na svojom facebooku, ktoré už zmazal. V nich sa Ledecký podľa zástupcov Európskych hodnôt vyjadroval o pandémii ako o marketingovej kampani farmaceutických firiem, ktoré ľuďom chcú vnútiť najskôr testy a potom aj vakcíny. Spevák tvrdí, že z jeho facebookového príspevku boli vytrhnuté dve vety a prepísané tak, aby ako dezinformácie pôsobili. "Dôvodom, prečo som spomínané príspevky zmazal, nebolo to, že by som sa od nich chcel dištancovať. Dôvodom bolo to, že neprajníci začali vo veľkom napádať na sociálnych sieťach moju rodinu," uviedol.

 

Európske hodnoty sú česká politická mimovládna nezisková organizácia. Vznikla ako občianske združenie nezávislé na politických stranách. Víziou organizácie je slobodné, bezpečné a prosperujúce Česko v strednej Európe, ktorá je súčasťou transatlantického spoločenstva. Výkonným riaditeľom organizácie je politický komentátor a publicista Jakub Janda. Spôsob práce organizácia pred časom kritizovala skupina vedcov a vysokoškolských pedagógov z Fakulty sociálnych vied Univerzity Karlovej.

Podľa akademikov "štúdie think tanku Európske hodnoty o výhľade vývoja vonkajšieho bezpečnostného prostredia ČR, obsahujú iba katastrofické scenáre, navyše s absurdne vysokými pravdepodobnostnými hodnotami, nie sú odbornou štúdiou, ale prejavom ideológie, ktorá pripravuje pôdu pre radikálne opatrenia odôvodnené ako prevencia proti (neurčitým a neistým ) budúcim hrozbám," napísali vedci.

 

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ČTK

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Slovenský vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák vystupuje s prejavom na úvod dvojdňovej konferencie v maďarskej metropole.
Kaliňák v Budapešti upozornil na jednu dôležitosť: Európska integrácia zohráva v našej bezpečnosti ...
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Fiona sa priznala k vražde svojho priateľa.
Fiona chladnokrvne zavraždila svojho priateľa († 42): Zavliekla ho do spálne a nasledoval horor! Mrazivé detaily