Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.01.2008 07:54 | Šport

Husárová prehrala vo štvrťfinále štvorhry

Husárová prehrala vo štvrťfinále štvorhry
MELBOURNE - Slovenská tenistka Janette Husárová a Talianka Flavia Pennettová prehrali v utorňajšom stretnutí štvrťfinále štvorhry žien na úvodnom grandslamovom turnaji roka Australian Open v Melbourne (celková dotácia 20,6 milióna AUD, tvrdý povrch Plexicushion) s dvanástymi nasadenými, Bieloruskou Viktoriou Azarenkovou a Izraelčankou Šahar Peerovou, za 49 minút hladko 1:6, 1:6.

Trinástky žrebu teda v Aréne Margaret Courtovej nedokázali nadviazať na pondelňajšie príjemné prekvapenie, ktorým bolo zdolanie trojok deblovej sekcie podujatia, Taiwančaniek Jung-jan Čan, Čia-jung Čuang, 6:2, 7:6 (3). Husárová a Pennettová, ktoré v utorok nemali žiaden brejkbal, si odnášajú z Grandslamu Ázie a Pacifiku za toto svoje premiérové spoločné účinkovanie šek na 55 400 AUD. Deblová majsterka sveta WTA Tour 2002 a držiteľka 23 titulov vo štvorhre Husárová, ktorá sa pre vleklé problémy s kolenami špecializuje v ostatných sezónach na párové vystúpenia, a 25-ročná rodáčka z Brindisi Pennettová mali kooperovať už v auguste 2006 v Toronte, ale napokon odriekli účasť pre partnerkin zápal v ľavom zápästí.

Opora fedcupového tímu SR Husárová figuruje na 25. mieste v párovom renkingu. Vzťahom so Španielom Carlosom Moyom mimo kurtov zviditeľnená Pennettová, premožiteľka Dominiky Cibulkovej v 1. kole dvojhry na AO 2008, je na 38. priečke. Pre Slovenku išlo o jubilejné 10. deblové vystúpenie na tomto vrcholnom podujatí. Vlani sa po boku Srbky Jeleny Jankovičovej lúčila už v úvodnom kole a jej teraz vyrovnaným miestnym maximom bolo štvrťfinále zo sezóny 2004, keď kooperovala s Ruskou Dinarou Safinovou. Debutovala už v roku 1994, vtedy s krajankou Karinou Habšudovou - prehrali v 1. kole.

V miešanej štvorhre na tomto ročníku Australian Open Husárová a Poliak Mariusz Fyrstenberg ako nenasadení v pondelok v osemfinále podľahli osmičkám "pavúka" mixu, Izraelčanovi Andymu Ramovi a Francúzke Nathalie Dechyovej, 3:6, 7:5, 4:10 (zápasový tajbrejk).

Štvorhra žien - štvrťfinále:
Viktoria Azarenková, Šahar Peerová (12-Biel./Izr.) - Janette Husárová, Flavia Pennetová (13-SR/Tal.) 6:1, 6:1 za 49 minút

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Fiona sa priznala k vražde svojho priateľa.
Fiona chladnokrvne zavraždila svojho priateľa († 42): Zavliekla ho do spálne a nasledoval horor! Mrazivé detaily
Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Historické stretnutie odložili: Turecký prezident cúvol! Čo sa stalo?
Biely dom (ilustračná fotografia).
Prekvapivé rozhodnutie: USA odložili svoje plánované sankcie! Prečo to urobili?
Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski a ruský prezident Vladimir Putin.
Poľský minister sa obul do Putina: Dúfam, že nebude taký ŠIALENÝ a... Na jednu vec sa musia pripraviť
ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková
Dolinková prehovorila: KDH ju chce odvolávať, takto reaguje ministerka
Ilustračné foto
Ťažko zranená matka porodila dievčatko a zomrela, neskôr skonalo aj bábätko: Detaily nešťastia z Gazy vám vtisnú slzy do očí
early rush hour scene with lens flares
Vodiči, cez víkend sa pripravte na dopravné obmedzenia: Budú na D2 v tomto úseku
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.
Blinken varuje: Ak s týmto Čína neprestane, USA zakročia! Hovorí o hrozbe pre Európu
lady feeding her dog , cozy kitchen interior, panorama, copy space. Healthy nutritive full of vitamins and minerals dog food
Čo ľudia nespravia pre peniaze: Povolanie len pre silné žalúdky! Domáci miláčikovia to ocenia
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
KDH chce odvolať Dolinkovú: Namietajú zmenu rozhodnutia o nemocnici Rázsochy
Ilustračné foto
To snáď nie: Irán sa dohodol na bližšej vojenskej spolupráci s TOUTO krajinou!