Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.04.2021 22:58 | Šport | Futbal
Video

Real Madrid vyradil Liverpool, do semifinále ide aj Manchester City

Futbalisti Realu Madrid a Manchestru City postúpili do semifinále Ligy majstrov 2020/2021 a doplnili v ňom duo Paríž St. Germain a Chelsea Londýn.

V stredajšej štvrťfinálovej odvete Real bezgólovou remízou na Anfielde proti FC Liverpool potvrdil postup po výhre 3:1 z prvého zápasu.

Medzi elitné kvarteto sa prebojoval aj Manchester City, ktorý po domácej výhre 2:1 nad Borussiou Dortmund zvíťazil rovnakým výsledkom aj v odvete vo Vestfálsku.

V dortmundskom Signal Iduna Parku otvoril skóre v 15. minúte najmladší hráč na ihrisku Jude Bellingham. Dlhý nákop dobehol Erling Haaland, prihral ju Mahmoudovi Dahoudovi, jeho zblokovaná strela sa odrazila k Angličanovi a ten prudkou technickou placírkou dostal loptu do siete. Stal sa tak vo veku 17 rokov a 289 dní druhým najmladším hráčom v dejinách LM, ktorý skóroval vo vyraďovačke súťaže. Najmladším je stále Bojan Krkič, ktorý v drese FC Barcelona strelil gól Schalke vo veku 17 rokov a 217 dní v apríli 2008. Hostia potom boli aktívnejší a pripravili si viacero dobrých šancí, v zakončení ale zlyhali. Strelu kapitána Kevina De Bruyneho zastavilo brvno, Phil Foden z bezprostrednej blízkosti trafil nohy domáceho brankára Marwina Hinza a rovnako pochodil aj Riyad Mahrez v ešte lepšej pozícii. Ďalšiu dobrú šancu mal následne aj Oleksandr Zinčenko, gólman BVB ale opäť spoluhráčov zachránil.

 

Výber Pepa Guardiolu pokračoval v nastolenom trende aj v druhom dejstve a v 52. minúte mal aj šťastie, keď domáci Emre Can hlavou trafil vlastnú ruku v šestnástke a rozhodca po konzultácii s VAR nariadil penaltu. Tú Mahrez v 55. minúte bezpečne premenil - 1:1. V 59. minúte Foden vrátil loptu do ohňa a trafil hornú tyč, Hinz ale situáciu kontroloval. Borussiu mohol dostať opäť do vedenia v 69. minúte Matts Hummels, jeho hlavička po centri zo štandardky sa ale len obtrela o hornú tyč. Udrelo tak na druhej strane, keď Foden po signáli z rohu napálil loptu k bližšej ľavej tyčke, Hinz ju končekmi prstov ešte stihol tečovať, ale od žrde sa odrazila do siete. Borussia potom už nedokázala nájsť sily ani na vyrovnávajúci gól a tak sa "Citizens" v semifinále stretnú s Parížom SG.

V Liverpoole ešte pred zápasom rozbili domáci chuligáni okno na autobuse Realu, za čo sa vedenie domáceho klubu promptne ospravedlnilo. Už v 3. minúte mohol otvoriť skóre Mohamed Salah, ale trafil len nohu brankára hostí Thibauta Courtoisa. Toho poriadne natiahol padajúcou strelou aj James Milner. V 20. minúte mal dôležitý gól na kopačke kapitán "bieleho baletu" Karim Benzema, trafil len do tyčky. Domáci sa snažili, Sadiovi Manemu chýbal na zadnej tyčke krok k zakončeniu a v 41. minúte sa v dobrej šanci po otočke nepresadil opäť Salah. O pár okamihov sa neujala ani strela Georginia Wijnalduma, lebo v nádejnej pozícii vypálil nad. Courtois podržal Real hneď na začiatku druhého dejstva, keď Firmino z päťky napálil len jeho telo. V 67. minúte mohol hostí upokojiť Vinicius Junior, ale domáci brankár Alisson Becker včasným vybehnutím jeho šancu zmaril a následne kryl aj dorážku Benzemu. Rekordný 13-násobný európsky šampión zo Španielska rutinérsky kontroloval priebeh, domácich žiadnymi chybami do ničoho nepúšťal a sami hráči LFC sa do šancí vôbec nepresadzovali. V boji o finále sa tak "pusinky" pobijú s ďalším anglickým klubom Chelsea Londýn.

FC Liverpool - Real Madrid 0:0
Rozhodoval: Kuipers (Hol.), ŽK: Robertson, Phillips - Casemiro, bez divákov.

Liverpool: Becker - Alexander-Arnold, Kabak (60. Jota), Phillips, Robertson - Fabinho, Milner (60. Alcantara), Wijnaldum - Salah, Firmino (82. Shaqiri), Mane (82. Oxlade-Chamberlain)

Madrid: Courtois - Valverde, Militao, Nacho, Mendy - Kroos (72. Odriozola), Casemiro, Modrič - Asensio (82. Isco), Benzema, Vinicius Junior (72. Rodrygo)
      /prvý zápas: 1:3, Real postúpil do semifinále/

Borussia Dortmund - Manchester City 1:2 (1:0)
Góly: 15. Bellingham - 55. Mahrez (z 11 m), 75. Foden. Rozhodoval: Cerro Grande (Šp.), ŽK: Bellingham (Dortmund), bez divákov.

Dortmund: Hitz - Morey (81. Tigges), Akanji, Hummels, Guerreiro - Dahoud, Can, Bellingham (80. Brandt) - Reus, Haaland, Knauff (68. Reyna)

Manchester: Ederson - Zinčenko, Stones, Dias, Walker - Gündogan, Rodrigo, De Bruyne - Bernardo Silva, Foden, Mahrez (88. Sterling)
      /prvý zápas: 1:2, Manchester City postúpil do semifinále/

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Český premiér Petr Fiala
Český premiér Petr Fiala: Hlas štátov strednej a východnej Európy je pre EÚ dôležitý
Okoloidúci muž provokoval Andreja Danka počas upratovania v Dúbravke.
Foto
Konflikt pri upratovaní: Muž provokoval Andreja Danka, sledujte prekvapujúcu reakciu šéfa národniarov!
Francúzsky prezident Emmannuel Macron
Napätie stúpa, Francúzi zvažujú radikálny krok: To sa Izraelu nebude páčiť
Viktor Orbán na stretnutí s Donaldom Trumpom.
Trump verí, že bude prezidentom: Odkaz Budapešti a samotnému Orbánovi!
Fumio Kišida získal premiérske kreslo.
Japonský premiér navštívi Francúzsko, Brazíliu a Paraguaj: Očakáva sa podpis dohody
(ilustračné foto)
Analytik ocenil Slovensko: V porovnaní s Českom sme v tomto lepší
Pri nehode auta a kolobežky v Záhore sa zranili deti, vodička nafúkala.
Foto
Opitá vodička sa zrazila s kolobežkou: Pri nehode na východe Slovenska sa zranili tri deti!
Tankovanie bude čoraz drahšie.
Tankovali sme konečne lacnejšie? Pozrite sa na novinky zo štatistického úradu
(ilustračné foto).
To tu ešte nebolo! Astronauti sú už na mieste, chystá sa historický let
(ilustračné foto)
Objavia sa kamióny na cestách aj počas sviatkov? Polícia chystá opatrenia
Ilustračné foto
Zlodeji ukradli elektrické káble a spôsobili POHROMU! Znefunkčnili podstatnú vec
Let’s Dance sa teší veľkej diváckej obľube.
To tu ešte nebolo: Let’s Dance vyrazí na TURNÉ! Tancujúce hviezdy aj vo vašom meste