Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.04.2021 17:59 | Šport | Hokej

Tréner Nitry Stavjaňa otvorene: Toto nám zlomilo väz v sérii so Slovanom

Po štvrtom štvrťfinálovom zápase Kaufland play off hokejovej Tipos extraligy medzi Nitrou a Slovanom sa veľa hovorilo o emóciách.

Podľa trénera "corgoňov" Antonína Stavjaňu práve tie pomohli Nitranom zlomiť súpera a napokon z toho bolo hladké víťazstvo 8:2. V šiestom zápase však Nitre emócie chýbali a Slovan si po triumfe 5:1 dokráčal pre hladký postup do semifinále.

O nedostatku emočných prejavov hovoril Stavjaňa na pozápasovej tlačovke: "Nielen v sérii, ale aj v sezóne, keď sme mali dobrý zápas, tak to bolo preto, lebo sa hráči dokázali emotívne nabudiť. Aj preto bol štvrtý a piaty zápas úplne odlišný. Nebolo to v Bratislave na tej úrovni, ako by sme si želali."

Nitra v piatom zápase nestačila na Slovan, najmä v útočnom pásme sa ukázal rozdiel medzi oboma mužstvami. "Neboli sme v ofenzíve úspešní proti kvalite, akú má Slovan. Nešli nám presilovky tak ako v základnej časti. Naopak, špeciálne tímy Slovana sa presadili. Tam sa prejavila kvalita Slovana," uznal Stavjaňa.

 

Český tréner sa Nitranom v pozápasovom príhovore poďakoval za sezónu a slovo si vzali aj šéfovia klubu Miroslav Kováčik a Tomáš Chrenko. Pod Zoborom po prvý raz od roku 2013 nebudú sezónu bilancovať ako medailovú. "Snažím sa vždy dosiahnuť maximum. Či toto bolo maximum, alebo nie, to bude jasnejšie s odstupom času," uviedol Stavjaňa.

Tréner Slovana Róbert Döme po piatom zápase uviedol, že to na ľade nebolo to také ľahké, ako to vyzeralo z tribúny: "Nitra hrala veľmi dobre, určite sme mali rešpekt pred jej hrou. Ale máme o niečo väčšiu kvalitu, s tým súhlasím s trénerom Stavjaňom. Myslím si, že rozhodol tretí zápas, po ktorom sme viedli v sérii 3:0. Nitra nás potom zmietla, išlo im o všetko, ale zomkli sme sa. Mali sme fantastickú hernú disciplínu, za čo som chalanov pochválil."

Prekvapujúcim ťahom trénerského štábu Slovana bola neúčasť Samuela Bučeka v zostave. "Samo dostal voľno, mal nejaký drobný problém, ale nie je zranený. Svojím spôsobom sme ho šetrili, nič za tým nie je. Ak by sme sériu neukončili, hral by v sobotu," vysvetlil Döme.

Slovan mal zápas prakticky neustále pod kontrolou, z komfortnej zóny ho vyrušila iba presilovka Nitry v tretej tretine, po ktorej hostia strelili svoj jediný gól v zápase. "Nabádali sme hráčov celý zápas, že nie je nič rozhodnuté. Aj keď sme dostali gól na 1:3, tak sme ich upozorňovali, aby nepoľavili," uviedol Döme.

Tréner Slovana neuvažoval tesne po postupe nad semifinálovým súperom, bude čakať na piaty zápas Michaloviec s Trenčínom. Ak východniari zvíťazia, Slovan by v semifinále čakal Zvolen: "Všetky tímy sú kvalitné, mňa teší, že sme v plnej sile. Uvidíme, kto nám napokon vyjde."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski a ruský prezident Vladimir Putin.
Poľský minister sa obul do Putina: Dúfam, že nebude taký ŠIALENÝ a... Na jednu vec sa musia pripraviť
ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková
Dolinková prehovorila: KDH ju chce odvolávať, takto reaguje ministerka
Ilustračné foto
Ťažko zranená matka porodila dievčatko a zomrela, neskôr skonalo aj bábätko: Detaily nešťastia z Gazy vám vtisnú slzy do očí
early rush hour scene with lens flares
Vodiči, cez víkend sa pripravte na dopravné obmedzenia: Budú na D2 v tomto úseku
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.
Blinken varuje: Ak s týmto Čína neprestane, USA zakročia! Hovorí o hrozbe pre Európu
lady feeding her dog , cozy kitchen interior, panorama, copy space. Healthy nutritive full of vitamins and minerals dog food
Čo ľudia nespravia pre peniaze: Povolanie len pre silné žalúdky! Domáci miláčikovia to ocenia
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
KDH chce odvolať Dolinkovú: Namietajú zmenu rozhodnutia o nemocnici Rázsochy
Ilustračné foto
To snáď nie: Irán sa dohodol na bližšej vojenskej spolupráci s TOUTO krajinou!
Predseda vlády SR Robert Fico si pripomenul 79. výročie oslobodenia Bratislavy kladením venca na Slavíne
Amnesty kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS: Pre vládu a Národnú radu má výzvu
(ilustračné foto)
Nečakaný krok USA: Sťahujú časť svojich vojakov! Čo sa to deje?
Ilustračné foto
Študenta brutálne umučili na smrť: Popáleniny, rozdrvené kosti a rezné rany! Všetko bol nakoniec OMYL?
(ilustračné foto).
Letisko Košice odštartovalo tohtoročnú sezónu: Čakajú vás NOVINKY! Aha, kam sa bude dať letieť