Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.04.2021 21:19 | Šport | Hokej

Veľký obrat Michaloviec: Zmazali štvorgólové manko a radujú sa z víťazstva

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v prvom zápase štvrťfinále Kaufland play off Tipos extraligy nad HK Dukla Trenčín 5:4.

Domáci v premiére vo vyraďovacích bojoch dokázali otočiť skóre z 0:4. Ich víťazný gól vsietil v 53. minúte Marek Bartánus. Druhý zápas série hranej na štyri víťazné zápasy je na programe v sobotu 3. apríla od 18.00 opäť na michalovskom ľade.

Domáci chceli svoju premiérovú púť v play off začať úspešnou prvou tretinou, ale stal sa presný opak. Trenčania sa v nej prezentovali vysokou úspešnosťou streľby a najmä v presilovkách zaskočili Michalovčanov. V 8. minúte sa schyľovalo k presilovke Trenčína, ale počas signalizovaného trestu Sádecký dorazil Okuliarovu strelu - 0:1. V 10. minúte sa už hostia dostali k početnej výhode a tú už po 11 sekundách využil Sojčík, keď tečoval Starostovu strelu - 0:2. Domáci sa nevedeli dostať do tempa a nepomohla im ani presilovka v 15. minúte, v ktorej čelili protiútoku Krajča. Presilovka hostí v 18. minúte znamenala ďalší gól, keď na 0:3 upravil Sojčík. Krátko na to sa nemýlil pred bránkou osamotený Berisha a zvýšil na 0:4.

Domáci zmenili do druhej tretiny nielen brankára, ale aj herný prejav. K stíhacej jazde im pomohla presilovka v 25. minúte, keď sa Erkinjuntti stal prvým michalovským strelcom v play off. Domácich to nabudilo a entuziazmus im pridal aj gól na 2:2 v 28. minúte, keď Lalancette tečoval strelu McCormacka. Trenčiansky tréner reagoval oddychovým časom, ale ani to nezastavilo stíhaciu jazdu domácich. Trenčanom nevrátil náskok v sľubnej šanci Starosta a od 32. minúty už bolo 3:4. Presilovkovú kombináciu zakončil pohotovou strelou Bartánus. Trenčania stratli istotu a v 36. minúte aj najtesnejší náskok. Pred Valentovou bránkou neustrážili Galamboša a bolo 4:4.

 

Tretia tretina priniesla vyrovnaný hokej, v ktorom si tímy dávali väčší pozor na chyby. Bližšie ku gólu v nej boli domáci, ale Valent viackrát podržal svoj tím. V 53. minúte sa domáci dostali k ďalšej presilovke, v ktorej ich obrat dokonal Bartánus. V 58. mohol poistiť víťazstvo domácich Galamboš, ale v trestnom strieľaní neuspel. Hostia sa v závere snažili vystupňovať tlak, ale bez gólového efektu.

HK Dukla Ingema Michalovce - HK Dukla Trenčín 4:4 (0:4, 4:0, 1:0)
Góly: 25. Erkinjuntti (Korhonen, Regenda), 27. Lalancette (McCormack, Šedivý), 32. Bartánus (Šedivý, Takáč), 36. Galamboš (Lalancette, Korhonen), 53. Bartánus (Šedivý, Takáč) - 8. Sádecký (Okuliar), 10. Sojčík (Okuliar, Ackered), 18. Sojčík (Okuliar, Paukovček), 20. Berisha (Valach). Rozhodovali: Müllner, Žák - Gegáň, Hercog, vylúčení: 6:10 na 2 min., navyše Švec (Trenč.) 10 min. OT za vrazenie na mantinel, presilovky: 4:2, oslabenia: 0:0, bez divákov. Zmeny: 21. Škorvánek (Mich.) namiesto Tomeka.

HK Dukla Ingema Michalovce: Tomek - Mudrák, Mihálik, McCormack, Šedivý, Louis, Ťavoda - Korhonen, Lalancette, Erkinjuntti - Takáč, Suja, Hickmott - Regenda, Galamboš, Bartánus - Török, Lehtonen, Mašlonka - Lačný, Chalupa

Dukla Trenčín: Valent - Lemcke, Ackered, Bokroš, Starosta, Ilenčík, Jalasvaara, Rajnoha - Sádecký, Paukovček, Sojčík - Kukuča, Rehuš, Okuliar - Berisha, Švec, Kettunen - Krajč, Valach, Beták - Ferenyi

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?