Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.04.2021 12:51 | Správy | Politika

Ministri hodnotia zmenu vlády: Naď nešetril chválou na adresu Hegera

Vicepremiérka a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová (Za ľudí) zdôraznila, že nová vláda má pred sebou veľký záväzok v podobe získania dôvery celého Slovenska poctivou prácou pre všetkých.

Minister obrany Jaroslav Naď si zas váži rozhodnutie bývalého premiéra Igora Matoviča navrhnúť za nového predsedu vlády Eduarda Hegera (všetci OĽaNO). Obaja to uviedli vo svojich statusoch na sociálnej sieti.

Naď považuje Hegera za skúseného manažéra a čestného chlapa s jasným názorom pre dobro veci. „Som presvedčený, že naša každodenná spolupráca, a teraz mám na mysli všetkých rezortov, sa pod jeho vedením už čoskoro odzrkadlí v reálnych a prospešných rozhodnutiach. S Edom sa mi pracuje a komunikuje veľmi dobre, môže si byť istý, že medzi vojakmi, ale aj civilnými zamestnancami má našu pomocnú ruku a dvere vždy otvorené,” ozrejmil Naď s tým, že Heger pozná fungovanie rezortu, keďže svoju kariéru začínal práve na ministerstve obrany.

Remišová zaželala novému premiérovi aj všetkým členom vlády veľa síl a konštruktívnu a pokojnú spoluprácu. Pokoj, vecnosť a konštruktívnosť si želá aj minister hospodárstva Richard Sulík (SaS), ktorý zároveň dodal, že členovia novej vlády sú poučení a odhodlaní.

Staronový šéf rezortu diplomacie Ivan Korčok (nom. SaS) nevníma dnešné menovanie novej vlády ako koniec sebareflexie, ale ako jej začiatok. „Do ďalšieho pôsobenia súčasnej koalície berieme so sebou bremeno v podobe naštrbenej dôvery občanov z predchádzajúceho obdobia. Dôveru nezískame späť automaticky dnešným dňom, ale len tak, že budeme vládnuť inak ako doteraz a robiť to, čo zlepší život na Slovensku,“ priblížil.

Považuje za správne, že vláda sa chce pozerať dopredu a zabudnúť na animozity a nevraživosť. „Musíme si ale pamätať najmä to, ako rýchlo sa nádej ľudí na zmenu k lepšiemu premení na rozčarovanie,” doplnil Korčok. Bez kompromisov to podľa jeho slov nepôjde. Minister zahraničných vecí zároveň poprosil občanov Slovenska, aby dali dnes vymenovanej vláde a koalícii štyroch strán druhú šancu.

 

Prezidentka Zuzana Čaputová dnes v Prezidentskom paláci vymenovala novú vládu na čele s premiérom Eduardom Hegerom (OĽaNO), ktorý do jej rúk zložil ústavný sľub. Novým ministrom zdravotníctva bude slovenský generál a lekár Vladimír Lengvarský, rezort financií zasa povedie bývalý premiér Igor Matovič (OĽaNO). Post ministra práce, sociálnych vecí a rodiny zatiaľ ostane neobsadený, dočasne ho bude riadiť minister dopravy a výstavby Andrej Doležal (Sme rodina).

Podpredsedami vlády budú minister hospodárstva Richard Sulík, minister financií Igor Matovič, ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová a podpredseda vlády pre legislatívu a strategické plánovanie Štefan Holý (Sme rodina). Na ostatných ministerských postoch ostávajú rovnakí kandidáti, ktorí svoju funkciu vykonávali aj počas prvého roku vládnutia.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Prezident Číny Si Ťin-pching a ruský prezident Vladimir Putin.
Vážne obvinenia! Desivé, akú dohodu má mať Čína a Rusko: Británia tvrdí, že má DÔKAZY
(ilustračné foto)
Európska vesmírna agentúra vybrala dve firmy: Dostanú obrovský balík a ťažkú úlohu
Old steel door that open to the outside. black and white image.
Ukrajina má málo vojakov: Začali prepúšťať väzňov, kto sa dostane von z basy?
Čierna diera
Fantastický objav! Zaujímavé, čo vedci zistili o čiernych dierach: Zásluhu na tom má aj náš rodák
Hrôzostrašné zábery z finálového duelu českého pohára.
Šokujúce zábery z Česka: Bitka fanúšikov priamo na ihrisku
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
Netanjahu má ťažké srdce na európske krajiny: Uznanie palestínskeho štátu je odmena za teror, tvrdí
The sun and nine planets of our system orbiting.
Dohoda je na svete! Odpad musí z vesmíru zmiznúť, podieľalo sa na tom aj Slovensko: Aká bude prax?
Chlapec († 15) zomrel na párty v Rožňave: Kamaráti si ho fotili! Čo sa v byte hrôzy odohralo?
18 years old guy defends himself with his palm isolated
Ohavné ZVERSTVO! Bratia znásilnili dievčinu († 14) a potom... Ľudia žiadajú trest smrti
(ilustračné foto)
Zavedie Poľsko povinnú vojenskú službu? Minister na plné ústa, takéto sú plány
Businessman giving bribe money in the  envelope to partner in a corruption scam with black and white tone
Škandál na Ukrajine: Ex-námestníka šéfa prezidentskej kancelárie obvinili z korupcie, čo má za ušami?
Históriou otriaslo niekoľko atentátov na premiérov.
Atentát na Fica vyvolal na Slovensku hrôzu: Históriou otriaslo niekoľko podobne šokujúcich útokov