Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.04.2021 12:51 | Správy | Politika

Ministri hodnotia zmenu vlády: Naď nešetril chválou na adresu Hegera

Vicepremiérka a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová (Za ľudí) zdôraznila, že nová vláda má pred sebou veľký záväzok v podobe získania dôvery celého Slovenska poctivou prácou pre všetkých.

Minister obrany Jaroslav Naď si zas váži rozhodnutie bývalého premiéra Igora Matoviča navrhnúť za nového predsedu vlády Eduarda Hegera (všetci OĽaNO). Obaja to uviedli vo svojich statusoch na sociálnej sieti.

Naď považuje Hegera za skúseného manažéra a čestného chlapa s jasným názorom pre dobro veci. „Som presvedčený, že naša každodenná spolupráca, a teraz mám na mysli všetkých rezortov, sa pod jeho vedením už čoskoro odzrkadlí v reálnych a prospešných rozhodnutiach. S Edom sa mi pracuje a komunikuje veľmi dobre, môže si byť istý, že medzi vojakmi, ale aj civilnými zamestnancami má našu pomocnú ruku a dvere vždy otvorené,” ozrejmil Naď s tým, že Heger pozná fungovanie rezortu, keďže svoju kariéru začínal práve na ministerstve obrany.

Remišová zaželala novému premiérovi aj všetkým členom vlády veľa síl a konštruktívnu a pokojnú spoluprácu. Pokoj, vecnosť a konštruktívnosť si želá aj minister hospodárstva Richard Sulík (SaS), ktorý zároveň dodal, že členovia novej vlády sú poučení a odhodlaní.

Staronový šéf rezortu diplomacie Ivan Korčok (nom. SaS) nevníma dnešné menovanie novej vlády ako koniec sebareflexie, ale ako jej začiatok. „Do ďalšieho pôsobenia súčasnej koalície berieme so sebou bremeno v podobe naštrbenej dôvery občanov z predchádzajúceho obdobia. Dôveru nezískame späť automaticky dnešným dňom, ale len tak, že budeme vládnuť inak ako doteraz a robiť to, čo zlepší život na Slovensku,“ priblížil.

Považuje za správne, že vláda sa chce pozerať dopredu a zabudnúť na animozity a nevraživosť. „Musíme si ale pamätať najmä to, ako rýchlo sa nádej ľudí na zmenu k lepšiemu premení na rozčarovanie,” doplnil Korčok. Bez kompromisov to podľa jeho slov nepôjde. Minister zahraničných vecí zároveň poprosil občanov Slovenska, aby dali dnes vymenovanej vláde a koalícii štyroch strán druhú šancu.

 

Prezidentka Zuzana Čaputová dnes v Prezidentskom paláci vymenovala novú vládu na čele s premiérom Eduardom Hegerom (OĽaNO), ktorý do jej rúk zložil ústavný sľub. Novým ministrom zdravotníctva bude slovenský generál a lekár Vladimír Lengvarský, rezort financií zasa povedie bývalý premiér Igor Matovič (OĽaNO). Post ministra práce, sociálnych vecí a rodiny zatiaľ ostane neobsadený, dočasne ho bude riadiť minister dopravy a výstavby Andrej Doležal (Sme rodina).

Podpredsedami vlády budú minister hospodárstva Richard Sulík, minister financií Igor Matovič, ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová a podpredseda vlády pre legislatívu a strategické plánovanie Štefan Holý (Sme rodina). Na ostatných ministerských postoch ostávajú rovnakí kandidáti, ktorí svoju funkciu vykonávali aj počas prvého roku vládnutia.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Medzi bratmi Harrym a Williamom vládnu napäté vzťahy.
Karol zasadil Harrymu ďalšiu ranu: To, čo William dostal od kráľa, brat ťažko predýcha
Prezidentka navštívila Ukrajinu: Vyzdvihla pomoc Slovákov a nezlomnosť Ukrajincov
Ruský prezident Vladimir Putin
Putinov prejav odhalil aj to, čo chcel ukryť: Stačil malý detail a ľudia spozorneli
Foto
Hnev slovenských hráčov po prehre s Nemeckom, Hudáček: Takýto zápas už nemôžeme odohrať!
cropped view of senior man playing with puzzles
13 zvykov, pri ktorých hrozí zvýšené riziko demencie: Sú celkom bežné! Tomuto sa určite vyhnite
Ilustračné foto
Afganistan zasiahli ničivé záplavy: Hlásia desiatky obetí, počet môže ešte narásť
Minister zahraničných vecí Juraj Blanár.
Ako dopadlo hlasovanie OSN o posilnení Palestíny? Za toto hlasovalo Slovensko!
Americký prezident Joe Biden
Správa, ktorú potrebujú ako soľ: Biden schválil novú vojenskú pomoc pre Ukrajinu
Na Harryho tvári bolo vidieť, že ho prítomnosť jeho rodiny veľmi teší.
Foto
Harry sa dočkal vrúcnych OBJATÍ od členov rodiny! Nedalo sa prehliadnuť, kto princa NEPODPORIL
Foto
Veľká dráma na úvod MS: Slováci siahali po obrate, no nevyšlo to!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje: Časť Slovenska bude kontrolovať teplomer! Prídeme o úrodu?
Chutný obed uvaríte aj z niektorých polotovarov.
TOP 100 múčnych špecialít: Pozrite sa, ako obstáli bryndzové halušky! Predbehli sme našich susedov?