Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
31.03.2021 15:59 | Šport | Cyklistika
Foto

Peter Sagan si na Okolo Flámska chce zdokonaliť formu: Na preteky sa pripravuje doma v Monaku

Napriek čiastočnej karanténe niekoľkých jazdcov v dôsledku nákazy COVID-19 sa nemecký tím Bora-Hanshrohe napokon predstavil na stredajšej prípravnej klasike Dwaars door Vlaanderen, kde pôvodne nemal štartovať.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii
Ešte dôležitejšia je však informácia, že by sa nič nemalo zmeniť na štarte Petra Sagana na jednom z vrcholov jarnej klasikárskej sezóny - monumentálnych pretekoch Okolo Flámska. Ich 105. ročník sa uskutoční už tento týždeň - na Veľkonočnú nedeľu 4. apríla.

"Napriek karanténe niekoľkých našich jazdcov v Belgicku pôjde Peter Sagan na preteky Okolo Flámska tak, ako bolo plánované. Šampión z roku 2016 však predtým musí absolvovať zdravotné kontroly," informoval web velonews.com.

Severobavorská stajňa Bora-Hansgrohe musela v závere minulého týždňa stopnúť svojich cyklistov z jednorazových pretekov v Belgicku E3 Saxo Bank Classic aj Gent-Wevelgem po pozitívnom teste Brita Matta Wallsa. Do karantény pôvodne muselo ísť až 16 pretekárov a členovia obslužného tímu ako blízke kontakty. Až séria negatívnych testov všetkých týchto ľudí nakoniec rozhodla o zmene a povolení štartovať na Dwaars door Vlanderen.

 

So Saganom však táto situácia nemá nič spoločné. Trojnásobný majster sveta po pretekoch Okolo Katalánska odletel domov do Monaka a do Belgicka by sa mal presunúť zrejme až v piatok. "Peter v týchto dňoch trénuje doma v Monaku. Nepotrebuje prísť do Flámska skôr, aby bližšie preskúmal trasu pretekov. Pozná ju veľmi dobre. Do Belgicka príde až v piatok," píše sa vo vyhlásení tímu Bora-Hansgrohe aj na webe cyclingnews.com.

Tridsaťjedenročný Žilinčan v uplynulom týždni prvýkrát v kariére absolvoval preteky Okolo Katalánska, aby dostal do nôh súťažné kilometre po prekonaní koronavírusu v úvode sezóny. Sagan sa v Katalánsku blysol aj jedným víťazným etapovým šprintom a v bodovacej súťaži obsadil tretie miesto. "Som spokojný, moja forma sa zlepšuje. Stále však nie je na takej úrovni, ako by mala byť v tejto fáze sezóny. Nezostáva mi iné ako pokračovať v tvrdej práci smerom k najbližším cieľom," napísal Peter Sagan na svojom webe.

Peter Sagan vyhral preteky Okolo Flámska v roku 2016. Spomedzi svojich deviatich účastí na tomto prestížnom podujatí bol aj druhý, štvrtý, piaty, šiesty a jedenásty. Vlani Flámsko vynechal, lebo v netradičnom jesennom termíne posunutej sezóny dostalo u neho prvýkrát prednosť Giro d'Italia.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto)
Vedci sú v strehu, toto sa ešte nestalo: Výsledky testov odhalili vážnu hrozbu
Medzi Christine Haycox a Hamzom Dridimom je až 34-ročný rozdiel!
Babička má muža mladšieho ako jej syn: Poviem vám, čo robíme spolu v posteli
László Solymos
Sólymos kritizuje rozhodnutie ministerstva: Kvôli čomu sa naťahujú s Tarabom? V ohrození je naša voda!
Here Gérard Depardieu.
Herca Depardieua čaká súd: Dve ženy ho obvinili z niečoho odporného
Sisa je pri manželovi v móde odvážnejšia.
Foto
Juraj Lelkes prekvapil: Povedal TO na plné ústa! Sise diktujem... Jeho odpoveď by ste nečakali
(ilustračné foto)
Strach narastá: Nakazili sa ľudia ZOMBIE vírusom?! Znepokojivé zistenia
Ilustračné foto
Expríslušník nemeckej armády sa priznal k špionáži pre Rusko: Hrozivé, k čomu mal prístup
Český prezident Petr Pavel.
Český prezident: Strely Taurus pre Ukrajinu význam majú, ale...
Zuzana a Vlasto oslávili rok od začiatku svojho podnikania.
Foto
Belohorcová po kauze s NEVEROU vracia úder: Smršť vykonštruovaných a vymyslených sr*čiek!
beautiful lonely sand beach during sunset.
Nech sa páči, toto sú najkrajšie pláže na svete: Európa sa môže pochváliť suverénnymi prvenstvami
Matka sa vydala za svoju dcéru (ilustračné foto).
Veľké zmeny v Česku: Homosexuálne partnerstvá dostanú väčšinu manželských práv
Orava
Na Orave namerali niečo zvláštne: Je toto normálne?! Extrémna zmena