Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.03.2021 08:00 | Šport | Cyklistika

Privara o prvom víťazstve Petra Sagana po covide: Opäť môže myslieť len na triumfy

Excelentný záverečný špurt. Tak ocenil víťazstvo Petra Sagana (31) v sobotňajšej 6. etape pretekov Okolo Katalánska bývalý profesionál Peter Privara.

Tourminátor vyhral po prvý raz od 13. októbra 2020, keď sa tešil v 10. etape Giro d´Italia. A to sa Sagan len nedávno vystrábil zo zákerného ochorenia COVID-19!

Trojnásobný majster sveta vyhral hromadný špurt pred Impeym z JAR a Kolumbijčanom Molanom, v bodovačke napokon skončil celkovo tretí. „Cítim sa výborne. Po Tirreno-Adriatico a Miláno - San Remo nebola žiadna dlhšia pauza, takže som teraz trochu unavený, ale mám z víťazstva veľkú radosť. Je to dobrý štart do sezóny, zvlášť po tých posledných dvoch mesiacoch. Nebolo to ľahké, ale teraz to vypadá fajn,“ uviedol Sagan, ktorý pred týždňom na klasike Miláno - San Remo skončil štvrtý.

Prezident Slovenského zväzu cyklistiky (SZC) ocenil Peťov výkon. „To, čo Peter pred týmito etapovými pretekmi očakával, sa splnilo. Naberal tréningové kilometre a úspešne sa pokúsil o etapové víťazstvo. Tentoraz bolo vidieť, že mu k triumfu pomohol aj jeho tím, ktorý kontroloval úniky. Ukazuje sa, že mal vynikajúci tréningový program,“ povedal pre Nový Čas Privara.

Saganova forma stúpa a môžeme sa tešiť, čo nám ešte v tejto sezóne ukáže. „Ešte nemôžeme hovoriť, že je v starej forme, aj keď už predtým prekvapil štvrtým miestom na Miláno - San Remo. Nachádza sa však v úplne novej situácii. Nikto nevie, ako bude jeho telo reagovať na chorobu a dlhý tréningový výpadok. Ale je v najlepších rokoch, jeho základná výkonnosť je veľmi vysoká a tak, ako je uňho zvykom, môže zasa myslieť len na ďalšie víťazstvá. Škoda, že zatiaľ zrušili preteky Paríž – Roubaix, ale zlepšujúcu formu by mohol ukázať na monumente Okolo Flámska v nasledujúcu nedeľu 4. apríla,“ uzavrel Privara.

 

Každé telo sa s ochorením COVID-19 vyrovnáva inak. Aj u športovcov sú veľké rozdiely v tom, ako chorobu prekonajú a ako rýchlo sa dostanú do starej formy. Svoje o tom vedia Tourminátorovi tímoví spolujazdci - brat Juraj a Erik Baška, ako aj napríklad plavec Tomáš Klobučník. Ten pred pár týždňami priznal, že jeho pľúca nepracujú tak, ako pred covidom.

Výsledky:

6. etapa (Tarragona - Mataró, 193,8 km): 1. SAGAN (SR/BORA-hansgrohe) 4:23:18 hod., 2. Impey (JAR/Israel Start-Up Nation), 3. Molano (Kol./SAE-Team Emirates) - obaja rovnaký čas.

7. etapa: (Barcelona - Barcelona, 133 km): 1. De Gendt (Belg./Lotto) 3:06:10 hod., 2. Mohorič (Slovin./Bahrain Victorious) + 22, Valter (Maď./FDJ) + 1:42 min. ,...129. SAGAN +10:49 min.

Konečné poradie: 1. Yates (Brit.) 26:16:41, 2. Porte (Aus) +45 s., 3. Thomas ( Brit.) +49 - všetci Ineos, ...126. SAGAN +1:27:11 hod.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mib, lk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Martin Pospíšil je v kontakte so šéfom zväzu Šatanom.
Craig Ramsay: Pospíšil? Má sa na čo tešiť!
Tomi sa po skončení profesionálnej kariéry dal na trénerskú dráhu.
Tomi Kid rieši veľké nepríjemnosti: Zadĺžený do konca života a to nie je všetko!
ilustračné foto
Foto
Desivá predpoveď brazílskeho Nostradama na rok 2024: Svet sa má ponoriť do... To neznie dobre!
Policajti  hliadkujú neďaleko Eiffelovej veže v Paríži.
Paríž chce zriadiť špecializovanú prokuratúru: Slúžiť má na boj s organizovaným zločinom
Lili hrala za futbalový klub KFC Komárno.
Veľké nešťastie na zápase v Dunajskej Strede: Lili († 17) skolabovala a zomrela! Bolestivé slová tímu
(ilustračné foto)
Požiar v Oščadnici hasiči lokalizovali: Ľudí z hotela evakuovali!
Ilustračné foto
V rieke Tisa našli telá dvoch mužov: Polícia telá vylovila na hraniciach
Beautiful young hispanic woman with diastema with colorful and cool style - Confident and interesting female with diverse and unique style, concepts about fashion, individuality and body acceptance
Naozaj vám môže žuvačka zlepiť črevá? TOTO sa stane, keď ju prehltnete: Pozorne čítajte
(ilustračné foto)
Foto
USA vyzerajú ako po apokalypse: Hlásia obete! Obrovské škody, uzavreté cesty a strhnuté vedenia
Národná rada Slovenskej republiky.
Hodina otázok v pléne NRSR: Ministri a poslanci budú odpovedať študentom v parlamente
(ilustračné foto).
Rakúskym colníkom takmer oči vypadli: Na letisku našli... Tomu nebudete veriť!
Zlatica a Patrik sú  dlhoročnými tvárami spravodajstva Markízy.
FotoVáš Tip
Švajdovci niekomu ležia v žalúdku: Kto im chce rozbiť manželstvo?! Moderátori reagujú