Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.03.2021 15:32 | Tip od Vás | Slovensko

Firma v čiernom okrese už mesiac bez pozitívneho prípadu! Riaditeľ v tom má jasno: TOTO je dôvod

Pri testovaní zamestnancov a externých spolupracovníkov na ochorenie COVID-19 nezaznamenala cementáreň Cemmac v Hornom Srní už štvrtý týždeň po sebe žiadny pozitívny prípad i napriek tomu, že Trenčiansky okres je už niekoľko týždňov v regionálnom COVID semafore čierny.

Podľa generálneho riaditeľa Martina Kebíska sa ukazuje, že protiepidemické opatrenia, ktoré spoločnosť zaviedla v súlade s odporúčaniami Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trenčíne, sú opodstatnené a prinášajú výsledky. Od októbra minulého roku otestovali 158 ľudí PCR testami a 1441 antigénovými testami. Firma na testovanie vynaložila doteraz takmer 30.000 eur.

„Naším prvoradým cieľom je ochrániť zdravie našich zamestnancov a zabrániť prerušeniu výroby, keďže sme nepretržitou prevádzkou s približne 200 zamestnancami,“ uviedol generálny riaditeľ. Zdôraznil, že pri aktuálne poslednom testovaní v pondelok 22. marca otestovali 140 zamestnancov cementárne a 15 zamestnancov dodávateľských spoločností, všetci mali negatívny výsledok. Spoločnosť podľa neho zaviedla viacero opatrení na pomoc zamestnancom počas zložitej pandemickej situácie, a to aj nad rámec povinných nariadení. Vypláca plnú výšku mzdy všetkým zamestnancom, ktorí museli pre kontakt s pozitívnou osobou absolvovať karanténu. Nemusia tak žiadať o príspevok pri ošetrovaní člena rodiny alebo pandemickú práceneschopnosť, firma im vyplatí mzdu v rovnakej výške, ako keby boli v práci.

„Od začiatku druhej vlny pandémie v novembri minulého roka tak firma uhradila plnú mzdu za celkovo 630 vymeškaných pracovných hodín svojich zamestnancov. Dôležité je zdôrazniť, že takáto forma kompenzácie je možná len vďaka vzájomnej dôvere vedenia spoločnosti a zamestnancov,“ spresnil manažér spoločnosti Daniel Prekop.

 

Cemmac nad rámec povinných nariadení venoval zamestnancom vitamínové balíčky určené na prevenciu nákazy v celkovej hodnote 3500 eur a ďalších 35.000 eur stáli ochranné pomôcky, dezinfekcia priestorov a dezinfekčné prostriedky pre zamestnancov. Celkové náklady na testovanie, hygienu pracovísk a ochranu zdravia zamestnancov tak do dnešného dňa predstavujú takmer 70.000 eur. Spolu s náhradou mzdy za karanténu je to viac ako 100.000 eur.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Ako v skutočnosti funguje režim inkognito? Nie ste až tak v bezpečí, ako si myslíte!
ilustračné foto
Hlavný ukrajinský veliteľ: Situácia na fronte je ZLÁ! Obsadili Rusi ďalšie územia? Desivé slová o eskalácii
Tréner Francesco Calzona na lavičke SSC Neapol.
Neapol sa dohodol s trénerským esom: Môže Calzona baliť?
Svadba Williama a Kate z roku 2011.
Foto
TAJNÉ detaily zo svadby Williama a Kate, ktoré vám unikli: Skryté ODKAZY a... To ste určite nevedeli!
(ilustračné foto)
Veľká tragédia na vojenskej základni: Výbuch munície zabil niekoľko vojakov!
Ilustračné foto
Ľahko prehliadnuteľné príznaky tichého zabijaka: Ak pociťujete TOTO, ihneď bežte k doktorovi
Útok na Crocus City Hall sa odohral večer 22. marca. Jeho obeťami sa stalo viac ako 140 ľudí a ďalších vyše 500 ich bolo zranených.
Novinky o teroristickom útoku v Moskve: Ďalší podozrivý?! Súd vydal jasné rozhodnutie
Ilustračné foto
KVÍZ Máte dobrý všeobecný prehľad? Otestujte sa! 10 otázok preverí vaše znalosti
(ilustračné foto)
Napätie na Západnom brehu Jordánu: Izraelské sily zabili Palestínčanov! Sila, čo urobili potom
Jana pustila do sveta nový album Obyčajnosti.
Foto
Jana Kirschner o nepríjemnom zážitku: Obrovská HANBA! Krik a urážky kvôli... To vážne?
Novela robí v systéme povolení akúsi hrubú čiernu čiaru
Novela stavebného zákona umožňuje amnestiu: Chcete zlegalizovať čiernu stavbu? Návod ako na to
Profesionálna MMA bojovníčka Melissa Balic.
Chlapi slintajú, ženy závidia: Na scéne nová najkrajšia MMA bojovníčka!