Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.03.2021 11:34 | Správy | Domáce správy

Skúsenosti pacientov rozhodli: Štátna poisťovňa zverejnila zoznam TOP nemocníc Slovenska

Poistenci Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) v prieskume spokojnosti zhodnotili slovenské nemocnice lepšie ako vlani.

Medzi najlepšie hodnotené u poistencov štátnej poisťovne patrí Univerzitná nemocnica s poliklinikou Milosrdní bratia, Národný onkologický ústav Bratislava či Východoslovenský ústav srdcových a cievnych chorôb Košice. Pozitívne hodnotili prístup lekárov a personálu, negatívne najmä stravu. Šesť typov ústavných zdravotníckych zariadení známkovali od 1 do 5. Tento rok dosiahli priemernú známku 1,59. Oproti vlaňajšku, kedy bolo hodnotenie na úrovni 1,66, tak nastalo zlepšenie. Najlepšie dopadli špecializovane zamerané zdravotnícke zariadenia a špecializované ústavy srdcovo-cievnych chorôb, najhoršie štátne univerzitné a fakultné nemocnice.

Ako informoval hovorca VšZP Matej Neuman, v kategórii štátne univerzitné a fakultné nemocnice dostala najvyššiu známku Univerzitná nemocnica s poliklinikou Milosrdní bratia v Bratislave. Medzi všeobecnými nemocnicami patrí prvá priečka Nemocnici Svätého Michala v Bratislave. V rámci špecializovaných zdravotníckych zariadení sa najlepšie umiestnili Národný endokrinologický a diabetologický ústav Ľubochňa, n. o., Národný ústav Reumatických chorôb a Národný ústav tuberkulózy, pľúcnych chorôb a hrudníkovej chirurgie Vyšné Hágy.

Na základe výsledkov hodnotenia špecializovaných ústavov srdcovo-cievnych chorôb sa všetky tri umiestnili na najvyššej priečke. Ide o Národný ústav srdcových a cievnych chorôb, Stredoslovenský ústav srdcových a cievnych chorôb a Východoslovenský ústav srdcových a cievnych chorôb Košice. Zo špecializovaných onkologických ústavov je najlepšie hodnotený Národný onkologický ústav Bratislava a Onkologický ústav sv. Alžbety. V ostatných zdravotníckych zariadeniach tohto typu malo šesť zariadení zelenú známku spokojnosti.

 

V kategórii ústavných zdravotníckych zariadení zaradených do prieskumu získalo najvyššie hodnotenie poistencov Mammacentrum sv. Agáty Banská Bystrica. „Osobné skúsenosti našich poistencov s nemocnicami sú pre nás dôležitým zdrojom informácií a spätnej väzby. Na základe ich názorov sa vieme neustále podieľať na zlepšovaní kvality a dostupnosti zdravotnej starostlivosti pre všetkých poistencov,“ uviedol generálny riaditeľ VšZP Richard Strapko. Štátna poisťovňa bude o výsledkoch prieskumu spokojnosti informovať zmluvných poskytovateľov.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Andorra
Extrémny bič na cudzincov: Za neovládanie jazyka dostanú pokutu!
Eva si mala sama zobrať život.
Foto
Krásnu Evu († 22) našli doma obesenú: Smutný nález pri tele! Čo sa dialo pred jej smrťou?
vojak
„Zmrazí“ sa vojna na Ukrajine? Exminister varuje, môže to mať katastrofálne následky!
Belindin partner už má pre Bellu aj dres s číslom 24, teda rok, keď sa narodila.
Benčičovej slovenský snúbenec: Ako to vyzerá so svadbou?
Pre vdovu Majku bola rozlúčka s manželom veľmi bolestná.
Foto
Na Grúňovom († 81) pohrebe chýbala dcéra Renáta: Prečo sa neprišla rozlúčiť s otcom?!
Grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.
Grécky premiér s týmto Ukrajine nepomôže: Nezaberie ani nátlak! O čo ide?
Hollywoodsky herec Samuel L. Jackson ako Nick Fury.
Foto
Hollywoodska HVIEZDA v Bratislave! Prominentná lekárka Pallová sa pochválila exkluzívnou FOTO
Na archívnej snímke z 8. júla 2018 osobný vlak, ktorý sa vykoľajil v provincii Tekirdag,
Hrozivá nehoda vlaku po sebe zanechala 25 mŕtvych: Dočkajú sa pozostalí spravodlivosti?!
Na archívnej snímke z 12. mája 1986 helikoptéra  rozprašuje chemikálie na elimináciu radiácie.
Výbuch v atómovej elektrárni v Černobyle navždy zmenil svet: Tieto chyby sa už nikdy nesmú opakovať
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Zelenskyj mal na linke významných mužov USA: Okrem vďaky nezabudol ani na dôležitú výzvu
"Gera, Germany - September 29, 2012: empty banana cardboard boxes on a pile. Rest of a fleamarket. In this boxes were books for a fleamarket and now they are empty and on a pile for waste."
V prepravkách s banánmi objavili šokujúci náklad: Zamestnancom supermarketov takmer oči vypadli!
Ilustračné foto
Kyjev získa obrovskú podporu: Krajina sa rozhodla zvýšiť sumu na vojenskú pomoc