Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.04.2021 13:00 | Prominenti | Nový Čas Víkend
Foto

Šokujúco úprimný komik Fero Joke: Pravda o vzťahu s priateľom a prvé slová o manželstve!

Meno František Košarišťan (31) väčšina ľudí nepozná. Ale ak poviete Fero Joke, hneď sa vám vybaví sympatický mladík, ktorý svojimi vtipnými videami baví fanúšikov na instagrame.

Vyštudovaný špeciálny pedagóg je veľmi otvorený človek, ktorý verejne priznáva, že je gay a nemá problém hovoriť ani o problémoch s alkoholom, ktoré poznačili časť jeho života.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Ako prišla ponuka do šou Tvoja tvár znie povedome?

Myslím si, že každý, kto je oslovený na túto šou, musí prejsť kastingom, kam som bol teda pozvaný aj ja. Najskôr som si povedal, že je to presne ponuka pre mňa, pretože tam ide najmä o imitáciu a ja veľmi rád imitujem ľudí. V mojom prípade ide však o stereotypy, s ktorými som zžitý a celý život tie charaktery vnímam. Mal som teda prirodzený strach z toho, že sa nebudem vedieť naučiť niečo za týždeň, že to bude pre mňa problém. Radil som sa s ľuďmi už na kastingu, ako to vnímajú a upokojili ma, že to bude dobré.

Ako prebiehal kasting? Museli ste niečo zaspievať?

Hej a bol to asi najväčší trapas môjho života vynásobený desiatimi. Spievať pred niekým a ešte sa aj snažiť... Predtým som vlastne spev iba parodoval pred kamarátmi. Na kastingu to však bolo na vážno a to bola úplná hanba. Mal som aj obrovskú trému a kládol som si otázku, že keď ju mám už na kastingu pred tromi ľuďmi, ako to zvládnem na pódiu, keď budem vedieť, že sa na to díva pol Slovenska.

Prijali ste ponuku do šou hneď?

Keď idete na kasting, musíte rátať s tým, že vás môžu vybrať. Moje pozitívne emócie zvíťazili a hneď som povedal áno. Zdravý rozum zostal niekde ďaleko a vyhrala túžba zabaviť ľudí. Som vďačný za prácu v tejto ťažkej dobe.

 

Komu ste zavolali ako prvému, keď vám oznámili, že vás berú?

Rodine a Evelyn. Vtedy povedala, že ak by aj ona dostala ponuku, bolo by to super, že by sme tam boli spolu. Moja mama je taká pragmatická a povedala mi, že to nemám brať, lebo je to ťažké a ja nie veľmi dobre zvládam situácie, keď je toho na mňa veľa a nie som vo svojej komfortnej zóne. Som vtedy depresívnejší a nebaví ma ani žiť. Ocko bol, naopak, veľmi nadšený.

Každý vie spievať v sprche alebo v aute, iné je to však pred ľuďmi...

Ja som asi iný, pretože som sa vždy hanbil aj sám pred sebou. Keď som spieval, robil som si srandu, vrešťal som a vedel som, že je to zlé. Raz som musel zaspievať na skúške z hudobnej výchovy na vysokej škole, keďže som študoval špeciálnu pedagogiku. Vtedy ma pani učiteľka pochválila, že mám pekný baritón. (smiech)

Na instagrame parodujete veľa známych tvárí, jednou z nich bola aj Zuzka Belohorcová. Ako vyzeralo vaše prvé stretnutie?

Bál som sa, aké to stretnutie bude, i keď som sa nikdy nesnažil zhovadiť ju. Napriek tomu tam bol taký malý strach, ale dopadlo to super, skamarátili sme sa hneď. Som rád, že je tam s nami, lebo sa o nás všetkých tak pekne stará po psychickej stránke. Zuzka je veľmi milá, cítim, že mi praje a to si veľmi vážim. Musím povedať, že sme skvelá partia a Pepe Majeský sa výberom neskutočne trafil. Proti nikomu nič nemám, vždy sa na nich všetkých veľmi teším a to je to, čo ma tam najviac drží.

Ako sa cítite, keď už idete do výťahu a máte vystúpiť na pódium?

Mám strašný stres. Ak by sme mohli odstupňovať, čo je viac ako stres, tak to je stresová panika. Vtedy sa chcem otočiť a zdupkať. Bojím sa, že sa mi zastaví rozum a utečiem niekam k Dunaju. Prekvapilo ma, že je to pre mňa až tak psychicky náročné. Keď vystúpim na pódium, mám ešte väčšiu paniku, v polovici pesničky si začnem uvedomovať, čo robím, a že by som si to mal aspoň trošku užívať.

Čo hovoríte na hodnotenia poroty, ktoré nie sú príliš dobré?

I keď som dosť citlivý človek, toto ma nemrzí. Porota vždy povie aj niečo pozitívne, tak sa to snažím vnímať, aby som sa posunul dopredu. Ostatné si k srdcu nepripúšťam.

Mužom v šou robia problém podpätky a ženské šaty, na to ste však zvyknutý. Čo robilo najväčší problém vám?

Keď som si musel oholiť bradu. Na pleti som si znovu našiel jazvy po akné, práve kvôli nim som si ju v minulosti nechal narásť. Mám problémy s akné ako asi veľa ľudí, začalo mi až v dospelom veku a je agresívnejšie. Takže som sa s tým musel znovu konfrontovať. Na jednej strane si poviem, že ľudia sa trápia pre horšie veci, sú diagnózy, kvôli ktorým musia zhodiť vlasy, preto sa nechcem ľutovať. Trošku ma ale tie jazvy zarazili. No a veľmi mi vadia šošovky, je to pre mňa vrchol nechutnosti, dať si ich do oka. Prekvapuje ma však, ako sa k nám správajú maskéri a kostyméri. Keby som bol na ich mieste a niekto by bol taký uhundraný ako ja, tak by som mu niečo povedal. Sú neskutočne trpezliví.

Otvoriť galériu

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Karin Kollárová, Nový Čas víkend

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Veľké priehľadné okno ponúka skvelý výhľad.
Foto
Zábava a sobáše na dne mora?! Z tejto futuristickej ponorky odpadnete: FOTO musíte vidieť
Čokoládová nafukovačka  v tvare plameniaka
Foto
Nenechajte sa oklamať: Prídu vám tieto výtvory reálne? Neuhádnete, aké tajomstvo skrývajú!
Fotografia z miesta nehody v Malackách.
Dráma na stanici v Malackách: Dieťa zasiahol elektrický prúd, ratoval ho vrtuľník
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruským hackerom sa podaril výnimočný kúsok: Z tohto vláda nebude nadšená
Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Na plynové pole zaútočili dronom: Malo to tragické následky
Ukrajinský vojak v Mariupole
USA oznámili dlhodobú vojenskú pomoc: Na Ukrajinu pôjdu zbrane za 6 miliárd dolárov
Slovenský vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák vystupuje s prejavom na úvod dvojdňovej konferencie v maďarskej metropole.
Kaliňák v Budapešti upozornil na jednu dôležitosť: Európska integrácia zohráva v našej bezpečnosti ...
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite