Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.03.2021 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Na Kralevich sa to po smrti Linh († 18) sype, misska nepochodila na úrade: Vilu pri jazere musí zbúrať!

Misska a podnikateľka Daniela Kralevich (35) si toho za posledný rok „užila“ až-až. Ako keby nestačila tragédia, počas ktorej skončila študentka Linh († 18) usmrtená pod kolesami jej luxusného auta, brunetku prenasledujú aj ďalší démoni z jej minulosti.

Stále totiž nemá vyriešenú otázku svojej bratislavskej stavby na Zlatých pieskoch, ktorú jej príslušné orgány prikázali zbúrať. Misska to však nevzdávala, v prípade sa odvolala a s napätím čakala na verdikt. A ten ju veru nepotešil!

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Dom postavený na brehu Zlatých pieskov už poznajú pomaly všetky existujúce bratislavské úrady. Problémy s ním sa začali už na konci roku 2019, keď bol príslušnými orgánmi označený za čiernu stavbu. Podľa Miestneho úradu Bratislava - Ružinov nemala misska na stavbu povolenie. „Stavebný úrad preto zastavil všetky stavebné práce a predvolal stavebníka na priestupkové konanie,“ uviedla vtedy pre Nový Čas hovorkyňa mestskej časti Ružinov Tatiana Tóthová.

„Táto čierna stavba súkromnej pláže so zázemím vyvolala veľký rozruch aj hnev verejnosti, bráni voľnému priechodu po brehoch jazera, nemá ani jedno povolenie, nespĺňa základné hygienické ani bezpečnostné požiadavky,“ neskrýval svoj hnev ani samotný starosta mestskej časti Martin Chren. Stavebný úrad preto prikázal podnikateľke, aby stavbu do 90 dní od nadobudnutia právoplatnosti rozhodnutia zbúrala.

 

Tá sa v celej veci odvolala a prípad tak dostal na stôl Okresný úrad v Bratislave. „Okresný úrad odvolanie zamietol a potvrdil rozhodnutie mestskej časti. Proti tomuto rozhodnutiu sa už odvolať nedá,“ informovala nás s definitívnym rozhodnutím úradov Tóthová.

Exekúcia a pokuta?

Kralevich tak má na krku trojmesačný deadline. „Majiteľka stavby má čas do 90 dní od nadobudnutia právoplatnosti rozhodnutia odvolacieho orgánu na to, aby stavbu dobrovoľne odstránila. Ak to dovtedy nespraví, môžeme jej doručiť pred­exekučnú výzvu. Samozrejme, zákon myslí aj na situácie, keď ľudia aj napriek rozhodnutiu k búraniu nepristúpia – vtedy sa môžeme obrátiť na súd s návrhom na exekúciu, súd určí exekútora a on už zabezpečí výkon tohto rozhodnutia,“ predniesla Tóthová závery rozhodnutia okresného úradu, ktorý k celej veci rázne pristúpil.

Zároveň sa k prípadu vyjadril aj advokát Róbert Bános. Ten spomína aj mastnú pokutu, ktorú možno bude musieť Kralevich zaplatiť. „Ak stavebníčka v určenej lehote stavbu neodstráni, môže jej byť uložená pokuta až do výšky cca 33 194 eur. Odstránenie stavby môže byť zabezpečené v rámci výkonu rozhodnutia,“ povedal pre Nový Čas.

Podmienky odstránenia

Kompetencie stavebného úradu pri odstraňovaní čiernej stavby narastajú. „Podmienky odstránenia stavby určuje stavebný úrad v rozhodnutí o odstránení stavby, a to za účelom zabezpečenia odborného vedenia prác a bezpečnosti. Stavebný úrad môže v podmienkach rozhodnutia o odstránení stavby napr. uložiť povinnosť oznámiť určité štádium prác na zabezpečenie výkonu štátneho stavebného dohľadu,“ predostiera Bános možnosti dohľadu úradu.

Zároveň však dodáva informáciu, ktorú môže podnikateľka v procese využiť. „Stavebníčka má tiež možnosť dať preskúmať rozhodnutie súdom v správnom súdnom konaní,“ uzatvoril advokát, ktorý tak naznačil, že sa celá záležitosť môže presunúť do súdnych spisov. Hoci nevedno, ako sa Kralevich v celej veci zachová, zatiaľ má stále o jeden problém naviac.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: spm, mimi, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Experti oznámkovali plán vlády so súkromnými penziami.
3 scenáre o II. pilieri: Ako sa môže zmeniť? Experti o pláne vlády so súkromnými penziami
Šľahajúce plamene zdevastovali strechu, na mieste zasahovalo  množstvo hasičov.
Foto
Obľúbený rodinný hotel na Kysuciach pohltili plamene! Budovali ho 16 rokov: Manažér prehovoril o desivom zážitku
Polícia prosí o pomoc ľudí, ktorí majú akékoľvek informácie k totožnosti muža na priložených fotografiách.
Foto
Z výstavy v Ružinove zmizol vzácny kúsok! Poznáte tohto muža? Pomôžte polícii
Nový majiteľ musí umožniť ľuďom prístup na cintorín, no veľkej návštevnosti sa obávať nemusí.
Foto
Niečo také ste ešte nevideli: Z kostola je dom! Pozrite si FOTO
Model na výšku meria 70 centimetrov.
Foto
To musíte vyskúšať! Postavte si vlastnú raketu: Nikdy to nebolo jednoduchšie
(ilustračné foto).
Konanie Izraela v Pásme Gázy ma ďalší zvrat: Do vyšetrovania sa primiešalo ICC! Čo na to USA?
Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár (Smer-SD).
Mobilizácia 300 miliárd eur za projekt? Blanár rokoval s eurokomisárkou Urpilainenovou o dôležitých témach!
ilustračné foto
V Stupave našli telo 66-ročného muža: Ďalšie záhadné úmrtie? Má ísť o člena takáčovcov!
Hasiči zasahujú v obytnej štvrti po ruskom raketovom útoku na ukrajinské mesto Charkov.
OSN prišlo s prekvapujúcim tvrdením o útoku v Charkove: To, o čom sa špekulovalo, je už jasné
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Elitní izraelskí vojaci čelia hnevu USA: Hrozia sankcie! Aha, z čoho ich vinia
(ilustračné foto)
Vedci sú v strehu, toto sa ešte nestalo: Výsledky testov odhalili vážnu hrozbu
Medzi Christine Haycox a Hamzom Dridimom je až 34-ročný rozdiel!
Babička má muža mladšieho ako jej syn: Poviem vám, čo robíme spolu v posteli