Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.03.2021 18:16 | Správy | Domáce správy

Večer sa otvoria nové termíny na očkovanie: Pozrite sa, ktorých miest sa to týka

V stredu večer by malo pribudnúť viac ako 8000 voľných termínov na očkovanie pre seniorov nad 70 rokov vakcínou od konzorcia Pfizer/BioNTech.

Rovnako pribudnú termíny určené pre ľudí vo veku 60 až 70 rokov na očkovanie vakcínou od AstraZenecy. TASR o tom v stredu informovala hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Zuzana Eliášová. "Aby sa znížilo riziko technických komplikácií, sa voľné pozície rovnako ako v utorok (9. 3.) budú otvárať v polhodinových intervaloch podľa krajov," spresnila s tým, že v rovnakých časoch bude zároveň otvorená aj časť kapacít na očkovanie pre ľudí vo veku 60 až 70 rokov. Počas stredy a štvrtka (11. 3.) bude otvorených približne 45.000 termínov na očkovanie pre túto vekovú kategóriu.

Miesta pre seniorov nad 70 rokov sa pre Bratislavský a Trnavský kraj otvoria o 18.30 h. Očkovanie bude možné v Nemocnici s poliklinikou Dunajská Streda, v Univerzitnej nemocnici s poliklinikou Milosrdní bratia a Nemocničnej - všeobecnej nemocnici v Malackách.

 

O 19.00 h bude umožnené prihlasovanie seniorov nad 70 rokov pre Trenčiansky a Nitriansky kraj. Pôjde o Svet zdravia Nemocnicu Topoľčany, Nemocnicu s poliklinikou Myjava so sídlom v Myjave, Fakultnú nemocnicu s poliklinikou Nové Zámky a Hospitale - všeobecnú nemocnicu Šahy.

Pre Žilinský a Banskobystrický kraj sa spustí registrácia na očkovanie pre ľudí nad 70 rokov o 19.30 h. Pôjde o nemocnice Svet zdravia Žiar nad Hronom, Svet zdravia Rimavská Sobota, Dolnooravskú nemocnicu s poliklinikou MUDr. L. Nádaši Jégého Dolný Kubín a Hornooravskú nemocnicu s poliklinikou Trstená, Nemocnicu s poliklinikou Brezno, Nemocnicu Agel Zvolen a Všeobecnú nemocnicu s poliklinikou Veľký Krtíš.

Pre Prešovský a Košický kraj sa registrácia spustí o 20.00 h. Očkovanie bude možné v Nemocnici s poliklinikou Spišská Nová Ves, Nemocnici s poliklinikou Trebišov, Nemocnici arm. generála L. Svobodu Svidník, Ľubovnianskej nemocnici v Starej Ľubovni, vo všeobecnej nemocnici Železničné zdravotníctvo Košice, Vranovskej nemocnici vo Vranove nad Topľou a v Nemocnici Agel v Levoči.

Pozície pre ľudí vo veku 60 až 70 rokov sa pre Bratislavský a Trnavský kraj otvoria o 18.30 h. Očkovanie bude možné v Bratislave v Poliklinike Karlova Ves v Líščom údolí, ďalej v Poliklinike Mlynská dolina na Starých Gruntoch a vo veľkokapacitnom očkovacom centre (VKOC) Trnava na strednej zdravotníckej škole.

O 19.00 h sa otvoria kapacity pre Trenčiansky a Nitriansky kraj. Očkovanie bude možné v Medicínskom centre Nitra na Fatranskej ulici a v Nemocnici s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach.

Pre Žilinský a Banskobystrický kraj sa otvoria kapacity o 19.30 h, pôjde o VKOC Žilina na Rosinskej ceste a VKOC Banská Bystrica na Komenského ulici.

O 20.00 h sa otvoria kapacity pre Prešovský a Košický kraj. Očkovanie bude možné vo VKOC Prešov - športová hala hotelovej akadémie a v Košiciach na SOŠ informačných technológií na Ostrovského ulici.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Manželia si na výzore domu dávajú záležať.
Foto
Sisa a Juraj Lelkesovci: PROBLÉMY s luxusnou vilou! Manželia minuli tisícky eur
F-15 Eagle fighter jets flying above clouds at sunset
Majú dôvod na radosť: Ukrajina dostane poriadnu zásielku! O čo ide?
Ilustračné foto
Foto
Most pri Zvolene sa prelomil na 2 polovice: Budete v šoku, keď zistíte, ako sa to stalo!
Emotívna rozlúčka s Teleránom.
Foto
Emotívna rozlúčka s Teleránom: Šóošová cez SLZY takmer nedokázala rozprávať VIDEO
Landslide and soil erosion, a down slope movement of mass of earth, debris or rock down a slope due to the action of external forces such as rainfall, earthquakes, anthropocentric activities etc.
Vražedný zosuv pôdy: Množstvo mŕtvych a nezvestných! Strašné, čo sa stalo
Nevideli ste Hanu?
Foto
Hana záhadne zmizla v Tatrách: Všetky osobné veci nechala na izbe! Vybrala sa v noci na prechádzku?
Údajne unikla zdravotná dokumentácia ruského prezidenta Vladimira Putina.
Provokácia Ruska! Skúša, kam až ho Západ pustí? Nenormálne, čo robia
Pri tragickej nehode na D1 prišli o život dvaja hasiči.
Foto
Dojemný POSLEDNÝ záber hasičov Lukáša († 27) a Mariána († 43), ktorí zahynuli pri nešťastnej nehode na D1
(ilustračné foto)
Kosatky sa správajú zvláštne: Útočia na lode a potápajú ich! Je za tým jedna vec
Foto
Fanúšikovia Bostonu sa ostro pustili do českých hviezd: Naložili Pastrňákovi aj Zachovi!
Valencia, Spain – March 03, 2022: Picture of Man Applauding in the Middle of a Crowd of People who watch the Fallas Mascleta in the Town Hall Square of Valencia
Tisíce ľudí v uliciach Paríža: Krajina je na nohách! Čo sa to tam deje?
Ilustračné foto
V centre Banskej Bystrice zrazil kuriér chodkyňu: Na mieste boli aj hasiči! Ženu prevážala sanitka