Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.03.2021 07:17 | Šport | Hokej
Video

Černák nedohral zápas: Po zákernom ataku skončil s podozrením na otras mozgu

Hokejisti Washingtonu zvíťazili v zápase zámorskej NHL v noci na pondelok na ľade Philadelphie 3:1. Jednou asistenciou k tomu prispel slovenský obranca Zdeno Chára. Vo Wells Fargo Center si duel priamo v hľadisko pozrelo 3000 divákov.

Chára odohral vyše 20 minút a zapísal si tiež dva plusové body. Chárov spoluhráč Richard Pánik nebodoval, odohral vyše 13 minút. Boston prehral doma s New Jersey 0:1, v bránke Devils zlikvidoval 40 striel Scott Wedgewood. V bránke Bruins dostal pred Jaroslavom Halákom opäť prednosť Tuukka Rask. Dallas prehral na domácom ľade s Nashvillom 3:4 po nájazdoch. Slovenský obranca Stars Andrej Sekera odohral vyše 18 minút, do štatistík si zapísal dve strely.

Tampa Bay Lightning vyhrala v nedeľňajšom súboji zámorskej NHL na ľade Chicaga Blackhawks 6:3. Slovenský obranca hostí Erik Černák si pripísal piatu asistenciu v sezóne, no zápas po zákroku do hlavy od obrancu Chicaga Connora Murphyho v druhej tretine nedohral. Informoval o tom portál cbssports.com.

Tampa ešte na začiatku druhej tretiny prehrávala 0:3, potom však v priebehu štyroch minút vyrovnala a víťazný gól, svoj druhý v stretnutí, zaznamenal v 37. minúte Yanni Gourde. Ten sa blysol štyrmi bodmi, v tretej tretine ešte prihral na gólové poistky Alexa Killorna a Pata Maroona. Černák sa podieľal na druhom zásahu svojho tímu, odohral 11:28 min, mal jednu strelu a plusový bod. Murphy dostal po zákroku na neho v polovici duelu trest do konca zápasu, u Černáka je podozrenie na otras mozgu. Tampa je na čele Centrálnej divízie.

"Keď som videl, ako sa k nemu Murphy približuje, vedel som, že ho zasiahne. Je to kruté. Černák je bojovník, bol však v takej zraniteľnej pozícii a myslím si, že to Murphy využil," okomentoval zákrok krídelník "bleskov" Alex Killorn. "Musím si to ešte raz pozrieť na videu, neviem, či ho trafil do hlavy ramenom alebo lakťom. Erik je jeden z našich najlepších obrancov, nevieme, čo sa s ním stalo," povedal krátko po zápase.
Murphyho zrejme čaká dodatočný trest od oddelenia pre hráčsku bezpečnosť NHL. "Toto sú nebezpečné údery. Som si istý, že bude za to čeliť následkom. Pre nás je to veľmi nešťastná situácia. Netuším, ako vážne to je s 'Cernym'. Zranenia sa v hokeji stávajú, je však kruté, ak sa udejú takýmto spôsobom. Veríme, že bude v poriadku," povedal tréner Lightning Jon Cooper pre Tampa Bay Times. Tampa je na čele Centrálnej divízie.

 

Newyorskí Islanders vyhrali piaty duel za sebou. V nedeľu si poradili doma s Buffalom 5:2, rovnakým skóre zdolali tohto súpera aj v predchádzajúcich dvoch stretnutiach. Dvoma gólmi sa prezentoval Brock Nelson. Islanders patrí prvá priečka vo Východnej divízii, Buffalo je posledné.

Výsledky:

NEW YORK ISLANDERS - BUFFALO SABRES 5:2 (0:0, 3:0, 2:2)
Góly: 26. Lee (Eberle, Dobson), 27. Nelson (Wahlstrom, Leddy), 37. Cizikas (Pageau, Pelech), 53. Clutterbuck (Martin), 58. Nelson (Pulock) – 46. Skinner (Lazar, Mittelstadt), 50. Miller (Eichel, Hall). Brankári: Sorokin - Johansson, strely na bránku: 30:26.

CHICAGO BLACKHAWKS - TAMPA BAY LIGHTNING 3:6 (2:0, 1:4, 0:2)
Góly: 11. Kurashev (Söderberg), 16. Janmark (Kubalík, Kane), 24. Suter (Janmark) – 24. Palát (Hedman, Stamkos), 25. Gourde (ČERNÁK), 28. Hedman (Point, Palát), 37. Gourde (Sergačov), 55. Killorn (Gourde, McDonagh), 58. Maroon (Gourde, Joseph). Brankári: Lankinen - Vasilevskij, strely na bránku: 25:39.

BOSTON BRUINS - NEW JERSEY DEVILS 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Gól: 56. Palmieri (Zacha, Subban). Brankári: Rask - Wedgewood, strely na bránku: 40:25.

CAROLINA HURRICANES - FLORIDA PANTHERS 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
Góly: 16. Trocheck (Svečnikov, Hamilton), 25. Niederreiter (Nečas, Aho), 41. Aho (Martinook, Slavin), 44. Foegele (McGinn) – 31. Weegar (Acciari), 50. Marchment (Huberdeau, Barkov). Brankári: Reimer - Driedger, strely na bránku: 26:23.

PHILADELPHIA FLYERS - WASHINGTON CAPITALS 1:3 (1:0, 0:2, 0:1)
Góly: 12. Farabee (Couturier) – 36. Ovečkin (Oshie, CHÁRA), 40. Orlov (Carlson, Vrána), 45. Jensen (Bäckström, Oshie). Brankári: Hart - Samsonov, strely na bránku: 37:27.

PITTSBURGH PENGUINS - NEW YORK RANGERS 5:1 (3:1, 0:0, 2:0)
Góly: 17. Marino (Kapanen, Rodrigues), 17. Kapanen (McCann, Malkin), 18. Crosby (Dumoulin, Letang), 54. Malkin (Kapanen, Pettersson), 57. Aston-Reese (Blueger, Tanev) – 2. Zibanejad (Bučnevič, Trouba). Brankári: DeSmith - Georgiev (18. Kinkaid), strely na bránku: 24:24.

DALLAS STARS - NASHVILLE 3:4 pp a sn (0:2, 0:1, 3:0 - 0:0, 0:1)
Góly: 53. Faksa (Robertson, Lindell), 55. Pavelski (Gurianov, Heiskanen), 60. Robertson (Heiskanen, Benn) – 16. Granlund (Forsberg, Tolvanen), 17. Järnkrok (Granlund, Pitlick), 34. Tolvanen (Josi, Forsberg), rozh. nájazd Josi. Brankári: Oettinger - Rinne, strely na bránku: 38:20.

CALGARY FLAMES - OTTAWA 3:4 pp a sn (0:2, 1:1, 2:0 - 0:0, 0:1)
Góly: 24. Giordano (M. Tkachuk, Nesterov), 44. Gaudreau (Mangiapane, M. Tkachuk), 53. Hanifin (Dubé, Lindholm) – 14. C. Brown (Chabot, B. Tkachuk), 16. Dzingel (Tierney, Reilly), 28. White (Paul, Zajcev), rozh. nájazd Batherson. Brankári: Markström - Murray, strely na bránku: 34:22.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: juk, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Jeden z vodičov, ktorý mal z nezistených príčin prejsť do protismeru, mal pozitívnu dychovú skúšku na alkohol.
Hrôzostrašná nehoda pri Piešťanoch! Opitý vodič prešiel do protismeru, nasledovalo peklo
Ruský letecký útok v Kyjeve 25.3.2024
Aktualizované
Poplach v Kyjeve, začínajú evakuovať nemocnice! Strach vyvolalo mrazivé video
(ilustračné foto).
Ženu odsúdili na 7 doživotných trestov a 1794 rokov väzenia: Čo spravila?
Daniela Peštová
FotoVáš Tip
Peštová spomína na najťažšie obdobie svojho života: Zaspávala som s plačom! Silný odkaz pre fanúšikov
(ilustračné foto)
Plánovanie útoku na ciele spojené s Ukrajinou: Sila, kto mal Rusku pomáhať v Londýne!
(ilustračná foto)
Pozor, TU sa pohybuje medvedica s mladými! Buďte veľmi opatrní
Footballer takes the corner. Detail of player's legs and the ball during soccer match.
Veľké priznanie profesionálnych futbalistov: V TENTO deň svetu povieme, že sme GAYOVIA!
(ilustračné foto)
Večerný beh prinesie dopravné obmedzenia! V tomto meste sa pripravte
Ilustračné foto
Biznis s falošnými potvrdeniami? Ukrajinci sa chceli vyhnúť vojne, takto to dopadlo
Police officer with a German shepherd police dog
Obrovský úlovok policajného psa: Otvorili drevené debny z Maroka a nestačili sa diviť
predseda českého Senátu Miloš Vystrčil
Predseda českého Senátu Vystrčil: Štáty V4 kedysi v EÚ trucovali, Česko sa zmenilo
Na snímke minister spravodlivosti SR Boris Susko (Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Zasahovanie do nezávislej súdnej moci? Opozícia žiada zasadnutie výboru: Ide o vážnu vec