Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.02.2021 14:31 | Šport | Šport mix
FotoVideo

Vlhovej famózny slalom: Petra je vicemajsterkou sveta v kombinácii!

Petra Vlhová (25) má striebro! Slovenská lyžiarka predviedla po skvelej jazde v super G fantastickú jazdu aj na ťažkej, zľadovatelej trati v slalome a na majstrovstvách sveta v Cortine d´Ampezzo si vybojovala v kombinácii striebro.

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

Vlhová stratila 86 stotín sekundy na víťaznú Američanku Mikaelu Shiffrinovú, ktorá bola po super G tretia. Najlepšia po super G, Talianka Federica Brignoneová, slalom nedokončila. Tretia skončila Švajčiarka Michelle Gisinová (+0,89 s).

Dvadsaťpäťročná slovenská reprezentantka si vybojovala štvrtý individuálny kov zo svetových šampionátov, pred dvoma rokmi vo švédskom Are brala kompletnú medailovú zbierku vrátane striebra v kombinácii. Na konte má aj striebro v tímovej súťaži z MS 2017 vo švajčiarskom St. Moritzi. Jej rovesníčka Shiffrinová sa stala majsterkou sveta šiestykrát (bilancia 6-1-2), premiérovo v súťaži alpskej všestrannosti. Štyrikrát za sebou triumfovala v slalome, v Are pridala aj triumf v super-G, v ktorom v Cortine získala bronz.

Po super-G figurovala Vlhová na siedmej priečke, keď zaostala za vedúcou Taliankou Federicou Brignoneovou o 40 stotín sekundy. Priebežne druhá bola ďalšia domáca reprezentantka Elena Curtoniová (+0,01 s) a na tretiu pozíciu sa zaradila Američanka Mikaela Shiffrinová, ktorá stratila iba o 0,06 s. Pre počasím spôsobené zmeny v programe šampionátu sa kombinácia žien išla až o týždeň neskôr. Trať na zjazdovke Olympia delle Tofane bola priamejšia ako v špeciálnej súťaži superobrovského slalomu. Vlhová skončila vo štvrtok deviata a dobre si viedla aj tentoraz so štartovým číslom 26. Vyvarovala sa akejkoľvek chyby, ktorá by zmarila jej medailové šance pred slalomovou časťou.
Hneď po Slovenke sa na trať vydala Shiffrinová, ktorá predvádzala čisté oblúky a ťažila predovšetkým z precíznej vrchnej pasáže. V porovnaní s ďalšími top slalomárkami zimy si vypracovala najlepšiu východiskovú pozíciu. Na Vlhovú získala 34 stotín, medzi nimi bola úradujúca olympijská šampiónka Michelle Gisinová zo Švajčiarska, ktorá na piatom mieste stratila na Shiffrinovú dve desatiny a pred Vlhovou mala náskok 0,14 s. Brignoneová je s piatimi víťazstvami v pretekoch Svetového pohára najúspešnejšia aktívna lyžiarka v súťaži alpskej všestrannosti. Na medzičasoch síce zaostávala za dovtedy vedúcou Češkou Ester Ledeckou, no išla čisto a v cieli sa dostala do zelených čísiel a potvrdila svoju príslušnosť k okruhu spolufavoritiek.

 

Popoludňajšie slalomové kolo na svahu Rumerlo sa nešlo v obrátenom poradí, takže ho otvorila Brignoneová, lenže vypadla už v tretej bránke. Boj o pódiové umiestnenia sa tak naostro začal až so Shiffrinovou, ktorá bezchybnou jazdou predviedla svoje slalomárske umenie. Curtoniová ani Ledecká na jej čas nemali nárok a zaváhala aj Gisinová, po výraznej chybe mala v cieli manko 0,89 s. Vlhová už mala na štarte informácie, ako išli súperky pred ňou. Zároveň však trať stále bola v dobrom stave, vďaka čomu mohla na tvrdom zľadovatenom snehu útočiť. Rozhodovalo sa medzi Američankou a Slovenkou, ktorá sa od úvodu vrhla agresívne, na prvom medzičase odstup mierne stiahla, ale na ďalších jej strata narástla a na Shiffrinovú to nestačilo. Striebro obhájila o tri stotiny pred Gisinovou.

Výsledky - alpská kombinácia žien:

1. Mikaela Shiffrinová (USA) 2:07,27 min., 2. Petra Vlhová (SR) +0,86, 3. Michelle Gisinová (Švajč.) +0,89.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: juk, Nový Čas, tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto)
Krajinu sužujú rozsiahle požiare: Tisíce obyvateľov evakuovali! Situácia nevyzerá dobre
Indonézia: Pri záplavách zahynulo najmenej 41 ľudí, ďalší sú nezvestní
Foto
Pohroma v krajine: Pri záplavách zahynuli desiatky ľudí! Hrozné, čo je za tým
Rudolf Huliak ulovil medvedicu, ktorá mala  byť problémová.
Foto
SNS chváli Huliaka fotkami zastrelenej medvedice: Ochrana ľudí alebo papalášizmus? Politológ v tom má jasno
Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár.
Blanár na návšteve Južnej Kórey: Čo sa chystá? Padli aj slová o Ukrajine
Fiľakovský hrad je národnou kultúrnou pamiatkou.
Váš Tip
Noc múzeí vo Fiľakove bude patriť Egyptu: Na hrade a v galérii otvoria TIETO tri výstavy!
Foto
Vinco Lukáč verí, že sa draftová jednotka otrasie: Juraj je pod tlakom, preto je nervózny!
(ilustračné foto)
Muž strieľal z balkóna na šiestom poschodí! Polícia ho zadržala
Bojový dron
Ukrajina toho má dosť, vracajú úder! Poplach v Rusku: Tvrdý útok nepriateľa
Ukrajinská prvá dáma Olena Zelenská.
Prvá dáma Ukrajiny na dôležitej návšteve: Aha, kde sa ukázala! Signál, že...
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.
Amerika sa pustila do Izraela! Ostrá kritika: Prichádza zmena?
(ilustračné foto)
Streľba v obľúbenej dovolenkovej destinácii! Hlásia mŕtvych
Pohodový víkend bývalej missky a modelky Magdalény Šebestovej (40) sa v okamihu zvrtol na život ohrozujúcu situáciu...
Foto
Nočná mora bývalej missky: Šebestová mohla prísť o život! Bývalý partner Ďurica prehovoril