Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.02.2021 08:00 | Správy
Špeciálny projektSponzorované

Kryptomeny rástli. Koľko na nich zarobili Slováci?

Čo by ste povedali na investíciu, ktorá by sa v priebehu roka zhodnotila o 330 percent? Povedzme 5. februára 2020 by ste nakúpili za 1 000 eur a 4. februára 2021 by ste svoju investíciu predali a na váš účet by pribudlo cez 4000 euro. Takto mohla vyzerať bilancia vášho obchodu do najznámejšej virtuálnej meny Bitcoin.

Správa o tom, že cena Bitcoinu začiatkom tohto roka (8. januára 2021) vystúpila na rekordnú úroveň 33 272 eur, obletela celý svet a potešila mnohých investorov. Bitcoin však nie je jedinou kryptomenou, ktorá v minulom roku takto výrazne rástla. Vďaka čoraz väčšej popularite rástol celý trh virtuálnych mien.

Potvrdzujú to aj údaje slovenskej spoločnosti Fumbi, ktorá umožňuje širokej verejnosti investovať do kryptomien jednoduchým a bezpečným spôsobom.

„Rok 2020 sme zavŕšili 296-percentným medziročným rastom trhu kryptomien a kým v apríli sme sa tešili z prekonania hranice 10 000 registrácií, na konci minulého roka naše služby využívalo už takmer 24 000 klientov, momentálne má služba už viac ako 33 000 klientov,“ hovorí Juraj Forgács, riaditeľ a zakladateľ spoločnosti Fumbi.

Otvoriť galériu

Fumbi, ktoré sa v priebehu dvoch rokov stalo najpopulárnejšou kryptomenovou platformou na Slovensku, uvádza, že jej klienti vlani dosiahli priemerných zisk okolo 300 percent. „Majetok ľudí, ktorí investovali v marci pri prepade trhov, sa na konci roka mohol zhodnotiť až o viac ako 600 percent,“ hovorí Juraj Forgács.

Ako je to možné?

Celý trh kryptomien tvorí vyše 5000 rôznych virtuálnych mien. Vyznať sa v takomto množstve možností je pre bežného človeka úplne nemožné.

Spoločnosť pre úspešné investovanie vyvinula jedinečný algoritmus, s ktorým investor nakupuje portfólio kryptomien. Takéto investovanie je bezpečnejšie, ako keby sme investovali len do jednej meny. Vyvarujeme sa tak riziku, že práve tá „naša“ mena padne a my prerobíme.

Produkt na investovanie do kryptomien, ktorý spoločnosť vyvinula, sa nazýva Fumbi Index Portfólio. Tvorí ho vyše 20 mien, ktoré musia spĺňať viacero prísnych pravidiel. Jedným z nich je trhová hodnota kryptomeny. Fumbi vyberá iba tie, ktoré patria medzi TOP 50 najväčších mien (podľa CoinMarket Cap). Ďalším kritériom je, že vybrané kryptomeny musia byť obchodovateľné na jednej z hlavných búrz. Významným faktorom je aj dostatočná likvidita, čo znamená, že priemerný celosvetový denný objem obchodovania nesmie byť menší ako 5 miliónov dolárov.

Otvoriť galériu
Profil
Zdroj: FUMBI Network

Oplatí sa aj po náraste cien kryptomien stále investovať?

Cena kryptomien kolíše. Každý rast sa raz zastaví a prichádza korekcia trhu. Práve vtedy je vhodné nakupovať. Dôležitým predpokladom úspešného zhodnotenia investície je trpezlivosť investora. Očakávať, že kryptomeny budú každý rok svojím zhodnotením prekonávať historické rekordy, je veľmi špekulatívne. Predpoklad vysokého zhodnotenia rastie s dlhšou dobou investovania. Aj preto treba investovať takú sumu, bez ktorej sa pri platení bežných životných potrieb zaobídeme.

Ďalšími argumentmi, ktoré podporujú investovanie do kryptomien, je meniaci sa postoj veľkých spoločností a inštitucionálnych investorov k virtuálnym peniazom.

„Kryptomeny sa postupne stávajú alternatívnym druhom peňazí, ktorý už začínajú využívať aj veľké spoločnosti ako napríklad PayPal. Mnohé veľké spoločnosti dokonca presúvajú časť svojej hotovosti do Bitcoinu s očakávaním dlhodobého rastu. Napríklad spoločnosť Microstrategy už nakúpila Bitcoiny v hodnote viac ako 1 miliardy dolárov a aj tento rok plánuje svoju investíciu navýšiť,“ vysvetľuje Juraj Forgács.

Vo Fumbi môžeme investovať jednorazovo aj pravidelne. Zďaleka nepotrebujeme veľký objem peňazí, investovať môžeme aj s malou sumou – už od 50 eur. Ak rozmýšľate nad investovaním do kryptomien, už nemusíte riskovať, ale investujte cez Fumbi.network.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
S teplom sa rozlúčte: Čaká nás iné trápenie! Čo predpovedajú meteorológovia?
Ilustračné foto
Tragédia v českom útulku: Ženu dohrýzol pes! Bojovala o život, vážnym zraneniam podľahla
Viete, kto je toto dievčatko?
Foto
FOTOHÁDANKA: Viete, kto je toto malé dievčatko s veľkými očami? Už od 6 rokov aktívne spieva!
(ilustračné foto)
Kupujete si lieky do zásoby? Úsmev vás prejde: AHA, čo riskujte!
Hviezdoslavovo námestie, Bratislava 25. 4. 2024 12.35 hod.: Čitateľ Nového Času odfotografoval oboch politikov pred bratislavskou reštauráciou
Váš Tip
Gröhling prichytený s Korčokom: Čo sa dialo v reštaurácii v centre Bratislavy?
Bojový dron
Situácia je vážna: Ukrajinská armáda hovorí o ťažkých bojoch! Kyjev sa spolieha len na jediné
 Štefan Slameník.
Foto
Štefana už 9 dní nik nevidel: Stalo sa niečo na železničnej stanici? Posledná STOPA!
(ilustračné foto)
Jazyk mladých: Pri týchto slovách sa rodičia len chytajú za hlavu! Rozumiete tínedžerom?
ilustračné foto
Napätie medzi krajinami narastá: KĽDR uskutočnila šialený krok! Príde reakcia?
(ilustračné foto)
Polícia preveruje bombovú hrozbu na súdoch: Veľká komplikácia!
Minister zahraničných vecí Juraj Blanár.
Minister Blanár: Slovensko získalo vďaka EÚ prosperitu i vyššiu úroveň života obyvateľov
Športový moderátor Dušan Gabáni
Foto
Prehovoril tréner, ktorý oživoval Gabániho: TOTO mu zachránilo život!