Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.02.2021 09:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Zhrozená Názlerová: V jej DSS sa šíri korona! Exmoderátorka má problém

Obavy z aktuálnej situácie! Známa televízna tvár Renáta Názlerová (52) je od októbra minulého roka riaditeľkou Domova sociálnych služieb v Pezinku.

Toto zariadenie spoznalo celé Slovensko ako dom smrti, v ktorom počas prvej vlny pandémie smrteľne kosil koronavírus. V centre vtedy zomrelo až 16 bezbranných seniorov. V rukách Názlerovej však DSS-ka prekvitala a donedávna tam nemali žiadny prípad nákazy. Tento utorok sa však pre Náz­lerovú stal čiernym dňom, keď zistila, že v radoch klientov sa opäť našli pozitívne testovaní. Šéfka okamžite zakročila!

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Názlerovej na DSS-ke v Pezinku veľmi záleží, pretože zdravie a spokojnosť klientov sú na prvom mieste. O to viac ju mrzí, že po dlhom období sa v tomto zariadení opäť objavil koronavírus, ktorý tam smrteľne kosil ešte počas prvej vlny. „Zistili sme to včera a máme dva prípady zatiaľ. Dnes robíme PCR testovanie všetkých a uvidíme, aký bude výsledok,“ priznala v stredu Novému Času riaditeľka centra, ktorá si uvedomovala, že táto situácia môže prísť.

„To nebola otázka, či áno, ale kedy. Ale všetci sme tu uzrozumení s tým, čo táto situácia obnáša. Všetko sme zariadili, je urobený izolačný trakt, je vyčlenený tím len na prácu v izolácii. Všetci klienti sú od nás monitorovaní niekoľkokrát. Dokonca sme im s dnešnou platnosťou zaviedli denné noviny, ktoré budú dostávať na izby, aby boli aj oni informovaní, čo sa deje, aký je stav, čo môžu papať, ako si môžu skrátiť deň - akými aktivitami,“ vysvetlila Názlerová.

 

Aj v tejto náročnej situácii je tak o klientov dobre postarané. „Samozrejme, oceníme akúkoľvek pomoc z vonku. Predovšetkým pitný režím je pre nás dôležitý, minerálky, nápoj, aj kávy, sladkosti. Čokoľvek, s čím môžeme spestriť deň a vytvoriť aktivitu, ktorá im pomôže prečkať toto obdobie v dobrom psychickom zdraví, to všetko vítame,“ hovorí prosbu smerom k verejnosti televízna tvár.

Zásobili sa kyslíkom

Pozitívni klienti zatiaľ, našťastie, nemajú ťažký priebeh ochorenia. „Sú v dobrom stave, ale je to ešte čerstvé. Okamžite sme začali liečbu v oboch prípadoch. Dokúpili sme si aj z vlastnej iniciatívy kyslíkový prístroj, aby sme boli dopredu pripravení. Čo sa našej strany týka, tak sme urobili všetko, čo je v našich silách. Vôbec neprepadáme panike...“ povedala Názlerová. Podľa jej slov informovali všetkých rodinných príslušníkov o vážnej situácii.

„Nemáme čo skrývať, chápeme, že rodiny a priatelia chcú poznať informácie. Máme tu aj pracovníka, ktorý je vyčlenený na pravidelný periodický kontakt s kýmkoľvek, kto sa bude chcieť informovať.“ Zariadenie čaká karanténa do 12. februára. Riaditeľka stále netuší, ako sa ochorenie mohlo do DSS-ky dostať.

„Je to pre nás záhada, pretože zamestnanci nám všetci zatiaľ vychádzajú negatívni. Sami si tu lámeme nad tým hlavu, ako sa toto mohlo stať. Tu skutočne platia veľmi prísne pravidlá. Sme jedna z posledných DSS-iek, čo sme sa tak dlho držali. Možno budeme múdrejší po tom PCR testovaní, či zachytíme ďalšie prípady či už medzi zamestnancami alebo klientmi,“ uzatvára Názlerová.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: row, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruským hackerom sa podaril výnimočný kúsok: Z tohto vláda nebude nadšená
Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Na plynové pole zaútočili dronom: Malo to tragické následky
Ukrajinský vojak v Mariupole
USA oznámili dlhodobú vojenskú pomoc: Na Ukrajinu pôjdu zbrane za 6 miliárd dolárov
Slovenský vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák vystupuje s prejavom na úvod dvojdňovej konferencie v maďarskej metropole.
Kaliňák v Budapešti upozornil na jednu dôležitosť: Európska integrácia zohráva v našej bezpečnosti ...
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo