Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.02.2021 20:12 | Správy | Politika

Špeciálna komisia sa vrátila na miesto smrti Lučanského († 51): V prešovskej väznici strávili dlhých 8 hodín

Členovia špeciálnej komisie na vyšetrovanie okolností samovraždy bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského v pondelok počas približne osemhodinového stretnutia v prešovskej väznici absolvovali rozhovory so zamestnancami.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Pozreli si tiež priestory, v ktorých sa Lučanský pohyboval. Podľa členky komisie Denisy Sakovej (nezaradená) im personál zbavený mlčanlivosti odpovedal na viaceré otázky. "Odpovede vniesli väčšie svetlo do niektorých okolností. Naopak, niektoré si trochu odporovali, a preto sme si vyžiadali ešte od pána riaditeľa ústavu ďalšie veci, ktoré chceme mať ako podklad. Dohodli sme sa, že si ich najprv naštudujeme v Bratislave a následne sa rozhodne, či opätovne prídeme do Prešova do väznice a budeme sa ďalej pýtať," povedala.

Pripomenula, že ako komisia spolupracujú s ľuďmi, ktorí patria pod ministerstvo spravodlivosti alebo jeho organizácie. "To znamená, že nemáme ucelený pohľad na celú vec, napríklad nemáme ani lekárske záznamy, nemôžeme sa rozprávať s ošetrujúcimi lekármi, ktorí boli vo fakultnej nemocnici v Prešove. Taktiež nemôžeme navštíviť ani Vojenskú nemocnicu v Ružomberku. Preto sa spoliehame, že ak budeme mať nejaké podnety, tak určite to budeme riešiť s orgánmi činnými v trestnom konaní," skonštatovala Saková.

 

Ďalší člen komisie Milan Laurenčík (SaS) na všetky svoje otázky odpovede dostal. "Nie som odborník na procesy, ktoré tu môžu byť a ktoré sa tu vykonávajú. Takže si zistím na iných miestach, či to takto mohlo byť, ako mi odpovedali," poznamenal. Podľa Juraja Krúpu (OĽANO) im vo väznici "unisono" odpovedali na ich otázky. "Vytvorili nám ucelenejší obraz o incidentoch, ktoré sa udali 9. alebo 29. decembra. Čo sa dialo predtým, aj potom. V podstate všetky odpovede dávali zmysel a zhodovali sa s materiálmi, ktoré máme. Viete, vždy môžete nájsť detail, ktorý vám nemusí sedieť, že vám nesedí minúta, dve alebo niečo podobné, ale to sú detaily, ktoré neovplyvňujú celú situáciu takým zásadným spôsobom, aby sme mohli spochybniť to, čo sa v skutočnosti udialo," zhrnul Krúpa.

Podľa člena komisie Mariana Kotlebu (ĽSNS) príslušníci Zboru väzenskej a justičnej stráže postupovali po tom, ako našli Lučanského, najlepšie ako vedeli. "Dnes sa definitívne potvrdilo to, že prvý incident nemohol byť ani len teoreticky pokusom o samovraždu. Zároveň všetci, s ktorými sme dnes boli v kontakte, úplne jasne vylúčili nejaké samovražedné tendencie generála Lučanského, aj vo vzťahu k druhému incidentu. Nehovorím že vylučujeme to, čo sa stalo teraz definitívne, ale že to jednoducho v tých výsluchoch vylúčili," uzavrel.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Vlak núdzovo zastal a odrazu vyšľahli obrovské plamene: Hlásia zranených
Kráľ Karol III.
Foto
Kráľ Karol sa vzoprel rakovine: Bez TEJTO ženy by to nezvládol, nová FOTO hovorí za všetko
Hustá pena je základ, Lucia to zvládla na jednotku.
Foto
Tromfla všetkých mužov: Najlepším výčapníkom je táto kráska! Lucia vyhrala prestížnu súťaž
Matúš je otcom rozkošnej dcérky Ney.
Foto
Kolárovský exkluzívne: PRVÁ spoveď po prepustení z liečebne! O drsnom režime aj malej dcérke
Aktualizované
Obrovská rodinná dráma! Muža našli mŕtveho, žena s deťmi skončili v nemocnici
Peter Pellegrini (Hlas)
Pellegrini čelí prvej veľkej skúške: Mal by sa začať krotiť, tvrdí Hrabko
Rodičov obvinených z týrania pustili z väzby.
Foto
Šokujúci verdikt súdu: Rodičov obvinených z týrania detí pustili z väzby! Má to však háčik
Mária prvýkrát za 15 rokov takmer koncert neodohrala.
Foto
Mária Čírová to povedala na rovinu: Už ma nebaví ľudí TOMUTO učiť, nech mi pokojne závidia!
Vakcína využíva rovnakú mRNA technológiu ako vakcína proti COVID-19 od Moderny
Prevrat v liečbe RAKOVINY! Testuje sa prvá vakcína: Neuveriteľné výsledky
Veľké priehľadné okno ponúka skvelý výhľad.
Foto
Zábava a sobáše na dne mora?! Z tejto futuristickej ponorky odpadnete: FOTO musíte vidieť
Čokoládová nafukovačka  v tvare plameniaka
Foto
Nenechajte sa oklamať: Prídu vám tieto výtvory reálne? Neuhádnete, aké tajomstvo skrývajú!
(ilustračné foto).
Podlo oklamal známu influencerku a potom ju pripravila o život: Čo za tým bolo?