Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.01.2021 13:59 | Správy | Domáce správy

Víkendové testovanie v Prievidzi a Handlovej: Kde sa bude dať objednať?

Okres Prievidza bude jedným zo štyroch okresov v Trenčianskom kraji, ktorého obyvatelia podstúpia druhé kolo celoplošného skríningového testovania na ochorenie COVID-19.

Ako informovala prievidzská radnica na svojej internetovej stránke, počas dvoch víkendových dní bude k dispozícii v okresnom meste 25 odberných miest.

V sobotu 30. januára budú všetky odberné miesta v prevádzke od 8:00 do 20:00 s obednou a podvečernou prestávkou. O deň neskôr sa nebude testovať v troch odberných miestach vo štvrtiach Veľká Lehôtka, Malá Lehôtka a Hradec, pričom prevádzka ostatných odberných miest bude skrátená do 17:00 s jedinou prestávkou od 12:00 do 12:45.

„Na trinástich odberných miestach je možná rezervácia na konkrétny čas. Vo štvrtiach Veľká Lehôtka, Malá Lehôtka a Hradec je rezervácia dostupná len v sobotu 30. januára popoludní od 13:00," upozorňuje radnica.

 

V prvom kole skríningového testovania od 18. do 26. januára dosiahol okres Prievidza mieru pozitivity 1,06 percenta. Odberné miesta zriadené samosprávou priamo v Prievidzi navštívilo počas uplynulého víkendu 16 215 osôb, z ktorých 150 malo pozitívny test na koronavírus. (sita)

Handlová pripravila na víkend deväť odberných miest

Samospráva Handlovej sa pripravuje na ďalšie testovanie obyvateľov na ochorenie COVID-19. Občania sa budú môcť dať otestovať antigénovými testami počas nadchádzajúceho víkendu 30. a 31. januára v deviatich odberových miestach, informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

Odberové miesta budú fungovať od 9.00 h do 17.00 h s prestávkou od 12.00 h do 12.45 h a posledný odber sa uskutoční o 16.50 h. "Obyvatelia sa budú môcť dať otestovať v Základnej škole (ZŠ) na Morovnianskej ceste, zdravotnom stredisku, dome kultúry, podnikateľskom inkubátore, zubnom stredisku pri baniach, ZŠ Školská. Odbery v Novej Lehote budú len v sobotu (30. 1.) a v Morovne len v nedeľu (31. 1.)," uviedla Paulínyová.

Obyvatelia sa podľa nej mohli na testovanie vo viacerých odberných miestach i vopred objednať na konkrétny čas, objednávkový systém v piatok dopoludnia samospráva zastavila, keďže všetky časy na testovanie si občania rezervovali.  "Počas odberov bude pre miesta zriadený dispečing. Mesto bude informovať o prípadných čakacích dobách v mimoriadnom vysielaní mestského rozhlasu, na svojom webovom sídle a na sociálnej sieti," priblížila ďalej Paulínyová. Mesto má na celoplošné testovanie podľa nej dostatočný počet personálu zloženého zo zdravotníkov a dobrovoľníkov a kapacita odberových miest je dostatočná.

V Handlovej bolo na treťom skríningovom testovaní spolu 13 odberových miest, kde pôsobilo 12 odberových tímov, 24 zdravotníkov, 37 dobrovoľníkov a sedem príslušníkov Ozbrojených síl SR. Stálu službu malo päť mestských policajtov. Skríningové testovanie zabezpečovala v celom rozsahu samospráva, ktorá tlačila všetky potvrdenia o testovaní, ako aj formuláre na spracovanie výsledkov. Celkové náklady na testovanie dosiahli 31.569 eur. Od 23. do 26. januára sa prišlo dať otestovať 6913 ľudí, z toho bolo pozitívnych prípadov 104, čo predstavuje mieru pozitivity 1,5 percenta. (tasr)

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA, tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Šokujúci útok z hľadiska: Djokovič skončil na kolenách!
Heribana († 43) zradilo srdce v máji tohto roka.
FotoVáš Tip
Stavebný ruch na mieste posledného odpočinku Dana Heribana († 43): Čo sa deje s jeho hrobom?!
Zábery zo seriálu Sobík. Stalkerku Marthu hrá Jessica Gunningová.
Foto
Stalkerka jej robí zo života peklo: Laura prehovorila o zverstvách! TOTO by ste nepriali nikomu
Ilustračné foto
Nehoda slovenského autobus za hranicami: Zranilo sa najmenej desať ľudí!
Experti sa zhodujú, fanúšikovia zúria: Gól Nemecka platiť nemal!
Izraelské jednotky ovládli palestínsku stranu priechodu Rafah.
USA o používaní amerických zbraní Izraelom: Mohlo dôjsť k porušeniu práv?
Komička má za sebou náročnú operáciu.
Evelyn po vážnej operácii tváre: Po mesiacoch bolestí je trápenie konečne preč!
Charkov po ruských útokoch 20.3.2024.
Veľká evakuácia z Charkovskej oblasti: Ruské útoky pokračujú
Nečakané sťažnosti Slafkovského: Nie je to moje rozhodnutie!
woman holding liver paper cut, hepatitis vaccination, liver cancer treatment, world hepatitis day
Úžasné novinky zo sveta vedy: Objavili sa bunky, ktoré nám pomôžu obnoviť dôležitý orgán
(ilustr. foto)
Deň venovaný maminám si pripomíname už 110 rokov: Kde má tento deň pôvod?
Horehronské múzeum v Brezne.
Váš Tip
Horehronské múzeum chystá na Deň matiek špeciálne podujatie: Pozvané sú všetky mamy aj s deťmi!