Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.01.2021 08:00 | Správy | Domáce správy
Foto

Ocenili top pedagógov Slovenska za rok 2020: Najlepšia učiteľka Iveta má sloniu pamäť!

Poznáme víťaza! Najlepšou slovenskou pedagogičkou sa stala Iveta Barková (51) zo Senca, ktorá je v školstve už 22 rokov.

Odborná porota ocenila okrem iného aj jej výnimočnú snahu a osobnosť. Tretí ročník ocenenia UčiteľSlovenska bol však na rozdiel od tých predošlých iný!

Najlepší učiteľ Slovenska za rok 2020 má víťazku - stala sa ňou Iveta Barková, riaditeľka a spoluzakladateľka Súkromnej základnej školy v Senci, ktorá zároveň vyučuje slovenčinu a dejepis. Z 1 101 nominácií a napokon 164 prihlásených ju ocenila nielen odborná porota, ale získala aj Cenu verejnosti.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

„S tým, že získam hlavnú cenu Učiteľ Slovenska, som naozaj nepočítala, mala som iných favoritov na víťazstvo. Vnímam to hlavne ako ocenenie celej našej školy. To, čo sme za 5 rokov s mojím tímom vybudovali, je žiakmi a rodičmi naozaj veľmi dobre hodnotené,“ prezradila víťazka s tým, že si z detstva nepamätá nič iné, iba to, ako sa hrala na učiteľku. Aké vlastnosti má podľa ocenenej dobrý učiteľ? „Hlavne ľudský, láskavý a deti si veľmi cenia, ak cítia, že je spravodlivý, ak im ukáže, že o ne stojí a že ho zaujíma ich názor,“ dodala pedagogička s tým, že učiteľ musí mať hlavne rád deti, ktoré učí.

 

Najlepší rozvíjajú všetky stránky

Pandémia ovplyvnila aj vyučovanie „Celé školstvo fungovalo ináč ako v predošlé roky, takže sme sa zamerali aj na dištančné vzdelávanie a prišli sme s novým ocenením Učiteľ na diaľku,“ prezradila Zuzana Labašová, manažérka Komenského inštitútu a ceny Učiteľ Slovenska s tým, že víťazom v tejto kategórii sa stal Dávid Králik, učiteľ a spoluzakladateľ školy Félix v Bratislave. Porota navštívila 10 vybraných finalistov počas online vyučovania. „Ten učiteľ, ktorý kvality inovácie spojí s tým, že rozvíja celého komplexného človeka, tak to je učiteľ Slovenska,“ doplnila Labašová. Nadšenie a snahu Ivety Barkovej si však všimol aj časopis Forbes, ktorý jej udelil ocenenie Osobnosť roka 2020 v kategórii školstvo.

Majú to v génoch?

Tretí ročník bol výnimočný aj v tom, že sa organizátori rozhodli desiatim finalistom odobrať ich DNA a odoslať na rozbor do nemeckého laboratória. Chceli zistiť, či učitelia majú svoje povolanie predurčené v génoch. „Genetická analýza pri víťazke potvrdila vynikajúcu predispozíciu na výbornú pamäť a veľkú schopnosť rozpoznávať tváre. V praxi to znamená, že podľa mena pozná všetky deti v škole,“ prezradili organizátori s tým, že až 8 z 10 učiteľov má predispozíciu na to, aby mali rovné hnedé vlasy, a to nie je všetko...! „Dvaja z finalistov môžu vypiť veľa kávy, pretože ich telo dokáže spracovať kofeín na vysokej úrovni bez toxických účinkov,“ uzravreli.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: lut, Nový Čas, ucitelslovenska.sk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Francúzsky prezident Emmannuel Macron
Napätie stúpa, Francúzi zvažujú radikálny krok: To sa Izraelu nebude páčiť
Viktor Orbán na stretnutí s Donaldom Trumpom.
Trump verí, že bude prezidentom: Odkaz Budapešti a samotnému Orbánovi!
Fumio Kišida získal premiérske kreslo.
Japonský premiér navštívi Francúzsko, Brazíliu a Paraguaj: Očakáva sa podpis dohody
(ilustračné foto).
To tu ešte nebolo! Astronauti sú už na mieste, chystá sa historický let
Ilustračné foto
Zlodeji ukradli elektrické káble a spôsobili POHROMU! Znefunkčnili podstatnú vec
Let’s Dance sa teší veľkej diváckej obľube.
To tu ešte nebolo: Let’s Dance vyrazí na TURNÉ! Tancujúce hviezdy aj vo vašom meste
Lenka prišla pri tragédii o brata.
Foto
Letuška Lenka bojuje s rakovinou: Keď svitla nová nádej, osud jej uštedril ďalšiu tvrdú RANU!
(ilustračné foto).
Súd vzal do väzby ukrajinského ministra poľnohospodárstva: Znepokojivé obvinenia
(ilustračné foto)
Šokujúci krok Japonska kvôli nevychovaným turistom: Zakážu najväčšie lákadlo dovolenkárov!
Thoughtful female high school student sitting at the desk in the classroom and looking away with hand on chin.
Po prvé alebo za prvé? Odpoveď nájdete TU! Pravopis si nemýľte s češtinou
Vďaka role Julesa v Pulp Fiction bol nominovaný na Oscara.
FotoVáš Tip
Do bratislavskej reštaurácie zavítal svetoznámy herec Samuel L. Jackson: Čo si objednal?
Slafkovský nastúpil opäť v prvom útoku Montrealu.
Ako obstál Slafkovský v hodnotení draftových jednotiek? To snáď nemyslia vážne!