Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.01.2021 08:00 | Správy | Domáce správy
Foto

Ocenili top pedagógov Slovenska za rok 2020: Najlepšia učiteľka Iveta má sloniu pamäť!

Poznáme víťaza! Najlepšou slovenskou pedagogičkou sa stala Iveta Barková (51) zo Senca, ktorá je v školstve už 22 rokov.

Odborná porota ocenila okrem iného aj jej výnimočnú snahu a osobnosť. Tretí ročník ocenenia UčiteľSlovenska bol však na rozdiel od tých predošlých iný!

Najlepší učiteľ Slovenska za rok 2020 má víťazku - stala sa ňou Iveta Barková, riaditeľka a spoluzakladateľka Súkromnej základnej školy v Senci, ktorá zároveň vyučuje slovenčinu a dejepis. Z 1 101 nominácií a napokon 164 prihlásených ju ocenila nielen odborná porota, ale získala aj Cenu verejnosti.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

„S tým, že získam hlavnú cenu Učiteľ Slovenska, som naozaj nepočítala, mala som iných favoritov na víťazstvo. Vnímam to hlavne ako ocenenie celej našej školy. To, čo sme za 5 rokov s mojím tímom vybudovali, je žiakmi a rodičmi naozaj veľmi dobre hodnotené,“ prezradila víťazka s tým, že si z detstva nepamätá nič iné, iba to, ako sa hrala na učiteľku. Aké vlastnosti má podľa ocenenej dobrý učiteľ? „Hlavne ľudský, láskavý a deti si veľmi cenia, ak cítia, že je spravodlivý, ak im ukáže, že o ne stojí a že ho zaujíma ich názor,“ dodala pedagogička s tým, že učiteľ musí mať hlavne rád deti, ktoré učí.

 

Najlepší rozvíjajú všetky stránky

Pandémia ovplyvnila aj vyučovanie „Celé školstvo fungovalo ináč ako v predošlé roky, takže sme sa zamerali aj na dištančné vzdelávanie a prišli sme s novým ocenením Učiteľ na diaľku,“ prezradila Zuzana Labašová, manažérka Komenského inštitútu a ceny Učiteľ Slovenska s tým, že víťazom v tejto kategórii sa stal Dávid Králik, učiteľ a spoluzakladateľ školy Félix v Bratislave. Porota navštívila 10 vybraných finalistov počas online vyučovania. „Ten učiteľ, ktorý kvality inovácie spojí s tým, že rozvíja celého komplexného človeka, tak to je učiteľ Slovenska,“ doplnila Labašová. Nadšenie a snahu Ivety Barkovej si však všimol aj časopis Forbes, ktorý jej udelil ocenenie Osobnosť roka 2020 v kategórii školstvo.

Majú to v génoch?

Tretí ročník bol výnimočný aj v tom, že sa organizátori rozhodli desiatim finalistom odobrať ich DNA a odoslať na rozbor do nemeckého laboratória. Chceli zistiť, či učitelia majú svoje povolanie predurčené v génoch. „Genetická analýza pri víťazke potvrdila vynikajúcu predispozíciu na výbornú pamäť a veľkú schopnosť rozpoznávať tváre. V praxi to znamená, že podľa mena pozná všetky deti v škole,“ prezradili organizátori s tým, že až 8 z 10 učiteľov má predispozíciu na to, aby mali rovné hnedé vlasy, a to nie je všetko...! „Dvaja z finalistov môžu vypiť veľa kávy, pretože ich telo dokáže spracovať kofeín na vysokej úrovni bez toxických účinkov,“ uzravreli.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: lut, Nový Čas, ucitelslovenska.sk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Fiona sa priznala k vražde svojho priateľa.
Fiona chladnokrvne zavraždila svojho priateľa († 42): Zavliekla ho do spálne a nasledoval horor! Mrazivé detaily
Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Historické stretnutie odložili: Turecký prezident cúvol! Čo sa stalo?
Biely dom (ilustračná fotografia).
Prekvapivé rozhodnutie: USA odložili svoje plánované sankcie! Prečo to urobili?
Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski a ruský prezident Vladimir Putin.
Poľský minister sa obul do Putina: Dúfam, že nebude taký ŠIALENÝ a... Na jednu vec sa musia pripraviť
Ilustračné foto
Ťažko zranená matka porodila dievčatko a zomrela, neskôr skonalo aj bábätko: Detaily nešťastia z Gazy vám vtisnú slzy do očí
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.
Blinken varuje: Ak s týmto Čína neprestane, USA zakročia! Hovorí o hrozbe pre Európu
lady feeding her dog , cozy kitchen interior, panorama, copy space. Healthy nutritive full of vitamins and minerals dog food
Čo ľudia nespravia pre peniaze: Povolanie len pre silné žalúdky! Domáci miláčikovia to ocenia
Ilustračné foto
To snáď nie: Irán sa dohodol na bližšej vojenskej spolupráci s TOUTO krajinou!
(ilustračné foto)
Nečakaný krok USA: Sťahujú časť svojich vojakov! Čo sa to deje?
Ilustračné foto
Študenta brutálne umučili na smrť: Popáleniny, rozdrvené kosti a rezné rany! Všetko bol nakoniec OMYL?
Jeden z vodičov, ktorý mal z nezistených príčin prejsť do protismeru, mal pozitívnu dychovú skúšku na alkohol.
Hrôzostrašná nehoda pri Piešťanoch! Opitý vodič prešiel do protismeru, nasledovalo peklo