Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.01.2021 14:41 | Šport | Šport mix
Foto

Vlhovej skvelý zjazd v Crans Montane: Pódium jej uchmatla Američanka o 32 stotín!

Fantastická jazda! Slovenská lyžiarka Petra Vlhová (25) predviedla skvelý výkon v zjazde v rámci pretekov Svetového pohára a tesne jej ušlo pódium, ktoré by v tejto disciplíne bolo pre ňu premiérové.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Vlhová v Crans Montane zajazdila v ťažkých podmienkach, keď preteky museli tesne pred ňou kvôli silnému vetru na niekoľko minút prerušiť, pomerne čistú jazdu len s malými zaváhaniami. Priebežne sa zaradila na tretie miesto, ale o pódium ju napokon pripravila Američanka Breezy Johnsonová, ktorá bola rýchlejšia o 32 stotín.

Víťazkou zjazdu sa napokon stala Talianka Sofia Goggiaová, druhá skončila česká reprezentantka Ester Ledecká. Vlhová stratila na víťazku Goggiaovú iba 89 stotín a ukázala, že s ňou musia súperky vážne počítať už aj v zjazde. Slovenka si upevnila vedúce postavenie v celkovom hodnotení Svetového pohára, pripísala si 50 bodov.

Vlhová štvrtým miestom vyrovnala svoje najlepšie umiestenie v zjazde, rovnakú priečku obsadila v Crans Montane aj pred rokom.

"V Crans Montane sa mi darí, mám na tomto kopci veľmi dobrý pocit," povedala Slovenka pre RTVS: "Dnes mi to vyšlo naozaj super, iba trošku mi chýbalo na pódium. Každopádne, je to môj najlepší výsledok v zjazde. Išlo sa mi veľmi dobre, možno hneď po štarte som nešla tak, ako som mala ísť, potom som sa snažila púšťať lyže a robiť všetko, čo mi povedal Livio. V cieli som sa potom veľmi tešila," uviedla pre RTVS Petra.

Piatkový zjazd bol náhradou za zrušené podujatie v St. Moritzi, ďalší zjazd sa v Crans Montane pôjde v sobotu (10.00 h), v nedeľu je na programe super-G (12.00 h). "Uvidíme, či sa bude v sobotu štartovať z vrchu, alebo z rezervného štartu. V tom je veľký rozdiel. Pri štarte super-G je totiž brána, na ktorej som v tréningoch robila chyby. Musím zostať koncentrovaná. Cítim sa dobre, určite dám do toho všetko a budem sa snažiť dosiahnuť čo najlepšie výsledky," dodala Vlhová.

 

Výsledky zjazdu SP žien v Crans Montane:

1. Sofia Goggiová (Tal.) 1:10,10 min, 2. Ester Ledecká (ČR) +0,20 s, 3. Breezy Johnsonová (USA) +0,57, 4. Petra VLHOVÁ (SR) +0,89, 5. Jasmine Fluryová (Švaj.), Kira Weidleová (Nem.) obe +0,95, 7. Priska Nuferová (Švaj.) +1,05, 8. Mirjam Puchnerová (Rak.) +1,07, 9. Federica Brignoneová +1,09, 10. Nadia Delagová (obe Tal.) +1,15.

Celkové poradie SP (po 17 z 33 súťaží): 1. VLHOVÁ 825 bodov, 2. Michelle Gisinová (Švaj.) 715, 3. Marta Bassinová (Tal.) 623, 4. Mikaela Shiffrinová (USA) 565, 5. Goggiová 554, 6. Lara Gutová-Behramiová (Švaj.) 487.

Poradie v zjazde (4 z 8): 1. Goggiová 380, 2. Johnsonová 240, 3. Corinne Suterová (Švaj.) 238, 4. Ledecká 206, 5. Tamara Tipplerová (Rak.) 151, 6. Weidleová 140, ..., 14. VLHOVÁ 77.

 

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: juk, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Dominik Greif vychytal postup svojho tímu do 3. kola Španielskeho pohára.
Foto
Bývalý gólman Slovana môže podpísať životnú zmluvu: Chce ho TENTO veľkoklub!
Pri výsadbe nemusíte zostať len pri letničkách či trvalkách.
Foto
Vysaďte si najkrajší balkón v meste! TOP rastliny a bylinky do črepníkov
Stanka patrí v šou medzi favoritky.
FotoVáš Tip
Sexi Stanka z Ruže pre nevestu: Zbalila ju NAKA kvôli drogám!
vojaci
Máme nedostatok vojakov? Ministerstvo obrany pripravuje zmeny: Toto môže niekoho presvedčiť
Ilustračné foto
Tínedžer začal zbesilo napádať každého, koho videl: Útok neprežil jeden z policajtov
Príhovor prezidentky Slovenskej filmovej a televíznej akadémie Kataríny Krnáčovej dohnal prezidentku SR Zuzanu Čaputovú k slzám.
Foto
Slzy prezidentky Čaputovej v priamom prenose: Toto sú slová, ktoré ju dojali!
woman holding liver paper cut, hepatitis vaccination, liver cancer treatment, world hepatitis day
Slováci majú problémy s pečeňou: Alkohol za tým nehľadajte! Vinník je jasný
Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného zabili.
Odpoveď, na ktorú všetci čakali: Dal Putin zabiť Navaľného († 47)?! Vyzerá to tak, že...
Judge holding gavel in courtroom
Muž dostal za smrť mladíka podmienku: Zdrvená matka už stratila vieru v spravodlivý proces
Ilustračné foto
Slovensko zažije oteplenie: Na príjemnú zmenu sa môžete tešiť už počas víkendu
Brazílska modelka Gisele Bündchen
Foto
Svetoznáma modelka v slzách: PLAČ pred policajtom! Dôvod vás zarazí
(Zľava) Kristián Fedák (19), Dominik Horváth (21), Mário Horváth (24), Kristína Horváthová (30), Ada Horváthová (23), Tomáš Horváth (33), Miroslav Horváth (31)
FotoVáš Tip
Osem súrodencov rozhádzali po detských domovoch, teraz hľadajú stratenú sestru: Deniska, kde si?!