Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.01.2021 12:08 | Správy | Domáce správy

Veľké škrty v letoch: Ryanair i Wizz Air zrušili viaceré linky z Bratislavy aj Košíc

Letecká doprava zo Slovenska do Veľkej Británie a Írska sa výrazne obmedzí. Nízkonákladové letecké spoločnosti Ryanair a Wizz Air pre nepriaznivú epidemiologickú situáciu prerušujú pravidelné linky na ostrovy.

Ako uvádza webový portál NašaDoprava, spoločnosť Ryanair pozastavila lety z Bratislavy na letiská Londýn – Stansted, Manchester a Dublin a späť do konca marca. Hlavný letecký dopravca na bratislavskom letisku pred prerušením prevádzky zabezpečil posledný let do Londýna 13. januára.

Ryanair prerušil linky z Košíc do Londýna – Stanstedu a Liverpoolu. Wizz Air plánuje záverečný let z Bratislavy do Londýna – Lutonu pred prerušením prevádzky linky v piatok 15. januára. Podľa informácií webportálu NašaDoprava však dopravca Wizz Air plánuje pravidelné lety do Londýna obnoviť po 10. februári. Lety z Popradu do Londýna – Lutonu pritom spoločnosť už pozastavila. Spojenie z Košíc však zostáva naďalej v letovom pláne – do konca januára raz týždenne v sobotu a od februára pribudnú lety aj v utorok.

Od štvrtka 14. januára Wizz Air prerušuje pravidelnú linku z Bratislavy na druhé najväčšie kyjevské letisko Žuljany na Ukrajine. Pozastavené sú lety týchto aerolínií aj do bulharskej Sofie či severomacedónskeho Skopje. Aktuálne sú v predaji na webe dopravcu Wizz Air pravidelné lety z Bratislavy do Sofie, Skopje, Kyjeva od začiatku marca. Ostatné pravidelné linky do Odesy a Ľvova na Ukrajine sú plánované od konca marca. Napriek obmedzeniam v leteckej doprave môžu cestujúci zo Slovenska naďalej využívať pravidelnú linku z Bratislavy do egyptskej Hurghady pri Červenom mori. Novinkou sú aj priame charterové lety z Bratislavy do karibského letoviska Punta Cana v Dominikánskej republike od 12. februára do 24. marca 2021. Nemecký dopravca Condor bude tieto lety prevádzkovať pre cestovné kancelárie aj z Košíc. Od konca marca by malo byť obnovené aj pravidelné letecké spojenie dopravcu flydubai medzi Bratislavou a Dubajom.

 

V roku 2021 predpokladá bratislavské letisko vybaviť na príletoch a odletoch celkovo do 900-tisíc cestujúcich. Teda dvojnásobne viac ako vlani, keď tvrdo pocítilo následky koronakrízy na drastickom prepade počtu cestujúcich. V minulom roku teda vybavilo len približne 405-tisíc cestujúcich, čo je medziročne menej o vyše 80 percent.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Kráľ Karol bojuje s rakovinou.
ZLÉ správy o zdravotnom stave kráľa Karola: To, čo sa v Británii deje, naznačuje jediné
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Zelenskyj sa obáva jadrovej hrozby: Slová o radiačnej katastrofe! Pripomenul Černobyľ
Americká basketbalistka Brittney Grinerová na súde
Ako v horore! Zakrvavený matrac, bez mydla a WC papiera: Americká hviezda opísala podmienky v ruskom väzení
Český premiér Petr Fiala
Český premiér Petr Fiala: Hlas štátov strednej a východnej Európy je pre EÚ dôležitý
Francúzsky prezident Emmannuel Macron
Napätie stúpa, Francúzi zvažujú radikálny krok: To sa Izraelu nebude páčiť
Viktor Orbán na stretnutí s Donaldom Trumpom.
Trump verí, že bude prezidentom: Odkaz Budapešti a samotnému Orbánovi!
Fumio Kišida získal premiérske kreslo.
Japonský premiér navštívi Francúzsko, Brazíliu a Paraguaj: Očakáva sa podpis dohody
Pri nehode auta a kolobežky v Záhore sa zranili deti, vodička nafúkala.
Foto
Opitá vodička sa zrazila s kolobežkou: Pri nehode na východe Slovenska sa zranili tri deti!
Tankovanie bude čoraz drahšie.
Tankovali sme konečne lacnejšie? Pozrite sa na novinky zo štatistického úradu
(ilustračné foto).
To tu ešte nebolo! Astronauti sú už na mieste, chystá sa historický let
(ilustračné foto)
Objavia sa kamióny na cestách aj počas sviatkov? Polícia chystá opatrenia
Ilustračné foto
Zlodeji ukradli elektrické káble a spôsobili POHROMU! Znefunkčnili podstatnú vec