Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.01.2021 00:00 | PR články
Sponzorované

Trápi vás únava, slabá kondička či nízke libido? Takto zabijete 3 muchy jednou ranou!

Pôvodne jedlo na doplnenie energie, dnes ju užívame podobne ako vitamíny proti únave. Aké schopnosti má ešte maca peruánska?

Okrem využitia v kuchyni si maca rýchlo našla cestu aj medzi športovcov alebo ľudí, ktorých trápi znížená sexuálna túžba či neplodnosť. Čo o nej vieme a ako dokážeme využiť jej prednosti?

Nenápadná rastlina, ohromujúce účinky

Táto nevšedná rastlina pôsobí na pohľad ako vyschnutá reďkovka kombinovaná s petržlenom, jej schopnosti sú však ohromujúce a jej vzhľad je to posledné, na čom záleží. Maca peruánska rastie v regiónoch južnej Ameriky na území Peru a Bolívie v nadmorskej výške 3800 až 4400 metrov nad morom. V minulosti bola súčasťou jedálnička, ktorý doplní energiu, a človek jej účinky využíva už viac ako 3000 rokov.

Dôležitý je koreň rastliny, ktorý nevyniká práve skvelou chuťou, preto je maca predávaná vo forme tabletiek alebo v práškovej forme. Maca je zdrojom mnohých dôležitých vitamínov a minerálov ako sú vitamín C, vitamín B6, selén, vápnik, meď, železo, draslík, mangán, obsahuje tiež bielkoviny a vlákninu. Nie náhodou dostala rastlina ľudové pomenovania ako “peruánsky ženšen” alebo dokonca “peruánska Viagra”.

Zatočí s únavou

Ak ste uvažovali nad tým, že použijete vitamíny proti únave, maca je prostriedok, ktorý vám s tým dokáže pomôcť. Je súčasťou skupiny adaptogénov a viete ju využiť na hormonálnu rovnováhu, čím sa zbavíte aj chronickej únavy. Dokáže pomôcť načerpať novú energiu, dokonca zlepšiť kondíciu a výkonnosť (nielen) pri cvičení. Aj to je dôvod, prečo po športovci radi využívajú macu peruánsku.

Podporí libido u oboch pohlaví

Maca býva súčasťou výživových doplnkov na erekciu, pretože má pozitívny dopad na mužský sexuálny výkon. Dokáže si však poradiť aj s tak tvrdým orieškom, ako je ženské libido. Maca je jednoducho prostriedkom, ktorý vráti libido späť do formy.

Preukázateľný a vedcami potvrdený vplyv na plodnosť

Veľkým problémom súčasnosti sú ťažkosti pri počatí potomka. Týmto problémom sa zaoberajú vedci, ktorí hľadali to, aký vplyv majú vitamíny na plodnosť, a v súvislosti s macou peruánskou prišli na zaujímavú vec.

Výsledky výskumu vedcov z Fakulty prírodných vied a filozofie a Inštitútu pre vyšetrovanie detí Universidad Peruana Cayetano Heredia v Lime potvrdzujú, že maca mala za následok zvýšenie objemu spermií, počet spermií na ejakulum, pohyblivý počet spermií a ich motilitu (pohyblivosť). To sú dobré správy, čo poviete?

Maca peruánska patrí medzi rastliny, ktoré si našli cestu z vysokých nadmorských výšok v ďalekých krajinách až k nám. Posilnite prostredníctvom nej svoje libido, energiu a kondičku, telo sa vám odvďačí.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ