Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.01.2021 08:00 | Správy
Špeciálny projektSponzorované

Pracujete v službách? Wilio vám pomôže zarábať viac aj v čase koronavírusu

Ste upratovačka, murár alebo účtovníčka? Stolár, opravár či hodinový manžel? V čase pandémie koronavírusu asi vaše tržby dostali zabrať. Moderná webstránka a aplikácia Wilio vám ponúka možnosť, ako získať nových zákazníkov a výrazne zdvihnúť svoje príjmy.

Zistite, ako jednoducho Wilio funguje a začnite zarábať viac už dnes.

Najväčšou výzvou pre podnikateľov a remeselníkov je získavanie nových zákazníkov. Wilio vám túto prácu uľahčí tak, že zákazníci vás doslova budú hľadať sami. A to bez drahej reklamy. S Wiliom si jednoducho vytvoríte profil a dostávate notifikácie len na projekty vo vašom okolí. Wilio vám navyše pomôže zbierať recenzie, vďaka ktorým si vás vyberie ešte viac zákazníkov.

Wilio je slovenská aplikácia, ktorá spája miestnych odborníkov so zákazníkmi. Bola založená v roku 2017 s jednoduchým poslaním: uľahčiť ľuďom vyhľadanie odborníkov na rôzne služby a odborníkom zas pomôcť nájsť si zákazníkov. Odvtedy sa na platforme uskutočnilo viac ako 50-tisíc projektov. Odborníci z celého Slovenska dnes na Wilio ponúkaajú viac ako 400 rôznych služieb.

Takto môžete zarobiť s Wiliom

„Za jednu zákazku si beriem v priemere tak 1 100 €. Najčastejšie riešim obklady kúpeľní, ale často robím aj dlažby do chodieb či na terasy. Najlepšie je, že mi chodia dopyty samé od seba. Nemusím hľadať žiadne inzeráty, riešiť telefonáty. Stačilo sa zaregistrovať a vyplniť si v profile, aké práce poskytujem,“ hovorí Stanislav z Bratislavy, ktorý Wilio používa už dva roky a špecializuje sa na obklady a dlažby.

Vo Wilio si každý remeselník nastavuje vlastné ceny. Pri oslovovaní zákazníka je vhodné uviesť základnú cenu, zvyčajne hodinovú sadzbu alebo paušálny poplatok, aby zákazníci mohli vopred získať predstavu o tom, koľko si remeselník účtuje. Ak sa nedá určiť cena služby bez toho, aby remeselník najskôr vedel podrobnosti o práci, môže uviesť cenové rozpätie, napríklad minimum a maximum za štvorcový meter.

„Maliarske práce robím v priemere okolo 500 € za zákazku. Do aplikácie mi príde inzerát, v ktorom je popísané všetko, čo potrebujem vedieť. O aké veľké maľovanie ide, čo všetko je treba urobiť, aký je byt alebo dom veľký, kedy chcú mať byt vymaľovaný… Ľahšie a rýchlejšie tak projekt nacením, viem koľko farby a materiálu potrebujem a rýchlejšie sa dohodneme. Ak mám práce veľa, proste to nemusím zobrať,“ vysvetľuje Marek z Banskej Bystrice.

Štefan z Piešťan si zase začal privyrábať ako hodinový manžel popri zamestnaní. Vďaka Wilio už dnes pracuje sám pre seba na plný úväzok: „Viete byť sám sebe pánom. Sami sa rozhodnete, ktoré zákazky sú pre vás zaujímavé a viete si tak slušne zarobiť. Za zákazku to pre mňa býva obvykle okolo 45 € podľa toho, čo všetko treba urobiť a koľko to trvá.“

Výborné skúsenosti a vyššie príjmy má vďaka Wiliu aj Marta, ktorá si privyrába popri práci ako upratovačka. „Na Wilio som si našla mnohých zákazníkov ktorí potrebujú upratovanie pravidelne. Pri takýchto zákazníkoch, ku ktorým chodím každý týždeň, si zarobím aj 350 € mesačne. Naozaj to stojí za tú trošku práce vyplniť si profil a potom ľudom napísať a osloviť ich,“ hovorí Marta z Košíc.

Ako to funguje

Vytvorenie profilu na Wilio je zadarmo. Pri registrácii si vyberte typ služby, ktorú poskytujete. Potom určite oblasť, kde budete vaše služby poskytovať. Wilio vám bude posielať dopyty od zákazníkov z vášho okolia a pre typ služby, ktorý ste si zvolili. Potom sa už iba sami rozhodujete, ktoré dopyty sú pre vás zaujímavé. Pozriete si detailný popis a ak vás daný dopyt zaujme, oslovíte zákazníka s vašou ponukou. Na to, aby ste mohli oslovovať zákazníkov, budete potrebovať členstvo. Členstvo vám umožní naplno využívať Wilio ako poskytovateľ služieb. Podľa toho, či zatiaľ iba rozbiehate svoje podnikanie, alebo patríte medzi skúsených odborníkov, si môžete vybrať z niekoľkých typov členstva, ktoré obsahujú rôzne funkcie. Platformu si môžete vyskúšař už od 4,90 €. Za 9,90 € napríklad budete môcť až 30 dní kontaktovať potenciálnych zákazníkov a reagovať na neobmedzené množstvo dopytov. Keď si vás zákazník vyberie a zaplatí vám za urobenú prácu, uhradíte 5 %-nú províziu z ceny zákazky.

Otvoriť galériu

Kto sa môže prihlásiť do aplikácie Wilio?

Aby ste mohli ponúkať svoje služby na Wilio, musíte mať 18 rokov.
Wilio umožňuje poskytovať vyše 400 kategórii služieb:
Stavby a rekonštrukcie
Práce na záhrade
Remeslá
Opravy
Upratovanie
Krása, fitness a wellness
Domáce zvieratá
Biznis služby
Podujatia
Lekcie
Dizajn, web, IT
Právne služby
Fotografia
Technická podpora
Písanie, preklad a prepis
a mnoho ďalších.

Časté otázky o Wilio

Aký typ dopytov nájdem na Wilio?

Na Wilio nájdete obrovské množstvo rôznych dopytov. Od prác okolo domu a bytu, ako sú upratovanie, stavebné a záhradnícke práce, drobné opravy, až po projekty ako grafický dizajn alebo vývoj webových stránok. Nájdete tu aj dopyty pre profesionálnych fotografov, šéfkuchárov či účtovníkov.

Ako dostanem zaplatené?

Zaplatené dostanete priamo od zákazníka. Keď zákazníka oslovíte, napíšte mu cenu za prácu a materiály. Ak sa obávate, že sa zákazníkovi bude zdať vaša cena privysoká, uveďte argumenty, ktorými túto cenu zdôvodníte, napríklad ak je potrebný špeciálny postup, nástroje či materiál. Ak vznikne v priebehu prác situácia, ktorá ovplyvní cenu, hneď na to upozornite zákazníka. Po dokončení práce požiadajte zákazníka o platbu.

S kým budem pracovať?

Na Wilio ste sám sebe pánom, takže je to iba na vás. Pri výbere zákazok sa môžete pozrieť na popis dopytu, lokalitu, či rozsah prác a sami sa rozhodnete či máte záujem.

Ako začať s Wiliom?

Ak chcete začať, za pár minút sa zaregistrujte. Klinite na „Začať zarábať“ a vytvorte si profil s vašimi službami. Pridajte popis, fotografie a všetko, čo vás odlišuje od konkurencie. Ak chcete rovno oslovovať potenciálnych zákazníkov, vyberte si členstvo a môžete začať.

Viac na www.wilio.sk/dopyty.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Fiona sa priznala k vražde svojho priateľa.
Fiona chladnokrvne zavraždila svojho priateľa († 42): Zavliekla ho do spálne a nasledoval horor! Mrazivé detaily
Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Historické stretnutie odložili: Turecký prezident cúvol! Čo sa stalo?
Biely dom (ilustračná fotografia).
Prekvapivé rozhodnutie: USA odložili svoje plánované sankcie! Prečo to urobili?
Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski a ruský prezident Vladimir Putin.
Poľský minister sa obul do Putina: Dúfam, že nebude taký ŠIALENÝ a... Na jednu vec sa musia pripraviť
ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková
Dolinková prehovorila: KDH ju chce odvolávať, takto reaguje ministerka
Ilustračné foto
Ťažko zranená matka porodila dievčatko a zomrela, neskôr skonalo aj bábätko: Detaily nešťastia z Gazy vám vtisnú slzy do očí