Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.01.2021 13:00 | Správy | Politika
Foto

Sulík opäť dovolenkoval v exotike: Tajný výlet v Dubaji! S kým si užíval?

Opakuje sa nedávna história. Minister hospodárstva Richard Sulík (52) sa vo štvrtok vrátil z Dubaja, kde bol podľa našich informácií so svojou rodinou.

Sulíka sme zachytili na viedenskom letisku, kde si vykračoval zamaskovaný s kuframi. Na Slovensku zatiaľ v tom čase písal svoj status na sociálnej sieti premiér Igor Matovič (47), ktorý na ňom nenechal ani suchú nitku. Obviňuje ho, že kým na Slovensku zúri pandémia, on má „na háku a dovolenkuje si“. Šéfa liberálov viní aj zo zbabraného nákupu antigénových testov, ktoré mali pred sviatkami zachrániť životy aj ekonomiku.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Nový Čas Sulíka zastihol pri návrate z dovolenky na viedenskom letisku Schwechat. Na našu otázku, či tam bol dovolenkovať alebo pracovať, neodpovedal. Rovnako ani na to, či ho čaká karanténa, keďže Dubaj je na zozname červených krajín a po návrate z neho čaká občanov domáca izolácia a najskôr na piaty deň test.

Jeho hovorkyňa Katarína Matejková len stručne odkázala, že v piatok k tomu povedia viac a všetko vysvetlia. Je tak otázne, či teda Sulík zostáva v karanténe. Minister zrejme vycestovaním neporušil opatrenia na zamedzenie šírenia vírusu, cestovanie do zahraničia je totiž jedna z výnimiek.

 

Premiéra Matoviča jeho dovolenka počas zúriacej pandémie nahnevala natoľko, že ho opäť verejne zvozil pod čiernu zem. Kritizuje ho za to, že aj keď Ústredný krízový štáb v novembri rozhodol, že pred Vianocami bude plošné testovanie, tak nezaobstaral testy. „Vláda poverila ministra hospodárstva, aby urýchlene nakúpil potrebné testy. Nasledovala spŕška výhovoriek, ako to on urýchlene urobiť nemôže... Až prebehla prečudesná a podozrivá ‚súťaž‘...,“ hovorí Matovič s tým, že na Slovensko prišla zatiaľ len tretina z testov, čo považuje za strašnú hanbu a zlyhanie.

Dôsledkom je podľa premiéra katastrofa v nemocniciach. „Tisícky mŕtvych... Ale pán minister to má totálne na háku a nie je prítomný už na štvrtom zasadnutí vlády od 16. decembra v rade,“ uzavrel Matovič. Minister hospodárstva sa na verejnosti ukázal naposledy v polovici decembra, keď sa ohlasovalo sprísnenie opatrení počas Vianoc.

Pobyt priznal

Sulík sa netajil tým, že je v zahraničí s rodinou. Podľa našich informácií tam bol s partnerkou Alexandrou aj dvomi menšími deťmi. Po stredajšom rokovaní vlády, kde sa riešila katastrofická situácia v Nitre, sa bránil slovami, že aj keď na vláde nebol, uznesenie vlády si prekonzultovali vopred. Vo štvrtok priznal, že Vianoce a Nový rok trávil s rodinou v zahraničí.

„Počas sviatkov ma plnohodnotne zastúpil môj mimoradne schopný tím pod vedením Jána Oravca, ktorý by to robil rovnako, či by som bol doma, alebo na severnom póle,“ hovorí Sulík s tým, že jeho fyzická prítomnosť nič nemení na epidemiologickej situácii v krajine. Ďalšie testy majú podľa neho prísť na Slovensko budúci týždeň. Podľa politológa Tomáša Koziaka nedáva Sulíkovo cestovanie dobrý príklad. „Problém je v tom, že sa nezúčastňuje rokovaní vlády. Dáva tým akoby najavo, že ignoruje, čím sa zaoberajú a tá situácia je mimoriadne vážna,“ dodal.

Paradoxom je, že toto je už druhýkrát v priebehu pár týždňov, čo Sulík prišiel z Dubaja. Minister luxusnú destináciu navštívil už v novembri, keď tam bol riešiť výstavu Expo, ktorá bude tento rok. Po návrate nešiel do karantény, odvolával sa na výnimku.

Kto vyzýva na odvolanie

Po opozícii na čele s Petrom Pellegrinim vyzýva Matoviča na odvolanie Sulíka aj europoslanec Peter Pollák za OĽaNO. „Je absurdné, že v čase, keď všetci lekári, zdravotné sestry či ošetrovatelia bojovali o životy ľudí v nemocniciach, on si zbieral politické percentá,“ povedal. Výzva prišla po tom, čo Matovič vyzval Sulíka, aby skončil.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: len, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Fiona sa priznala k vražde svojho priateľa.
Fiona chladnokrvne zavraždila svojho priateľa († 42): Zavliekla ho do spálne a nasledoval horor! Mrazivé detaily
Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Historické stretnutie odložili: Turecký prezident cúvol! Čo sa stalo?
Biely dom (ilustračná fotografia).
Prekvapivé rozhodnutie: USA odložili svoje plánované sankcie! Prečo to urobili?