Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.01.2021 19:00 | Tip od Vás | Slovensko
Foto

Bolestivé slová zdravotníčky z prešovského Covid oddelenia: Mnohých som vyprevádzala na druhý svet

Hovorí zo srdca a jej slová sa len ťažko dajú stráviť. Zdravotníčka z prešovskej nemocnice, opísala peklo na Covid oddelení. Straty na ľudských životoch počítajú každý deň.

Posledný deň roka myslela najmä na svojich pacientov. Zdravotníčka z Covid oddelenia v prešovskej nemocnici opísala, aká ťažká je práca zdravotníkov. Nejde však len o fyzickú náročnosť, keďže musia celú službu vydržať v nepohodlných oblekoch a respirátoroch. Práca s pacientmi chorými na Covid-19 dáva poriadne zabrať aj psychike. 

"Posledná služba tento mesiac na Covid oddelení a Covid Jis. Ťažko sa prichádzalo a ešte ťažšie sa odchádza. Neviem nájsť vhodné slová a vyjadriť svoje pocity adekvátne. TREBA TO ZAŽIŤ. Za ten mesiac som sa stretla s mnohými pacientmi a ich osudmi, so strachom, neistotou, bolesťami, s malými radosťami, ale bohužiaľ som mnohých spolu s mojimi kolegami vyprevádzala na druhý svet. Slzy v očiach, bolesť v srdci a žiaľ príbuzných. Mám pocit, že tu žijem druhý život v inom svete s nádejou na lepší zajtrajšok. No každým zobudením ten lepší zajtrajšok neprichádza. Do každej služby sa aj deň vopred psychicky pripravujeme, o koho sme zase prišli, že ten hnusný skafander a respirátory nám obmedzujú naše základné potreby (piť, jesť, ísť na WC alebo slobodne a voľne dýchať... Avšak na druhej strane, čo je to oproti tomu, keď pacienti sú na strojoch a lapajú po dychu.

Už nebudem presviedčať, ani vyzývať, aby ste boli ohľaduplní a konečne uverili. Pokiaľ to necítite a nezakúsite na vlastnej koži, aj keď to nikomu neprajem, asi nepochopíte a aj vďaka tomu budú ľudia zomierať... Ak sa VÁM zdá, že 45, 50, či 60 roční su starí a nemajú právo na život a vrátiť sa domov k svojim rodinám a to mnohí aj z plného zdravia, tak už ničomu nerozumiem. Buďte zdraví," opísala svoje bolestivé dojmy zdravotníčka. 

Otvoriť galériu

 

Na jej status reagovalo množstvo ľudí a na sociálnej sieti ho zdieľali stovky ľudí, ktorí pochopili a vážia si obetu zdravotníkov. Našli sa bohužiaľ aj takí, ktorí sa do zdravotníčky pustili, a preto zamestnankyňa prešvskej nemocnice doplnila: "Cieľom tohto príspevku nebolo vyplakávať sa. .Je to pohľad zvnútra diania. Presne takto som nechcela, aby to bolo pochopené. Okolo seba mám stále ľudí, ktorí zľahčujú situáciu a neveria, že Covid spôsobuje oveľa viac zlého, než je možno vidno a mnohí to ani nevedia.

A vyzdvihujem prácu všetkých, nie svoju. Som len jeden z článkov a človek, ktorý svoje pocity a vnútorné vnímanie dáva najavo aj takto. Ešte raz, buďte hrdinami tam, kde práve ste. V rodinách, v práci, v škole, medzi priateľmi. Mnohí ma nepoznáte, nečudujem sa teda a neodsudzujem Vás za Vaše negatívne reakcie. Prajem Vám všetko dobré, hlavne veľa zdravíčka"

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: dus

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto).
Rakúskym colníkom takmer oči vypadli: Na letisku našli... Tomu nebudete veriť!
Zlatica a Patrik sú  dlhoročnými tvárami spravodajstva Markízy.
FotoVáš Tip
Švajdovci niekomu ležia v žalúdku: Kto im chce rozbiť manželstvo?! Moderátori reagujú
Streľba z kanóna Bohdana v ukrajinskom Ľvove 27.4.2024.
Hlavný veliteľ potvrdil to, čo sa už šuškalo: Ukrajina na tom nie je dobre! Sťahujú vojakov?
Ilustračné foto.
Predpoveď na LETO: Čakajú nás vlny horúčav? Meteorológovia prezradili, na čo sa máme pripraviť
(ilustračné foto)
Detektív prezradil najčastejšie výhovorky neverníkov: ODPADNETE! Také niečo len tak nevymyslíte
vojak
Izrael niečo také urobil prvýkrát: Ukončenie vojny s Hamasom? Schyľuje sa k dôležitej veci
Ilustračné foto.
Rozruch v Nemecku: Množstvo ľudí museli evakuovať! Znepokojivé, čo sa tam stalo
Princ Harry.
Foto
Harryho veľký NÁVRAT? Kvôli TOMUTO mieri späť do Spojeného kráľovstva! A čo Meghan?
(ilustračné foto).
Požiar na Kysuciach: Horieť má známy HOTEL! Na mieste zasahuje niekoľko hasičov
Ilustračné foto
V dome vládli nadprirodzené sily, tínedžerka to mala zažiť na vlastnej koži: Žena, ktorá v ňom býva, prezradila detaily
Foto
Modelka si dala predĺžiť nohy, trpko to ľutuje: Choroba, ktorá ju ničí každý deň
Dmitrij Peskov.
Rusko varuje Západ: Ak TOTO urobí, príde TVRDÁ reakcia! Čo prezradil Peskov?