Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.12.2020 19:49 | Šport | Hokej

Bondrova rozprávková premiéra v Brne: V čom je lepší ako jeho otec?

Počas niekoľkých týždňov skúša šťastie v Komete Brno už druhý hráč, ktorý predčasne skončil v čínskom tíme KHL Červená hviezda Kchun-lun.

Po Kanaďanovi Brandonovi DeFaziovi prišiel pod Špilberk slovenský útočník Dávid Bondra. A hneď v premiére strelil gól do siete Českých Budějovíc a prispel tak k výprasku nováčika 4:10. Syn slávneho otca Petra Bondru verí, že svoju šancu v českej najvyššej súťaže využije čo najlepšie.

"Dúfam, že otec videl zápas. Vždy sa pozerá ako hrám a potom mi povie, čo sa mu páčilo a čo nie. Verím, že bude mať radosť z víťazstva aj môjho streleného gólu," uviedol Dávid Bondra pre české médiá, citoval ho aj portál iDnes.cz.

Bondra po prílete z USA strávil vianočné sviatky sám v Brne a s blízkymi bol v spojení cez internet. Vynechal dokonca aj návštevu Popradu, kde pred pár rokmi úspešne pôsobil. Nechcel riskovať karanténu, keď by musel prekročiť slovensko-české hranice. Posledné dva roky strávil 28-ročný krídelník v Kchun-lune, ale už cítil, že potrebuje zmenu. Jeho pozícia v tíme sa postupne oslabovala. "Tento rok sme pre koronavírus odohrali v Mytišči, aj preto bol v tíme tlak na to, aby hralo čo najviac Rusov. Vážim si šancu aj jeden a pol roka, ktoré som strávil v Kchun-lune. Teraz som však už potreboval zmenu," vysvetlil Bondra.
A šancu na zmenu vidí v brnianskom angažmáne. Štefanský súboj proti Českým Budějoviciam bol jeho prvý po takmer mesiaci. Predtým naposledy nastúpil na súťažný zápas v KHL 29. novembra proti Omsku. V Brne si predbežne našiel miesto v treťom útoku, tréneri s ním rátajú najmä na defenzívnu robotu aj počas oslabení. "Vedeli sme o ňom, že je dobrý korčuliar. Na to sme ho brali a to aj potvrdil. Vie hrať aj solídne dopredu, čiže s ním nerátame len do defenzívy," uviedol tréner Jan Zachrla.

Porovnania s otcom Petrom, ktorý v NHL odohral 1161 zápasov a strelil v nich 583 gólov, a bol rýchlik na korčuliach, David veľmi nemá v láske. "Peter Bondra bol väčší strelec ako je jeho syn. Na druhej strane Dávid je väčší bojovník a hráč vhodný na oslabenia. V nich je schopný zablokovať viac striel ako kedysi jeho otec," myslí si tréner Zachrla. "Samozrejme, otec ma naučil z hokeja všetko, ale on mal iný talent. Vedel streliť gól a bol veľmi rýchly. Ja idem svojou cestou," pousmial sa Dávid Bondra.

Celkovo k atmosfére a na spoluhráčov v novom tíme mal po triumfe 10:4 len slová chvály. "Máme veľmi dobrých hráčov na presilovky. Sledoval som ich a bolo to veľmi pekné. V mužstve je potrebná agresivita, tvorcovia hry a celkovo komplexnosť. Samozrejme, aj dobrí brankári. Verím, že to bola dobrá voľba, že som sem prišiel," uzavrel Dávid Bondra aj na webe iDnes.cz.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Donald Trump s manželkou Melaniou a synom Barronom.
Najmladšieho Trumpovho syna čaká ťažká úloha: Prekvapujúce, do čoho ho otec navliekol
TK ministerky zdravotníctva SR Zuzany Dolinkovej k aktuálnej situácii v súvislosti s výstavbou novej Univerzitnej nemocnice v Martine.
Dolinková sa stala terčom ostrej kritiky: Opozícia jej vyčíta viacero krokov! Aha, čo o nej povedal jeden z poslancov
Z kilogramov navyše si ťažkú hlavu nerobí.
Pokroky Cibulkovej sa jej nedajú odoprieť: Sedemnásť kilogramov je fuč! FOTO
Ilustračné foto
Bude leto 2024 NAJHORŠIE v histórii? Slová meteorológov neznejú dobre: Na čo sa musíme pripraviť!
Vojnový konflikt v Pásme Gazy trvá už viac ako pol roka.
Mier v nedohľadne: Vyjednávači Izraela i Hamasu opustili miesto rokovaní
Netypická príprava Kanaďanov na štart MS: Namiesto tréningu výlet na Slovensko?
Shakira
Shakira ako PODVODNÍČKA?! O speváčke padlo rozhodnutie, na ktoré všetci čakali
Peter Pellegrini a Zuzana Dolinková počas tlačovej konferencie v priestoroch Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosvelta v Banskej Bystrici.
Poslanci začali mimoriadnu schôdzu: Opozícia chce odvolať Zuzanu Dolinkovú
Šéfka rezortu kultúry chystá razantné kroky.
Rokovanie o návrhu na odvolanie Martiny Šimkovičovej sa blíži: O čom rozhodli poslanci už teraz
Ruský prezident Vladimir Putin
Rusko chystá veľké cvičenie, týka sa aj jadrových zbraní: Cynická reakcia Putina
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Deň Európy: Takto si ho pripomenuli poslanci NR SR, koho to bol návrh?
Man drinking alcohol while driving in his car
Jazdiť pod parou sa nevypláca: Muži zákona odhalili rovno dvoch nezodpovedných šoférov